Калоян Григоров: Всички заедно променихме понятието „аматьорски баскетбол‘‘

990

Калоян ГригоровОстават броени дни до официалния старт на сезон 2017/2018 на Националната аматьорска лига по баскетбол. Седми поред, той трябва да бъде по-успешен от всички останали, защото такава е традицията и всеки следващ сезон в НАЛБ е по-силен от предходния. Цифрите, фактите и постиженията го доказват.

А какво мислят самите състезатели – тези, благодарение на които НАЛБ е най-мащабната баскетболна организация у нас, ще разберем в поредицата от интервюта, които ще представим в близките дни.

На въпросите ни отговаря Калоян Григоров – играещият треньор на един от призьорите на първенството в трета дивизия през изминалия сезон – Кралете. Заели третото място, от отбора са още по-мотивирани и смело насочени към изкачване в по-горното ниво на лигата. Калоян Григоров е и един от приятелите на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Здравей! Как би оценил изминалия сезон в НАЛБ в игрови план?

Изключително силно, като до средата на сезона нямахме загуба. Изиграхме силни плейофни мачове срещу основния претендент – Волтрон, но късметът не достигна да ги победим и да продължим във втора дивизия през новия сезон. Целта за класиране в горната дивизия си остава и през настоящия сезон.

А в организационен?

В организационно отношение НАЛБ бе на познатото високо ниво! Участвахме в мача на звездите, конкурса по забивки, благотворителни мачове. Изпратихме изключително оспорван сезон, наситен с множество събития и вълнуващи мигове.

Kакво смяташ за нивото и конкуренцията в НАЛБ?

Видя се, че дори в трета дивизия мачовете между първите отбори, сред които бяхме ние, бяха изключително качествени. Доволен съм от представянето и поведението на всички отбори. Всички заедно променихме понятието „аматьорски баскетбол.‘‘

Какъв е водещият фактор за участието ти в НАЛБ? Удоволствието от играта, постиженията или пък нещо друго?

Изцяло се стремим към това да се забавляваме, като не правим компромис и с организацията и нивото на игра на всеки един представител в отбора ни. Все пак сме Кралете.

Как върви подготовката на Кралете и какво да очакваме от отбора през новия сезон?

Класно ново попълнение в лицето на Явор Николаев и познатия дух на победители! Целта за горната дивизия си остава пред отбора. Надявам се да играем атрактивен и резултатен баскетбол. През зимата ще обиграем и включим още класни попълнения.

Какви са целите пред вас?

Да създадем успешен продукт. Смятам, че до момента се справяме. Да обиграем опитен състав, шест от момчетата в отбора играят за трети сезон заедно, като отборът ни е един от най-младите в лигата като средна възраст!

За финал какво би пожелал на НАЛБ и на всички участници в НАЛБ?

Много успехи и ентусиазъм! Не се отказвайте от любимата игра! Играта, която ни събира и обединява заедно в единно семейство, семейството на НАЛБ!

Един материал на Теодора Славова.