За Българското баскетболно общество

915

Българско баскетболно обществоКакто обявихме, по време на звездния уикенд екипът на Националната аматьорска лига по баскетбол ще се изправи в демонстративен мач срещу отбор на Българското баскетболно общество. Повече по въпроса можете да прочетете ТУК.

ТУК пък можете да откриете събитието относно звездния уикенд във Фейсбук, където ще намерите подробна информация за всяка инициатива.

Българското баскетболно общество е проект, който набира все повече скорост. Проект, който стартира и с подкрепата на НАЛБ. Проект, който може само и единствено да помогне за развитието на баскетбола в страната. С действията си до момента както от НАЛБ, така и от ББО, показахме доста ясно, че гледаме в една посока и ще работим заедно в името на баскетбола ни (ТУК можете да си припомните статията от началото на сезон 2015/2016).

Обещахме да дадем повече информация за ББО. Това е текстът, публикуван вчера, 14.12.2015 година, във Фейсбук страницата на Българското баскетболно общество:

Българско Баскетболно Общество (ББО) е група създадена от представителите на аматьорските баскетболни клубове в България. Някои баскетболни стециалисти не са убедени, че думата „аматьорски“ приляга на баскетбол. Всъщност не са сигурни дали е подходяща… Вероятно това няма никакво значение.
ББО е създадено от НАС – аматьорите – в следствие на естествената потребност, когато правим нещо, ТО да търпи развитие.

Аматьори сме, защото не получаваме пари, за да правим това което обичаме. Но пък играем истински баскетбол.
Развитието виждаме в две посоки – привличане на все повече състезатели и отбори, и разбира се все по-добри условия за провеждане на състезанията.
Способни сме да създаваме и развиваме аматьорския баскетбол сами със собствени сили и средства, което означава, че допринасяме за развитието на баскетболната игра в България.

Българско Баскетболно Общество (ББО) няма претенции да представлява само аматьорите, които играят баскетбол. Напротив! Ще бъдем изключително щастливи да обединим всички обичащи ИГРАТА без да ги делим на професионалисти или аматьори; под или над 18 години; хора от провинцията или хора от София; хора от или извън баскетболните клубове; хора от или извън баскетболните асоциации.

Иначе казано, всеки на когото му е тъжно, когато българския отбор губи или „баскета“ в България е все по-малко!
Дълбоко сме убедени, че ИГРАТА може да се развива чрез ГЛОБАЛНОСТ, за която аматьорите могат да допринасят изключително много. Твърдо сме решени да докажем убежденията си!

Благодарим на НАЛБ за съвместните действия и каним всеки за, когото инициативата ни е интересна, да заповяда на 20.12.2015г. от 14:00ч в зала ОВЕРГАЗ Арена. Мачът ще е демонстративен между състезатели от екипа на НАЛБ и сборен отбор на ББО.