Евгени Вълчев – MVP на седемнадесетия кръг в III дивизия

823

Евгени Вълчев от отбора на Бойз Фром Да Хууд е най-полезният състезател на седемнадесетия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Вълчев ще получи наградата си преди първия плейофен мач на Бойз Фром Да ХуудТУК можете да откриете пълната програма до края на редовния сезон. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Бойз Фром Да Хууд завърши първия етап от редовния сезон в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018 на седмо място с баланс от 8 победи и 6 загуби. Тимът попадна във втората петица, което означаваше, че му предстоят още 4 мача – по 1 срещу останалите тимове, класирали се между шесто и десето място след първия етап от редовния сезон. Отборът на Бойз Фром Да Хууд вече изигра и 4-те си двубоя от втория етап в редовния сезон, записвайки 1 победа и 3 загуби. Така тимът е с баланс от 9 победи и 9 загуби, което означава, че ще завърши между осмо и десето място редовния сезон. В последните си мачове имаше доста отсъстващи в състава на Бойз Фром Да Хууд, но пък тимът вече може да се похвали с едни от най-верните фенове, като неслучайно на мачовете на тима обикновено има изключително много публика. От отбора демонстрираха и страхотна работа по цялостния проект „Бойз Фром Да Хууд“, тъй като чрез НАЛБ изготвиха 3 различни варианта на тениски, включително такива за феновете на тима. Имайки предвид всички тези факти със сигурност можем да твърдим, че най-доброто за Бойз Фром Да Хууд тепърва предстои. А сега се връщаме назад, за да стане дума за последния триумф на отбора. В седемнадесетия кръг тимът се наложи над Фантомс със 76:63. Страхотен мач изигра 19-годишният Евгени Вълчев, който завърши с 29 точки (8/15 за 2 точки и 13/16 от линията за изпълнение на наказателни удари), 19 борби (11 в нападение) и 2 асистенции за коефициент от 35. Срещу родения в Хасково състезател бяха извършени и цели 11 нарушения, като той е изпълнил повече наказателни удари от целия отбор на Фантомс. Вълчев престоя на терена 35 минути. Разбира се, всички останали състезатели на Бойз Фром Да Хууд също се представиха чудесно. Константин Търновски, например, беше близо до трипъл-дабъл след 10 точки, 8 борби и 8 асистенции. Със 17 точки, 7 борби и 3 откраднати топки завърши Георги Димитров, а Деян Боздуганов се отчете с 8 точки, 13 борби и 3 асистенции. Перспективите пред проекта „Бойз Фром Да Хууд“, както и огромното желание на всички, които са част от него, определено могат само да радват всички, които симпатизират на тима. Младият Евгени Вълчев става част от Бойз Фром Да Хууд на полусезона през сезон 2017/2018, като до момента в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол има едва 4 мача. В тях той записва средни показатели от 18.5 точки, 14.8 борби, 1.8 асистенции, 0.8 откраднати топки и 1.0 чадър за 27.0 минути на терена. Интересен факт е и че във всички двубои до момента в кариерата си в НАЛБ Вълчев неизменно завършва с дабъл-дабъл. Напълно заслужено Евгени Вълчев вече може да се похвали с първото си индивидуално отличие в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол, давайки и пореден стимул на Бойз Фром Да Хууд и материализирайки усилията на всички в отбора.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд. Вълчев постигна коефициент от 35, а тимът му се наложи с 13 точки разлика над Фантомс. Така Вълчев събра 22 точки за класацията. Драгомир Вутов от София Уориърс е втори с 11 точки (коефициент от 13 и победа на тима му над Пистолет с 2 точки разлика). Топ 3 допълва Георги Николов от София Уориърс с 9 точки (коефициент от 11). С по 8 точки за класацията са Димитър Димитров от София Уориърс (коефициент от 10), съотборникът му Христо Димитров (коефициент от 10) и Мариян Иванов от Скравена (коефициент от 24 и победа на тима му с 16 точки разлика над Джедай Мастърс).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд – 35. Любослав Монов от Ботев 2012 Б е с 32. С по 28 са Петър Иванов отново от отбора на Ботев 2012 Б и Димитър Семерджиев от Фаворит-Кърджали. Георги Велчев от Ботев 2012 Б и Мариян Иванов от Скравена са с коефициент от по 24.

Най-много точки в кръга вкара Антоний Тошев от Ботев 2012 Б – 30. На второ място е Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд с 29. Трети е Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали с 23. Станислав Воденичарски от Балкан Ботевград е с 22. Топ 5 допълва Христо Христов от Скравена с 20 точки.

Най-много борби в кръга овладя Любослав Монов от Ботев 2012 Б – 20. Втори е Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд с 19. Деян Боздуганов от Бойз Фром Да Хууд и Денис Христов от Джедай Мастърс са с по 13, а с по 12 овладени топки под двата коша останаха Александър Кирицов от Пистолет, Кирил Анев от Джедай Мастърс и Христо Христов от Скравена.

С най-много асистенции в кръга е Константин Търновски от Бойз Фром Да Хууд – 8. Иван Иванов от Балкан Ботевград е със 7. След тях с по 6 асистенции завършиха Петър Данчев от Ремонт Експерт, Мирослав Коцев от Балкан Ботевград, Борислав Георгиев от Скравена, както и Петър Иванов и Георги Велчев от Ботев 2012 Б.

Най-добри “крадци” на кръга са Павел Мичев от София Уориърс и Ивелин Борисов от Скравена с по 5 откраднати топки. С по 4 са Костадин Методиев от Балкан Ботевград и Борислав Георгиев от Скравена. Неделчо Георгиев от Фаворит-Кърджали, Георги Димитров от Бойз Фром Да Хууд, Мариян Иванов от Скравена, съотборниците Петър Иванов и Антоний Тошев от Ботев 2012 Б, както и Георги Кърлиев и Светозар Митрев от Ръш Баскетбол приключиха с по 3 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Александър Анастасов от Ремонт Експерт с 5 чадъра. След него се нареждат Калин Костадинов от Фантомс и Георги Банчев от Пистолет с по 4. Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали и Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс са с по 3 чадъра.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Ави Митрани (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Станислав Воденичарски (Балкан Ботевград), Месут Мюмюн (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Атанас Атанасов (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Янко Минков (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Благовест Христов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Денис Христов (Джедай Мастърс)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Людмил Пиронков (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Николай Георгиев (Фантомс)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Иво Георгиев (Мечките)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Ангел Братанов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в трета дивизия: Иво Георгиев (Мечките), Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в трета дивизия: Йосиф Чернашки (Джедай Мастърс)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в трета дивизия: Петър Данчев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в трета дивизия: Емил Емилов (Любимец)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в трета дивизия: Денис Христов (Джедай Мастърс), Ангел Братанов (Ремонт Експерт), Мартин Киров (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG