Джордже Даскалович – MVP на осмия кръг при мъжете

662

Джордже ДаскаловичДжордже Даскалович от отбора на Лъвовете е най-полезният състезател в осмия кръг в мъжкото първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си, който е на 14.12.2014 годинаТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за мъжкото, така и за женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

Най-много точки за класацията в този кръг събра именно Джордже Даскалович от Лъвовете, който постигна коефициент от 44, а отборът му надделя над Политехника с 3 точки разлика. Всичко това донесе на Даскалович 41 точки за класацията. След него остана Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – коефициент от 54 и победа на тима му над Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 25 точки разлика, т.е. Георгиев се включи в класацията с 29 точки. Джакомо Остин от Лъвовете е трети с коефициент от 25 и 22 точки за класацията. След това се нарежда Георги Вачев от Блейдс – коефициент от 29 и победа на тима му с 11 точки над Еър Фреш – 18 точки за класацията, както и Станислав Матеев от Мешетата също с 18 точки за класацията (коефициент от 27 и победа на Мешетата над Дървоядите с 9 точки разлика). Със също 18 точки за класацията е и Асен Милушев от Рапидо – коефициент от 29 и победа на Рапидо над Жан Плод с 11 точки разлика.

Най-голям коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 54. След него се нареди Христо Цеков от Ботев 2012 с 48, а трети с по 44 са Златан Ковчазов от Антураж и Джордже Даскалович от Лъвовете. Деян Бекярски от София Спартанс и Калоян Николов от Норт Уест пък постигнаха коефициенти от по 40.

Най-много точки в кръга вкара Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 36. 35 реализира Георги Гулабчев от Политехника, а топ 3 с 33 допълва Христо Цеков от Ботев 2012. Делян Дамянов от Слава 99 се отчете с 29, а топ 5 с по 28 допълват Калоян Николов от Норт Уест и Георги Вачев от Блейдс.

Цветан ГеоргиевНай-много борби в кръга хвана Цветан Георгиев от Ботев 2012 – цели 22. С 20 овладени топки под двата коша остана Борис Недев от София Хоукс, а трети с по 19 са Стефан Георгиев от Олд Старс 22, Златан Ковчазов от Антураж, Любомир Александров от Мешетата и Михаил Димитров от Олд Таймърс.

С най-много асистенции в кръга се отчете Леон Лалов от Норт Уест – 10. С 8 точни завършващи подавания срещата на своя тим приключи Даниел Шопов от Найки, а трети с по 7 се наредиха Цветан Георгиев от Ботев 2012 и Милен Виденов от Рапидо. По 6 асистенции пък направиха Калоян Николов от Норт Уест, Иван Гьошев от София Спартанс, Албертин Йорданов от Ботев 2012, Димитър Христов от Блейдс, Светослав Петров от Еър Фреш и Христо Христов от Лъвовете.

Валентин ГолчевНай-добър “крадец” на кръга е Валентин Голчев от Олд Таймърс, който открадна 8 топки от противникови състезатели. Втори с по 7 са Бойко Петков от Рапидо и Павел Ковачев от Мешетата. По 6 откраднати топки пък имат Иван Иванов от София Суперсоникс и Радостин Тошев от Антураж.

Топ блокировачите в кръга са Велизар Стефанов от Еър Фреш, Александър Анастасов от Дефект и Михаил Димитров от Олд Таймърс, като и тримата блокираха по 4 стрелби на противникови състезатели. С по 3 чадъра се отчетоха Джордже Даскалович от Лъвовете, Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Златан Ковчазов от Антураж.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

Иван Панов и Ивайло ИвановНай-полезният състезател в седмия кръг Ивайло Иванов от отбора на Кучетата от Младост получи наградата си.

Връчи му я нашият много добър приятел Иван Панов, когото вече сме ви представяли.

Д-р Емилия ГетоваНа 3 Декември 2014 година пък от НАЛБ изказахме най-искрените си благодарности за съвместната ни дейност на д-р Емилия Гетова. Пълният текст можете да прочетете ТУК и ТУК.

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много и интересни клипове от срещите в лигата – ТУК.

Във Фейсбук страницата ни пък ще намерите много информация, както и изключително много и вълнуващи снимки. Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG