Йордан Георгиев – MVP на третия кръг при мъжете

912

Йордан ГеоргиевЙордан Георгиев от отбора на Политехника е най-полезният състезател в третия кръг на мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетболГеоргиев ще получи наградата си преди следващия двубой на тима си, който е в Понеделник, 03.11.2014 година, от 21:30 часаТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон в НАЛБ.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

ТУК пък можете да видите формулата, която се използва за определяне на най-полезния състезател на всеки кръг.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател в този кръг събраха Йордан Георгиев от Политехника и Горан Кошанин от Олд Таймърс. И двамата събраха по 40 точки. Тук, както и при жените за втория кръг, вторият показател се оказа определящ. При подобно равенство се гледа чий отбор бие с по-малка разлика. При ново равенство, вече се гледа кой състезател е реализирал повече точки. Георгиев постигна коефициент от 45, а отборът му победи с 5 точки разлика, докато Кошанин постигна коефициент от 47, а отборът му победи със 7 точки разлика. Реверансът към Кошанин е, че неговото име ще остане в историята до това на Георгиев, като и двамата ще бъдат вписани като най-полезни състезатели за третия кръг при мъжете. Много зад първите двама остана Ивайло Василев от Найки с 22 точки за класацията – коефициент от 39 и победа със 17 точки разлика. Четвърти е Валери Ассев от София Лайънс с 21 точки (коефициент от 33 и победа на отбора му с 12 точки разлика), а топ 5 допълва Любомир Александров от Мешетета с 20 точки (коефициент от 22 и победа с 2 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Горан Кошанин от Олд Таймърс – 47. След него е Йордан Георгиев от Политехника с 45. Трети е Атанасиос Моногенис от Костенец с 42, след което са съотборниците в Найки Ивайло Василев с 39 и Огнян Кисимов с 36.

Топ реализатор на кръга стана Йордан Георгиев от Политехника с 37 точки. Атанасиос Моногенис от Костенец вкара 32, а с по 28 останаха Максим Генов от Дефект и Валери Ассев от София Лайънс.

Най-добър борец на кръга стана Горан Кошанин от Олд Таймърс, който овладя 21 топки под двата коша. След него с 19 се нареди Янко Реджев от Хелга. Трети с 16 стана Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс, а топ 5 с по 15 борби допълват Цветан Стоилов от НСА и Методи Александров от Найки.

Ивайло КонстантиновНай-много асистенции в кръга за втора поредна седмица има Ивайло Константинов от Брикс, като този път той се отчете с 8 точни завършващи подавания. След него останаха Емил Петров от Норт Уест и Александър Гогов от Хелга с по 7.

Най-добър “крадец” на кръга стана Теодор Атанасов от Блейдс със 7 откраднати топки. Втори с по 6 се наредиха Иван Иванов от София Суперсоникс, Емануил Никос от Дървоядите и Валентин Голчев от Олд Таймърс.

Най-добър блокировач в кръга е Тони Прокопиев от София Булс с 4 чадъра. По 3 блока имат Янко Реджев от Хелга, Саша Стаменов от Ботев 2012, Антонио Петров от Ботев 2012 и Боян-Благовест Георгиев от София Хоукс.

Христо ГатевНай-полезният състезател във втория кръг Христо Гатев от Олд Таймърс получи своята награда.

ТУК можете да разгледате снимките от третия кръг в НАЛБ.

Отново благодарим на всички участници и фенове! Очаквайте още статии, интервюта и материали.

Не пропускайте и нищо в страницата на НАЛБ във Фейсбук: https://www.facebook.com/NALB.BG