Калин Златанов – MVP на XIX кръг във II дивизия

1262

Калин Златанов от отбора на Паляците е най-полезният състезател на деветнадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Златанов ще получи наградата си в Събота, на 16.03.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Виваком от 8:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 19 мача във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Паляците е с баланс от 12 победи и 7 загуби. В деветнадесетия кръг „Паляците“ се наложиха над действащите шампиони от ТН Машини с 3 точки разлика. Пореден отличен двубой изигра Калин Златанов. Роденият в Монтана състезател завърши с 8 точки (4/6 за 2 точки), 4 борби, 4 асистенции и 4 откраднати топки за коефициент от 14. Златанов престоя на терена по-малко от 29 минути. Срещата беше изключително интригуваща. Водачеството се промени цели 14 пъти, а от ТН Машини имаха предимство в по-голямата част от мача. През целия двубой никой от двата тима не успя да поведе с двуцифрена разлика. От Паляците овладяха с 11 борби по-малко и изпълниха с 16 наказателни удари по-малко, но отличната успеваемост при стрелбата за 2 точки (21/37) и по-добрата успеваемост от зоната за 3 точки оказаха своето влияние. Калин Златанов е един от най-опитните състезатели в НАЛБ. Преди старта на сезон 2018/2019 той има 137 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 10.1 точки, 4.3 борби, 3.3 асистенции и 2.7 откраднати топки. През настоящата кампания 33-годишният състезател вече има 15 мача с екипа на Паляците, в които се отчита с по 8.8 точки, 3.5 борби, 3.3 асистенции и 3.1 откраднати топки за 25.8 минути на терена. Калин Златанов е част от ядрото на един от емблематичните отбори в НАЛБ. Златанов е неизменна част от Паляците още от сезон 2012/2013. За 152 мача в НАЛБ той все още е носил единствено екипа на Паляците. Той е част и от всички успехи на Паляците – трето място в първенството на НАЛБ, 2 пъти трето място в турнира на НАЛБ в Южна България, трето място във втора дивизия от първенството на НАЛБ, 2 пъти второ място в турнира за купата на НАЛБ. През миналия сезон попада във втората петица на НАЛБ във втора дивизия, а през сезон 2016/2017 е част от символичната трета. Калин Златанов е и двукратен участник в Мача на звездите на НАЛБ. Завършва редовния сезон във втора дивизия през сезон 2017/2018 с най-висока успеваемост при стрелбата за 2 точки. В турнира за купата на НАЛБ през сезон 2015/2016 е номер едно по откраднати топки. През сезон 2016/2017 достига до първия си и единствен до момента „milestone“, ставайки четиринадесетият състезател с трицифрен брой мачове в НАЛБ. Наскоро пък записва първия трипъл-дабъл в кариерата си в НАЛБ. След края на сезон 2017/2018 дели първото място във вечната класация на състезателите с най-много откраднати топки в историята на НАЛБ. Той е 10-и по мачове и 12-и по асистенции. От включването си в НАЛБ Калин Златанов демонстрира невероятен прогрес и изключително постоянство. Напълно заслужено той достига до своето първо отличие за най-полезен състезател на кръга в НАЛБ.

Интересен факт е, че Калин Златанов не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Боян Гагов от Паляците. Той постигна коефициент от 22, а тимът му се наложи над ТН Машини с 3 точки разлика. По този начин Гагов събира 19 точки за класацията. Той обаче вече е достигал до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението му, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалния му профил. С по 11 точки са Калин Златанов от Паляците (коефициент от 14) и Петър Бойдев от Фаворит-Кърджали (коефициент от 23 и победа на тима му с 12 точки разлика над Атлетик 95 Куклен). При подобно равенство, както е описано и ТУК, се гледа отборът на кой състезател печели своята среща с по-малка разлика. В случая това е отборът на Паляците. Разбира се, в профилите и на тримата е отбелязано, че са най-полезни състезатели на съответния кръг. След тях с по 10 точки за класацията са Джордже Даскалович от Паляците (коефициент от 13) и Иван Иванов от Виваком (коефициент от 18 и победа на тима му над Кабайерос с 8 точки разлика).

За историята:

Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг във втора дивизия: Боян Гагов (Паляците), Калин Златанов (Паляците), Петър Бойдев (Фаворит-Кърджали)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Дилян Барбов от Атлетик 95 Куклен – 32. Бойко Иванов от Дървоядите, Денис Василев от Монстарс и Рангел Праматаров от ТН Машини са с по 27. С коефициент от 26 завърши Георги Мишев от Монстарс.

Най-много точки в кръга вкара Дилян Барбов от Атлетик 95 Куклен – 30. С по 25 са Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали и Димо Дингозов от Дървоядите. Четвърти е Иван Иванов от Виваком с 24. На пето място е Боян Гагов от Паляците с 23 точки.

Най-много борби в кръга овладя Стефан Пенков от ТН Машини – 17. Петър Бойдев от Фаворит-Кърджали, Филип Нацев от Дървоядите и Петър Славков от Джобтайгър Дюдс са с по 15. Топ 5 допълва Георги Мишев от Монстарс с 14.

С най-много асистенции в кръга приключиха Иван Иванов от ТН Машини и Филип Нацев от Дървоядите – по 8. С по 7 са Стефан Пенков от ТН Машини и Георги Мишев от Монстарс. Дамян Диков от Фаворит-Кърджали и Детелин Сертов от Кабайерос са с по 6 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Стефан Пенков от ТН Машини с 5 откраднати топки. На второ място с 4 е Калин Златанов от Паляците. Трети е Тодор Славов от София Ентъртейнмънт с 3.

Топ блокировачът в кръга е Бойко Иванов от Дървоядите с 3 чадъра. След него с по 2 останаха Иван Стойчев от Виваком, Теодор Велчев от Кабайерос и Денис Василев от Монстарс.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Владимир Георгиев (Виваком)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Делян Дамянов (ТН Машини)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Филип Неделчев (Кабайерос)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: 
Николай Рътаров (Компир), Кирил Найденов (Компир)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Стефан Стайнов (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: 
Стефан Пенков (ТН Машини), Димитър Йошев (ТН Машини)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Васил Голов (Виваком)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия: Боян Гагов (Паляците)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия: Теодор Велчев (Кабайерос)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия: Тодор Петров (Балкан Ботевград)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини), Джордже Даскалович (Паляците), Иван Иванов (Виваком)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг във втора дивизия: Иван Стойчев (Виваком)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг във втора дивизия: Иван Стойчев (Виваком), Филип Нацев (Дървоядите)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг във втора дивизия: Иван Стойчев (Виваком), Костадин Методиев (Балкан Ботевград)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг във втора дивизия: Боян Гагов (Паляците), Калин Златанов (Паляците), Петър Бойдев (Фаворит-Кърджали)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG