Драгомир Енчев – MVP на Март в IV дивизия

667

Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград е най-полезният състезател за месец Март 2019 година в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си.

За класацията за най-полезен състезател на месец Март 2019 година се броят кръговете от 23-и до 26-и включително в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019. За да участва даден състезател в надпреварата за най-полезен състезател на Март 2019 година, той трябва да е играл в 3 мача от тези кръгове.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца, които остават непроменени за поредна година.

Трябва да отбележим и че това е последната награда за най-полезен състезател на месеца в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. По-надолу ще откриете и всички призьори през настоящия сезон. В четвърта дивизия стартира заключителната фаза от първенството, като допълнително очаквайте информация относно индивидуалните отличия от редовния сезон.

Трябва да отбележим и че коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на месеца не съвпадат с коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на кръга. Това е така, тъй като платформата, която от НАЛБ използваме, търпи развитие, а един от проблемите, е различната формула, по която се изчисляват коефициентите в различните бази от данни на въпросната платформа.

Интересен факт е, че Драгомир Енчев не е на първо място в класацията за най-полезен състезател на месеца. Номер 1 в класацията за Март е Владимир Миленков от Ботев 2012 В с общ коефициент от 130 за 3 мача или средно по 43.3. Според правилата, описани ТУК обаче един състезател може да стигне до материалната награда само веднъж в рамките на сезона. Владимир Миленков вече е печелил приза за MVP на месеца. Сега за него остава признанието, че той също ще бъде вписан в историята като най-полезен състезател на месеца, както може да бъде видяно и в индивидуалния му профил, но материалната награда отива при следващия в подреждането. Втори е Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград със среден коефициент от 36.7 (110 за 3 мача). На трето място е Петър Загоров от Булатса с общ коефициент от 102 за 3 мача (34.0 средно на мач). След тях е Мартин Механджиев от Септември с общ коефициент от 130 за 4 мача (32.5 средно на мач). Топ 5 допълва Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк със среден коефициент от 27.3 и с общ коефициент от 109 за 4 мача.

За историята:

Най-полезен състезател на месец Март 2019 година в четвърта дивизия: Владимир Миленков (Ботев 2012 В), Драгомир Енчев (Форест Бойс Ботевград)

Отборът на Форест Бойс Ботевград завърши на второ място в крайното класиране в редовния сезон в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Тимът от Ботевград записа 20 победи и 4 загуби, като много бързо се утвърди като един от основните фаворити за промоция в по-горната дивизия. От Форест Бойс Ботевград вече преодоляха първия кръг в плейофите след 2:0 победи в четвъртфиналната фаза и очакват своя съперник на полуфинал. Страхотно постоянство през целия сезон демонстрира Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград. Центърът се представи отлично и в двубоите, които се причисляват към класацията за най-полезен състезател за месец Март 2019 година. При победата над Ботев 2012 В Енчев завърши с 40 точки (16/20 за 2 точки, 2/3 за 3 точки и 2/4 от линията за изпълнение на наказателни удари), 16 борби (5 в нападение), 3 откраднати топки, 2 асистенции и 2 чадъра. При загубата от Рент Енд Гоу роденият във Варна състезател записа срещу името си 11 точки, 10 борби и 4 откраднати топки. При триумфа над Пистолет се отчете с 28 точки (8/12 за 2 точки и 4/6 за 3 точки), 15 борби (6 в нападение), 3 чадъра, 2 асистенции и 1 открадната топка. 20-годишният Драгомир Енчев дебютира в НАЛБ през сезон 2018/2019, като вече има 25 мача с екипа на Форест Бойс Ботевград, в които се отчита с по 14.5 точки, 11.1 борби, 1.4 асистенции, 0.9 откраднати топки и 1.4 чадъра за 29.4 минути на терена. Трябва да отбележим и че той реализира 61.9% от стрелбите си за 2 точки. През настоящия сезон 206-сантиметровият състезател вече достигна до първото си отличие за най-полезен състезател на кръга, като записа и първото си участие в Мача на звездите на НАЛБ. Той е с основна заслуга и за второто място на Форест Бойс Ботевград в редовния сезон. Напълно заслужено Драгомир Енчев вече може да се похвали и с първия си приз за най-полезен състезател на месеца в НАЛБ.

Най-полезният състезател на двадесет и шестия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград получи наградата си.

ТУК можете да видите и крайното класиране в четвърта дивизия.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

За историята:

Най-полезен състезател на месец Октомври 2018 година в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на месец Ноември 2018 година в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на месец Януари 2019 година в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Владимир Миленков (Ботев 2012 В)
Най-полезен състезател на месец Февруари 2019 година в четвърта дивизия: Преслав Неделчев (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на месец Март 2019 година в четвърта дивизия: Владимир Миленков (Ботев 2012 В), Драгомир Енчев (Форест Бойс Ботевград)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG