Записването за турнира за купата на НАЛБ продължава

596

НАЛБ - Емблема4 отбора вече с подадени заявки за турнира за купата на НАЛБ

София БулсХелгаПаляците и Блейдс ще се борят за купата на НАЛБВсе още има около 10 дни до края на записването. И четирите записали се официално отбори до момента участваха и в първенството на НАЛБ, но в турнира за купата могат да се включат и нови отбори за лигата.

Минимумът от 4 отбора вече е покрит и е сигурно, че ще има турнир за купата на НАЛБ.

Турнир за купата на НАЛБ за жени пък ще има, ако се съберат 3 отбора, които да играят на принципа “всеки срещу всеки”.

От лигата ще се допитат и до отборите-участници дали искат да има конкурси за стрелба от зоната за три точки, както и за стрелба от линията за наказателни удари.

В тези турнири няма да има нужда от такса за картотека на състезателите. Условията ще са състезателите да отговарят на изискванията за участие в лигата – да не се състезават професионално и да са навършили 18 години (за някакви изключения се прави дебат с всички отбори – ако някой има някакви питания, трябва да ги представи преди края на записването).

Записването за турнира за купата е до 10.06.2013 година. Форматът на турнира ще се обсъди с всички участници. Възможно е да се направят директни елиминации, но това означава, че някои отбори ще изиграят само един мач в турнира и затова желанието на ръководството на НАЛБ е първо да се разбере броят на участниците, както и техните желания, след което да се обсъдят възможностите и да се вземе решение.

Идеята на турнира е да запази максимално и концепцията си за изиграване на срещите – в почивни, а не в делнични дни. Първите мачове от турнира могат да се изиграят на 15.06. и 16.06.(Събота и Неделя) и да се продължи в следващия уикенд. Не е изключено да има мачове и в делнични дни, но практиката ни показва, че това не е никак удобно за участниците, имайки предвид други техни ангажименти.

ТУК можете да намерите заявката за участие в турнира, която трябва да попълните и изпратите на имейл us_nalb@abv.bg.

ТУК пък можете да разгледате Наредбата за турнира за Купата на НАЛБ.

Ръководството на НАЛБ ще направи всичко възможно и да намери отбори за всички състезатели, които нямат собствени такива. За целта е необходимо да коментирате съответния статус в страницата на НАЛБ или просто да изпратите съобщение до НАЛБ.

ТУК можете да намерите всички статии за НАЛБ от сезон 2012/2013, а в страницата на НАЛБ можете да откриете абсолютно всичко, което е излизало за лигата.

От НАЛБ напомнят и предложенията си към по-малките баскетболисти, които можете да намерите ТУК.

За повече информация и много интересни снимки, можете да посетите страницата на НАЛБ във Фейсбук – http://www.facebook.com/NALB.BG.