Иво Георгиев – MVP на осмия кръг в III дивизия

816

Иво ГеоргиевИво Георгиев от отбора на Мечките е най-полезният състезател на осмия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Георгиев ще получи наградата си в Неделя, на 22.01.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Атлетик 95 Куклен от 14:45 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Мечките се намира в средата на таблицата в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017. Тимът е с баланс от 4 победи и 4 загуби. „Мечките“ загубиха от Кралете, Блу Девилс, Волтрон и Фантомс – първите 4 отбора в класирането. Загубиха и от НАЛБ Тийм по време на звездния уикенд на НАЛБ, като повече по въпроса можете да прочетете ТУК. След това пък тимът с ръководител Александър Дунев показа, че обича да се забавлява, независимо дали побеждава или губи – ТУК можете да видите защо. През настоящия сезон отборът на Мечките показва и изключително израстване. Тимът изглежда много добре сглобен и подреден. Несъмнено отборната игра е приоритет и това се вижда и от резултатите. И след като през миналия сезон „Мечките“ бяха в дъното на класирането, то сега тимът е фактор в трета дивизия и със сигурност има потенциал да се намеси в борбата за призовите места. В последния кръг „Мечките“ се наложиха над Любимец със 70:55 и прекъсна серия от 3 поредни загуби. Пореден изключително силен мач изигра Иво Георгиев, който впечатлява с борбеността си от самото начало на сезона. Той завърши двубоя с 24 точки (7/14 за 2 точки, 1/3 за 3 точки и 7/10 от линията за изпълнение на наказателни удари), 13 борби (7 в нападение), 3 асистенции и 2 чадъра. Срещу него бяха извършени и цели 7 нарушения. Той прекара на терена по-малко от 33 минути и постигна коефициент от 30. Силното му представяне далеч не е случайност. Георгиев е на трето място по общ коефициент до момента през сезона в трета дивизия. Той е на пето място при реализаторите, а и дели първото място в класацията за най-много вкарани наказателни удари през сезона в трета дивизия. Разбира се, стана дума за борбеността му – неслучайно 21-годишният състезател е сред лидерите и по този показател. Иво Георгиев играе първия си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол, като вече има 8 мача зад гърба си. В тях той записва средни показатели от 18.0 точки, 11.8 борби, 1.8 асистенции, 1.5 откраднати топки и 0.6 чадъра. И след като стигна до участие в мача на звездите в трета дивизия, сега Георгиев напълно заслужено достига и до своето първо индивидуално отличие в кариерата си в НАЛБ, и то след едва 8 мача.

Иво ГеоргиевИнтересен факт е, че Иво Георгиев не събра най-много точки за класацията. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Калеб Акенс от Фантомс. Той постигна коефициент от 33, а тимът му победи Ботев 2012 Б с 11 точки разлика. По този начин Акенс събра 22 точки за класацията. Според правилата, описани ТУК обаче, един състезател може да достигне до индивидуалната награда само веднъж в рамките на един сезон. За Акенс остава признанието, че той остава в историята като най-полезен състезател и на този кръг. Интересен факт е, че той става едва вторият състезател през сезона, който успява да достигне до отличието повече от веднъж. Калеб Акенс изигра пореден чудесен мач, завършвайки с 14 точки, 19 борби, 6 чадъра и 6 откраднати топки, за да помогне на тима си да стигне до трудната победа над Ботев 2012 Б. На второ място е Иво Георгиев от Мечките с 15 точки за класацията (коефициент от 30 и победа на тима му над Любимец с 15 точки разлика). Трето място с 12 точки заема Денис Христов от Джедай Мастърс (коефициент от 23 и победа на тима му над Виваком с 11 точки разлика). Фурууа Брендакс от Стрийт Бенгърс е с 6 точки за класацията (коефициент от 19 и победа на тима му над Кралете с 13 точки разлика). С по 3 точки за класацията са Владимир Миков от Джедай Мастърс (коефициент от 14) и Борис Иванов от Стрийт Бенгърс (коефициент от 16).

За историята:

Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс), Иво Георгиев (Мечките)

Трябва да споменем, че в статията не фигурира отложеният мач между Атлетик 95 Куклен и Бойз Фром Да Хууд от осмия кръг. Информация за него ще бъде добавена към статията за кръга, по чието време се изиграе въпросният двубой.

Петър ДанчевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Петър Данчев от Топ Тен – 53. Втори е Константин Касъров от Волтрон с коефициент от 38. На трето място се нарежда Ангел Братанов от Топ Тен с 34. Четвърти е Калеб Акенс от Фантомс с 33. Топ 5 допълват Иво Георгиев от Мечките и Мартин Киров от Топ Тен с по 30.

Най-много точки в кръга вкара Петър Данчев от Топ Тен – 37. На второ място е съотборникът му Ангел Братанов с 30 точки. След него е Мартин Киров отново от отбора на Топ Тен – с 25 точки. На четвърто място е Иво Георгиев от Мечките с 24. Владимир Василев от Виваком реализира 23.

Калеб АкенсНай-много борби в кръга овладя Калеб Акенс от Фантомс – 19. Втори е Петър Данчев от Топ Тен с 15 борби. Момчил Маринов от Виваком, Иво Георгиев от Мечките, Явор Николаев от Ботев 2012 Б и Фурууа Брендакс от Стрийт Бенгърс са с по 13 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Петър Данчев от Топ Тен – 17. Владимир Василев от Виваком е със 7. Антоний Тошев от Ботев 2012 Б, Костадин Костов от Волтрон, Георги Сотиров от София Скай Уокърс и Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс завършиха с по 6 асистенции.

Ангел БратановНай-добър “крадец” на кръга е Ангел Братанов от Топ Тен – 7. Втори е Калеб Акенс от Фантомс с 6 откраднати топки, а Борислав Каменов и Иван Иванов от Любимец, Деян Михов от Кралете и Даниел Делиоланов от Топ Тен останаха с по 5.

Топ блокировачът на кръга е Калеб Акенс от Фантомс с 6 чадъра. На второ място е Петко Гатев от Любимец с 5. Боян Матраков от Блу Девилс и Констанин Касъров от Волтрон са с по 4. Георги Найденов от Мечките и Фурууа Брендакс от Стрийт Бенгърс са с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Владимир Георгиев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Иван Паничерски (Волтрон)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком), Константин Касъров (Волтрон)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Борис Тодоров (Виваком)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Борислав Георгиев (Скравена)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс), Иво Георгиев (Мечките)

Борис Тодоров и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на шестия кръг в трета дивизия за сезон 2016/2017 Борис Тодоров от Виваком получи наградата си.

Борислав Георгиев и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на седмия кръг в трета дивизия за сезон 2016/2017 Борислав Георгиев от Скравена също получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG