Иво Караджов: НАЛБ стартира шестия си сезон с рекорден брой отбори

499

Представяме един материал, който днес излезе в Asphalt.bg. Той е дело на Иво Караджов от отбора на Джедай МастърсТУК можете да откриете статията, а ние използваме възможността да благодарим на Иво Караджов за хубавите думи! Изказваме сърдечни благодарности на всички медии, които публикуват материали относно Националната аматьорска лига по баскетбол! Благодарим на тези, които дават гласност на положителни според тях инициативи, а не само на новини, които вероятно биха им донесли повече трафик! И тъй като в повечето случаи човек дава гласност на мислите си, когато са негативни, благодарим и на всички като Иво Караджов, които споделят публично положителните си отзиви! Изказваме пълна готовност да публикуваме всички подобни статии – без значение дали са отразени в други медии или се свързвате първо с нас (Контакти).

А ето го и материала на Караджов, който е част и от Комисията по контестации към НАЛБ:

НАЛБ ( Национална Аматьорска Лига по Баскетбол ) стартира шестия си сезон тази седмица. Тази година лигата поставя рекорд по записани отбори40. Голяма част са от София, но има и други отбори от страната. За сравнение – миналaта година бяха 32, а по-миналата 30. Тук може да се намери подробна информация за историята на лигата.

В последните години НАЛБ набира изключителна скорост и популярност и не случайно е топ баскетболна организация в България в момента.

Сезон 2016 / 2017

Този сезон отборите са разделени в три дивизии. В първата и втората има по 12 отбора, а в третата – 16. Във всяка една всеки отбор играе срещу останалите, след което следват плейофни серии и финали.

Освен редовния резон, лигата организира множество турнири и събития. Всяка година се състои турнир за купата, мач на звездите, конкурси по забивки, тройки и фалове и стрийтбол турнир. Екипът на НАЛБ често бива канен да организира или асистира на странични турнири и срещи, които са извън първенството.

Всеки един мач се излъчва на живо в YouTube и бива качен в официалния канал на НАЛБ. Освен излъчването, се води и статистика за всеки един играч и отбор, която е свободно достъпна на сайта. Също така на всеки мач се правят многобройни снимки, а за хората, които искат да гледат на място – мачовете се играят в „Овергаз Арена“ и новооткрития спортен комплекс „Азбуки„.

НАЛБ привлича и много бивши професионални баскетболисти – Стефан Георгиев – Торо, Хрисимир Димитров и от този сезон – Тенчо Банев са някои от тях.

За повече информация и програма за всеки кръг – следете новините на сайта на НАЛБ и страницата им във Facebook, която вече има над 18 хиляди харесвания.

Брикс
Брикс – шампион през сезон 2015/2016

Екипът

Екипът на НАЛБ се състои от хора обединени около една идея – любовта към баскетбола. Тяхната цел е популяризирането и развитието на този спорт в България. Всеки един от тях е с богато баскетболно минало. Сериозното им отношение рефлектира и върху качеството на всеки аспект от едно такова първенство.

Строги принципи, ясна цел, модерни правила, добро съдийство, силно онлайн присъствие и разнообразна медия са някои от нещата, които отличават лигата от други подобни такива, а дори в някои аспекти се отличават по-силно и от професионалните ни първенства.

NALB TEAM - Екипът на НАЛБ
Екипът на НАЛБ (част от него)

Бъдещето на НАЛБ

Лигата не спира да се развива от момента, в който е създадена. Всяка година отборите стават повече, интересът се засилва, качеството се подобрява и залите са все по-пълни. Тя е достъпна за всеки, който иска да участва, стига да не играе в официални професионални първенства.

Мач на звездите
Мач на звездите

Баскетболът в България има нужда от катализатор, който намира именно в лицето на Националната Аматьорска Лига по Баскетбол.