Драгомир Вутов – MVP на II кръг в III дивизия

977

Драгомир Вутов от отбора на София Уориърс е най-полезният състезател на втория кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Вутов ще получи наградата си в Събота, на 20.10.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Стрийт Бенгърс от 18:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Във втория кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на София Уориърс записа своята първа победа за настоящата кампания. Тимът се наложи с 8 точки разлика над Бойз Фром Да Хууд след много силно второ полувреме и страхотна последна част, спечелена от София Уориърс с 8 точки разлика. Отличен мач за София Уориърс изигра Драгомир Вутов. Въпреки че сполучи само при 1 от изстрелите си от далечно разстояние, а специалитетът на Вутов несъмнено е именно стрелбата от зоната за три точки, той завърши с 26 точки и 10 борби за коефициент от 26. По този начин роденият в Търговище 42-годишен състезател достига до своето второ отличие за най-полезен състезател на кръга. Първото му такова е за MVP във втора дивизия от сезон 2015/2016. ТУК може да откриете повече информация за кариерата на Драгомир Вутов до момента. Преди старта на сезон 2018/2019 той има 69 мача в кариерата си в НАЛБ, в които записва средно по 12.0 точки. Напълно заслужено сега той може да се похвали с ново отличие.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Драгомир Вутов от София Уориърс. Той постигна коефициент от 26, а тимът му се наложи с 8 точки разлика над Бойз Фром Да Хууд. По този начин Вутов събра 18 точки за класацията. На второ място е Иван Томов от Кучетата от Младост Б с 16 точки (коефициент от 24 и победа на тима му над Ремонт Експерт с 8 точки разлика). Трети е Христо Милчев от Кучетата от Младост Б с 9 точки (коефициент от 17). Радостин Тошев отново от отбора на Кучетата от Младост Б е с 8 точки за класацията (коефициент от 16). Топ 5 допълва Горан Маркович от София Уориърс със 7 точки (коефициент от 15).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Калеб Акенс от Фантомс – 36. Драгомир Вутов от София Уориърс и Бойчо Станев от Фантомс са по с 26. С коефициент от по 24 са Иван Томов от Кучетата от Младост Б, Николай  Георгиев от Фантомс и Красимир Димов от Стрийт Бенгърс.

Най-много точки в кръга вкара Иван Томов от Кучетата от Младост Б – 27. Драгомир Вутов от София Уориърс и Лъчезар Лефтеров от Ботев 2012 Б са с по 26. На четвърто място е Бойчо Станев от Фантомс с 24, а Петър Данчев от Ремонт Експерт заема петото място с 22 отбелязани точки.

Най-много борби в кръга овладяха Христо Бозуков от Мечките и Людмил Стоянов от Ботев 2012 Б – по 17. След тях с по 16 са Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд, Горан Маркович от София Уориърс и Калеб Акенс от Фантомс.

С най-много асистенции в кръга приключиха Константин Търновски от Бойз Фром Да Хууд и Петър Данчев от Ремонт Експерт – по 8. Топ 3 допълва Николай Георгиев от Фантомс със 7. Валантен Стойчев от Мечките, Павел Мичев от София Уориърс, Теодорос Зиакас от Фантомс, Антон Начев от Кралете и Христо Милчев от Кучетата от Младост Б останаха с по 6 асистенции.

Най-добри “крадци” на кръга са Светослав Стефанов от Мечките и съотборниците Калеб Акенс и Борислав Каменов от Фантомс с по 5 откраднати топки, а с по 4 завършиха Руслан Хачикян от София Уориърс, Деян Вълчев от Фантомс и Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс.

Топ блокировачът в кръга е Горан Маркович от София Уориърс с 8 чадъра. На второ място с 3 е Калеб Акенс от Фантомс. Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд и Борислав Каменов от Фантомс са с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG