Калеб Акенс – MVP на четвъртия кръг в III дивизия

738

Калеб АкенсКалеб Акенс от отбора на Фантомс е най-полезният състезател на четвъртия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Акенс ще получи наградата си в Неделя, на 20.11.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Ръш Баскетбол от 20:00 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Фантомс е сочен за един от фаворитите в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Една от причините за това е, че тимът вече има два сезона зад гърба си – опит, с който повечето от отборите в дивизията не разполагат. До момента Фантомс е с актив от 3 победи и 1 загуба, а 2 от победите на тима дойдоха изключително трудно и драматично. Именно такава беше и победата в последния кръг срещу Топ Тен, когато Фантомс се наложи с 8 точки разлика. Друг интересен факт е, че Калеб Акенс не взе участие единствено в срещата, загубена от Фантомс. Той е един от лидерите на доста подсиления и разширен състав на отбора. 22-годишният нигериец пристига в тима на полусезона през миналия сезон, а привличането му определено се оказва много добър ход в перспектива. През сезон 2015/2016 роденият в Абуджа 198-сантиметров състезател взима участие в 10 срещи за Фантомс, в които записва 12.5 точки, 14.0 борби, 2.7 откраднати топки и 2.5 чадъра за коефициент от 19.7 средно на мач. През настоящата кампания Акенс се отчита с 13.3 точки, 19.0 борби, 2.7 откраднати топки и 2.7 чадъра за коефициент от 25.7 средно на мач. Срещу Топ Тен записа 12 точки, 16 борби, 4 откраднати топки, 4 чадъра и 2 асистенции за малко повече от 31 минути на терена. Той е лидер по борби и чадъри до момента през сезона в трета дивизия от първенството на НАЛБ. Освен с невероятната ефективност и незаменимото присъствие за отбора на Фантомс, Калеб Акенс впечатлява и със своите физически заложби. Неслучайно често той завършва атаките на тима си атрактивно. Едно от изпълненията му вече попадна в класациите за топ изпълнение на сезона. И така след 13 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол напълно заслужено Акенс достига и до първото си индивидуално отличие.

Калеб АкенсНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Калеб Акенс от Фантомс. Той постигна коефициент от 26 в мача на своя тим срещу Топ Тен с 8 точки разлика. По този начин Акенс събра 18 точки за класацията. След него е Боян Матраков от Блу Девилс с 11 точки за класацията (коефициент от 19 и победа на тима му над Бойз Фром Да Хууд с 8 точки разлика). Топ 3 допълва Иво Георгиев от Мечките с 10 точки за класацията (коефициент от 29 и победа на тима му над Стрийт Бенгърс с 19 точки разлика). С 10 точки за класацията е и Антон Начев от Кралете (коефициент от 30 и победа на тима му с 20 точки разлика над София Скай Уокърс). Пети е Антоний Тошев от Ботев 2012 Б с 9 точки за класацията (коефициент от 17 и победа на тима му над Виваком с 8 точки разлика).

Борис ТодоровНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Борис Тодоров от Виваком – 49. Втори е Антон Начев от Кралете с 30, а топ 3 с коефициент на полезно действие от 29 допълва Иво Георгиев от Мечките. На четвърто място се нарежда Стефан Минков от Волтрон, който постигна коефициент от 28. Пети е Калеб Акенс от Фантомс с 26.

Най-много точки в кръга вкара Борис Тодоров от Виваком – 29. Втори е Радослав Йорданов от Волтрон, който завърши с 24, а Ангел Братанов от Топ Тен остана с 22. На четвърто място са Момчил Маринов от Виваком и Иво Георгиев от Мечките с по 21 точки.

Най-много борби в кръга овладя Борис Тодоров от Виваком – 19. Втори е Денис Христов от Джедай Мастърс, който завърши мача на своя тим със 17 борби. Топ 3 допълват Калеб Акенс от Фантомс и Николай Нешев от Топ Тен с по 16. Иван Згурафов от Мечките остана с 15 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключиха Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс и Кирил Дялков от Атлетик 95 Куклен – по 8. Валентин Величков от Волтрон е трети със 7. С по 6 асистенции останаха Антон Начев от Кралете, Ангел Братанов от Топ Тен и Никола Караннанте от Ботев 2012 Б.

Георги ДимитровНай-добър “крадец” на кръга е Георги Димитров от Скравена – 7. На второ място е Антон Начев от Кралете с 6. Топ 3 допълват Радослав Йорданов от Волтрон, Владимир Георгиев от Бойз Фром Да Хууд и Мони Ковачев от Блу Девилс с по 5 откраднати топки.

Топ блокировачите в кръга са Боян Атанасов от Кралете и Калеб Акенс от Фантомс с по 4 чадъра. След тях се нареждат Боян Матраков от Блу Девилс, Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс, Анатоли Тошев от Ръш Баскетбол, Стефан Минков от Волтрон, Вилиян Милчев от Фантомс, Галин Гочев от София Скай Уокърс, съотборниците Димитър Гайдажиев и Иво Караджов от Джедай Мастърс, както и Кристиян Шотев от Бойз Фром Да Хууд с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Владимир Георгиев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Иван Паничерски (Волтрон)

Иван Паничерски и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на третия кръг в трета дивизия за сезон 2016/2017 Иван Паничерски от Волтрон получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG