Дянков – MVP на втория кръг

774

Михаил ДянковСлед изиграването на всички срещи от втория кръг, за най-полезен състезател беше избран Михаил Дянков от отбора на ХелгаДянков ще получи наградата си преди мача на отбора му от втория кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). Примерът със състезателя, който печели, е следният: Коефициент на Дянков – 27, Хелга бие Паляците с 3 точки разлика и по този начин Дянков има 24 точки за класацията. Втори с 19 точки се нареди Георги Георгиев от Локомотив, а Георги Брестнички от Хелга допълва топ 3 с 18 точки.

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) има Цветан Михайлов от София Булс – 41. Светослав Петров от Зелените има 33, а Георги Георгиев от Локомотив – 29. Михаил Дянков от Хелга остава на четвърта позиция с 27.

Най-резултатен в кръга стана Васил Голов от Олд Таймърс с 31 точки. Георги Георгиев от Локомотив е с 25, а Цветан Михайлов от София Булс – с 24.

Най-добър борец на кръга стана Михаил Дянков от Хелга с 18 борби. Втори остана Цветан Михайлов от София Булс с 14, а трети са Любомир Кочев от Олд Таймърс, Живко Радевски от Хелга и Никос Стамулис от Крейзи Малакес с по 12.

С най-много асистенции е Димитър Христов от Блейдс с 6, а втори с по 5 са Мартин Механджиев от Блейдс и Васил Голов от Олд Таймърс.

С най-много откраднати топки са трима състезатели с по 5 – Станислав Иванов от Локомотив, Цветан Михайлов от София Булс и Василис Цамцукакис от Крейзи Малакес.

С най-много чадъри е Джордже Даскалович от Лъвовете, като той има 4 блока, а с по 3 са Цветелин Костов от Локомотив и Иван Вачков от Лонекс.

Мартин Механджиев
Мартин МеханджиевМартин Механджиев от Блейдс пък получи своята награда за най-полезен състезател на първия кръг.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.