Димитър Търпанов – MVP на XI кръг при мъжете

708

Димитър Стойчев Търпанов - 20140391Димитър Търпанов от отбора на НСА е най-полезният състезател в единадесетия кръг в мъжкото първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си, който е на 01.02.2015 година, Неделя, от 11:00 часа. ТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за мъжкото, така и за женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

Най-много точки за класацията в този кръг събра именно Димитър Търпанов от НСА. Той постигна коефициент от 38, а отборът му победи Еър Фреш с 12 точки разлика. Това донесе на Търпанов 26 точки за класацията. След него остана Ивайло Константинов от Брикс с коефициент от 30 и победа на Брикс над Хелга с 8 точки разлика, т.е. Константинов има 22 точки за класацията. Трети с 19 точки за класацията е Петьо Иванов от Найки (коефициент от 37 и победа на тима му над Самел-90 с 18 точки разлика). Четвърти с 16 точки е Цветан Стоилов от НСА (коефициент от 28 и победа на тима му над Еър Фреш с 12 точки разлика). Стефан Георгиев от Олд Старс 22 е с 14 точки (коефициент от 61 и победа на тима му над Джедай Мастърс с 47 точки разлика). Шести е Владислав Шуранов от Дефект с 12 точки за класацията (коефициент от 26 и победа на Дефект над София Булс с 14 точки разлика).

Христо Гатев и Марин МеханджиевХристо Гатев от отбора на Олд Таймърс получи още една награда за най-полезен състезател на месец Ноември 2014 година в мъжкото първенство на НАЛБ, осигурена с любезното съдействие на Dentalab.bg. А сега ви припомняме и как изглежда списъкът с рекорди:

Най-много точки в един мач от един отбор: Брикс – 145

Най-резултатен мач: Блейдс – Хелга 102:101 (сезон 2012/2013, турнир за купата)

Най-висок коефициент в един мач: Стефан Георгиев (Олд Старс 22) – 87

Най-много точки в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 57

Най-много тройки в един мач: Васил Голов (Олд Таймърс) – 11

Най-много борби в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 27

Най-много асистенции в един мач: Теодор Атанасов (Блейдс), Цветан Георгиев (Ботев 2012), Ивайло Константинов (Брикс) – 12

Най-много откраднати топки в един мач: Валери Ассев (София Лайънс) – 14

Най-много чадъри в един мач: Георги Дангалаков (Хелга) – 6

И се връщаме обратно на единадесетия кръг. 🙂

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 61. След него с 50 се нареди Валери Ассев от София Лайънс, а топ 3 допълва Ангел Ташков от Хелга с 49. Четвърти с 38 е Димитър Търпанов от НСА, а с 37 е Петьо Иванов от Найки.

Валери АссевНай-много точки в кръга вкара Валери Ассев от София Лайънс – 43. С 36 се отличи Стефан Георгиев от Олд Старс 22, а Владислав Шуранов от Дефект реализира 31. Матю Клап от София Хоукс се отчете с 25, а с 24 завърши Димитър Търпанов от НСА.

Най-много борби в кръга овладя Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 26 и остана на борба от рекорда. Ивайло Иванов от Кучетата от Младост хвана 21 топки под двата коша, а Ангел Ташков от Хелга – 19. С по 15 борби се отличиха Петьо Иванов от Найки, Георги Вачев от Блейдс и Михаил Димитров от Олд Таймърс.

С най-много асистенции в кръга се отчете Любомир Ангелов от София Лайънс – 8. По 6 точни завършващи подавания направиха Иван Василев от София Лайънс, Явор Рабовянски от Найки и Димитър Търпанов от НСА. С по 5 асистенции приключиха доста състезатели: Ярослав Тотев от София Булс, Мариян Калчев от Антураж, Ивайло Константинов от Брикс, Филип Сребров от Брикс, Георги Брестнички от Хелга, Христо Петров от София Лайънс, Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс и Делчо Пенелов от Олд Старс 22.

Най-добър “крадец” на кръга е Мариян Калчев от Антураж с 10 откраднати топки. След него със 7 е Делчо Пенелов от Олд Старс 22, а трети с по 5 са Михаил Дунчев от Кучетата от Младост, Антонио Петров от Ботев 2012, Радослав Димитров от Антураж и Атанас Даракчиев от Найки.

Топ блокировачът в кръга е Светослав Димитров от Еър Фреш с 4 чадъра. По 3 блокирани стрелби на противникови състезатели имат Ангел Ташков от Хелга, Петьо Иванов от Найки и Димитър Търпанов от НСА.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

Обръщаме внимание на факта, че единадесетият кръг в мъжкото първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015 е доста разкъсан. Една от причините е обявеният за работен ден 24.01.2015 година, Събота, което не беше ясно през месец Октомври, когато беше изготвена програмата. Това доведе до изтегляния на голяма част от срещите. Другата причина за продължителността на кръга, е ремонтът в зала Триадица. 3 пъти се наложи да преправяме програмата заради различни срокове, които ни бяха казани. 3 мача от единадесетия кръг не са включени в тази статия и ще бъдат причислени към класацията за най-полезен състезател на кръга, по чието време се изиграят. Става дума за мачовете между Мешетата и Лъвовете, София Суперсоникс и Политехника, Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Норт Уест.

Атанасиос Моногенис и Стефан ЦветковНай-полезният състезател на десетия кръг Атанасиос Моногенис от Костенец пък получи наградата си. Връчи му я бившият съдия инженер Стефан Цветков.

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много и интересни клипове от срещите в лигата – ТУК.

Във Фейсбук страницата ни пък ще намерите много информация, както и изключително много и вълнуващи снимки.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG