Зоран Йовановски – MVP на XX кръг в III дивизия

1251

Зоран Йовановски от отбора на Ботев 2012 Б е най-полезният състезател на двадесетия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Йовановски ще получи наградата си в Събота, на 23.03.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Джедай Мастърс от 13:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 19 мача в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Ботев 2012 Б е с баланс от 11 победи и 8 загуби. Тимът от Враца си гарантира място в топ 7 преди старта на плейофите, но с изявите си през настоящата кампания недвусмислено показа страхотния си потенциал, както и че в пълен състав отборът е един от фаворитите за призовите места в дивизията. В двадесетия кръг в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 от Ботев 2012 Б се наложиха над АК-47-ърс с 63:55. Отлично се представи Зоран Йовановски, който завърши двубоя с 23 точки, 13 борби, 5 асистенции, 2 откраднати топки и нито една грешка за коефициент от 34. Роденият в Куманово състезател не пропусна нито един от опитите си от линията за наказателни удари, завършвайки с 5/5. През настоящия сезон македонецът вече има 10 мача с екипа на Ботев 2012 Б, в които записва средни показатели от 19.0 точки, 6.8 борби, 5.3 асистенции и 1.5 откраднати топки за 34.3 минути на терена. Йовановски е сполучил при 25 от 27-те си опита от линията за изпълнение на наказателни удари до момента – над 92% успеваемост. Той е пети по точки средно на мач и четвърти по асистенции средно на мач към момента в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019. Преди старта на настоящата кампания 32-годишният състезател има 70 мача в НАЛБ, в които се отчита с по 12.7 точки, 3.2 борби, 2.7 асистенции и 0.8 откраднати топки. Като представител на Ботев 2012 може да се похвали с 3 златни медала – 2 от турнира за купата на НАЛБ и 1 от Суперкупата на НАЛБ. През миналия сезон достига и до сребърните медали в шампионата с Ботев 2012 след като преди това тимът триумфира в редовния сезон. Йовановски има и 1 бронзов медал – отново с Ботев 2012 – от турнира „Веселин Господинов“, организиран от НАЛБ. 2 пъти Зоран Йовановски печели конкурса за стрелба от линията за наказателни удари – по време на турнира за купата на НАЛБ през сезон 2013/2014 и през сезон 2016/2017. Той има и едно второ място в конкурса. Може да се похвали с първо място и в конкурса за стрелба от зоната за три точки – от турнира за купата на НАЛБ през сезон 2016/2017, като отново има и едно второ място. През сезон 2017/2018 записва първия си и единствен до момента трипъл-дабъл в НАЛБ. Напълно заслужено с оглед на невероятното постоянство, безупречната стрелба, спортсменския дух и качествата, демонстрирани вече в продължение на дълги години, Зоран Йовановски може да се похвали и с първо отличие за най-полезен състезател на кръга в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Зоран Йовановски от Ботев 2012 Б. Той постигна коефициент от 34, а тимът му се наложи с 8 точки разлика над АК-47-ърс. По този начин Йовановски събра 26 точки за класацията. Илия Плачков от Стрийт Бенгърс е на второ място с 20 точки (коефициент от 21 и победа на тима му над Мечките с 1 точка разлика). Трети е Саша Стаменов от Ботев 2012 Б с 18 точки (коефициент от 26). На четвърто място е Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс с 12 точки (коефициент от 13). Топ 5 допълва Данаил Симеонов от Кучетата от Младост Б с 10 точки (коефициент от 25 и победа на тима му с 15 точки разлика над Бойз Фром Да Хууд).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Зоран Йовановски от Ботев 2012 Б – 34. Втори е Петър Данчев от Ремонт Експерт с 31. На трето място е Константин Близнаков от Кралете с 28. Саша Стаменов от Ботев 2012 Б е с 26. С коефициент от по 25 са Ангел Братанов от Ремонт Експерт и Данаил Симеонов от Кучетата от Младост Б.

Най-много точки в кръга вкара Георги Димитров от Скравена – 28. На второ място е Иво Караджов от Джедай Мастърс с 26. С 23 точки е Зоран Йовановски от Ботев 2012 Б. С по 22 останаха Мартин Киров от Ремонт Експерт и Вилиян Милчев от Фантомс.

Най-много борби в кръга овладяха Вилиян Милчев от Фантомс и Петър Попов от Кучетата от Младост Б – по 16. Петър Данчев от Ремонт Експерт и Владимир Георгиев от София Уориърс са с по 15, а с по 14 овладени топки под двата коша са Саша Стаменов от Ботев 2012 Б и Ангел Братанов от Ремонт Експерт.

С най-много асистенции в кръга приключи Петър Данчев от Ремонт Експерт – 13. Втори е Иван Георгиев от Джедай Мастърс с 10. Ангел Братанов от Ремонт Експерт и Антон Начев от Кралете са с по 8. Пети е Илиян Павлов от АК-47-ърс със 7 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Антон Начев от Кралете с 8 откраднати топки. Йоаннис Кесисис от Мечките заема второ място с 6. Ивайло Петров от Фантомс, Камен Табаков от Мечките, Илия Плачков от Стрийт Бенгърс, както и съотборниците Данаил Симеонов и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б завършиха с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс с 4 чадъра. След него с по 2 са Стефан Ташков от Ботев 2012 Б, Георги Найденов от Мечките, Петър Попов от Кучетата от Младост Б и Георги Демирев от Бойз Фром Да Хууд.

Най-полезният състезател на осемнадесетия кръг в трета дивизия за сезон 2018/2019 Димитър Чаушев от Бойз Фром Да Хууд получи наградата си.

Най-полезният състезател за месец Февруари 2019 година в трета дивизия Петър Данчев от Ремонт Експерт също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Петър Данчев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Любомир Кочев (Скравена)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Боян Атанасов (Кралете)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Иван Томов (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Бойчо Станев (Фантомс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Петър Данчев (Ремонт Експерт), Александър Анастасов (Ремонт Експерт), Ангел Братанов (Ремонт Експерт), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в трета дивизия: Ангел Йорданов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Николай Стайков (Мечките)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд), Красимир Димов (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в трета дивизия: Радостин Тошев (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в трета дивизия: 
Деян Вълчев (Фантомс)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд), Димитър Чаушев (Бойз Фром Да Хууд), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в трета дивизия:
Най-полезен състезател на двадесетия кръг в трета дивизия: 
Зоран Йовановски (Ботев 2012 Б)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG