Калоян Николов – MVP на XIII кръг при мъжете

835

Калоян Красимиров Николов - 20140568Калоян Николов от отбора на Норт Уест е най-полезният състезател в тринадесетия кръг в мъжкото първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си, който е на 14.02.2015 година, Събота, от 16:15 часа. ТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за мъжкото, така и за женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

Най-много точки за класацията в този кръг събра именно Калоян Николов от Норт Уест. Той постигна коефициент от 44, а отборът му надделя над Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 8 точки разлика. Това донесе на Николов 36 точки за класацията. След него остана Цветан Стоилов от НСА с коефициент от 36 и победа на тима му с 14 точки разлика над Самел-90 – т.е. Стоилов е с 22 точки за класацията. Трети с по 21 са Георги Колев от София Хоукс (коефициент от 25 и победа на тима му с 4 точки разлика над Вълците) и Иван Ценов от Хелга (коефициент от 31 и победа на тима му с 10 точки разлика над Антураж). Топ 5 допълва Христо Гатев от Олд Таймърс (коефициент от 46 и победа на тима му с 26 точки разлика над Мешетата) с 20 точки за класацията.

Цветан ГеоргиевВ този кръг падна и един от рекордите на НАЛБ при мъжете – този за най-много асистенции в един мач. До момента върховото постижение беше дело на Теодор Атанасов от Блейдс, Цветан Георгиев от Ботев 2012 и Ивайло Константинов от Брикс – 12 асистенции. Цветан Георгиев от Ботев 2012 вече е едноличен рекордьор след като в последния мач на своя тим завърши с 14 асистенции.

Освен че счупи рекорда за най-много асистенции в един мач, Цветан Георгиев стана и едва третият състезател в историята на НАЛБ с трипъл-дабъл. Преди него до подобна статистика бяха стигали само Ивайло Константинов от Брикс и Христо Гатев от Олд Таймърс. Георгиев завърши с 10 точки, 14 борби и 14 асистенции за по-малко от 30 минути на терена.

Сега ви представяме обновения списък с рекорди при мъжете:

Най-много точки в един мач от един отбор: Брикс – 145

Най-резултатен мач: Блейдс – Хелга 102:101 (сезон 2012/2013, турнир за купата)

Най-висок коефициент в един мач: Стефан Георгиев (Олд Старс 22) – 87

Най-много точки в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 57

Най-много тройки в един мач: Васил Голов (Олд Таймърс) – 11

Най-много борби в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 27

Най-много асистенции в един мач: Цветан Георгиев (Ботев 2012) – 14

Най-много откраднати топки в един мач: Валери Ассев (София Лайънс) – 14

Най-много чадъри в един мач: Георги Дангалаков (Хелга) – 6

София ХоуксДруго, на което си струва да обърнем внимание, е фактът, че след този кръг няма отбор в мъжкото първенство на НАЛБ, който да е без победа (в класацията не включваме отбора на Слава 99, който не успя да завърши първенството). Това стана след като отборът на София Хоукс се наложи над Вълците в много интересен, а в същото време и исторически мач, противопоставил два отбора, събрани преди началото на настоящия сезон изцяло във Фейсбук. И така след 13 кръга от 30 отбора няма такъв, който да няма победа и има само един отбор, който няма нито една загуба – Брикс. Нещо, което отново показва, че силите в НАЛБ са доста изравнени.

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 55. След него остана Христо Гатев от Олд Таймърс с 46, а трети е Калоян Николов от Норт Уест с 44. Цветан Георгиев от Ботев 2012 завърши мача на своя тим с коефициент от 38. Същото стори и Иван Николов от Брикс. Цветан Стоилов от НСА се отчете с 36, а след него с по 32 останаха Ярослав Тотев от София Булс и Деян Бекярски от София Спартанс.

Христо ГатевНай-много точки в кръга вкара Христо Гатев от Олд Таймърс – 35. След него с 33 остана Стефан Георгиев от Олд Старс 22, а топ 3 допълва Калоян Николов от Норт Уест с 32. По 28 точки реализираха Иван Николов от Брикс, Николай Рътаров от Самел-90 и Антонио Петров от Ботев 2012, а 26 записа срещу името си Владислав Шуранов от Дефект. Йосиф Чернашки от София Лайънс и Иван Ценов от Хелга вкараха по 25.

Най-много борби в кръга овладя Георги Колев от София Хоукс – цели 21. След него с 16 остана съотборникът му Борис Недев, а топ 3 допълва Стефан Георгиев от Олд Старс 22 с 15. Петьо Иванов от Найки, Цветан Стоилов от НСА и Цветан Георгиев от Ботев 2012 се отчетоха с по 14 овладени топки под двата коша. След тях с по 13 останаха Мартин Димов от Дървоядите, Любомир Ангелов от София Лайънс, Валери Ассев от София Лайънс, Мирослав Иванов от София Спартанс и Деян Бекярски от София Спартанс.

С най-много асистенции в кръга се отчете Цветан Георгиев от Ботев 2012 – 14. След него остана Ивайло Константинов с 11, а Христо Гатев от Олд Таймърс направи 10 точни завършващи подавания в единия от мачовете на своя тим през уикенда (отборът на Олд Таймърс изигра срещата си от настоящия кръг и един отложен мач). В другия двубой на тима си Христо Гатев завърши с 8 асистенции. След него със 7 остана Валентин Голчев от Олд Таймърс. Калоян Николов от Норт Уест, Христо Христов от Лъвовете, Любен Шопов от Самел-90 и Георги Брестнички от Хелга приключиха мачовете на своите отбори с по 6 асистенции.

Владислав ШурановНай-добър “крадец” на кръга e Владислав Шуранов от Дефект със 7 откраднати топки. След него с по 6 са Радослав Романов от Мешетата, Емил Петров от Норт Уест, Калин Златанов от Рапидо и Мариян Калчев от Антураж. По 5 топки от противникови състезатели откраднаха Борил Кънчев от Дефект, Явор Рабовянски от Найки, Джордже Даскалович от Лъвовете, Радослав Донев от Дървоядите, Момчил Чекърски от София Булс, Ярослав Тотев от София Булс и Петър Попов от Кучетата от Младост.

Топ блокировачът в кръга е Николай Николов от Мешетата с цели 5 чадъра. Ивайло Василев от Найки се отчете с 4, Мартин Димов от Дървоядите и Златан Ковчазов от Антураж – с по 3. С по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели останаха Христо Манолов от Норт Уест, Калоян Николов от Норт Уест, Христо Гатев от Олд Таймърс, Матю Клап от София Хоукс, Боян-Благовест Георгиев от София Хоукс, Велико Минков от Вълците, Методи Александров от Найки, Николай Рътаров от Самел-90, Данаил Шамов от НСА, Димитър Търпанов от НСА, Цветан Стоилов от НСА, Камен Манев от Жан Плод и Петър Попов от Кучетата от Младост.

Ивайло ИвановМежду другото, на 8 Февруари рожден ден има Ивайло Иванов от Кучетата от Младост. „Кучетата“ тогава имаха мач срещу Рапидо. Разбира се, както на всички други участници, имащи празник в деня на мача на тима им, от НАЛБ поздравихме Иванов от Кучетата от Младост, но има обичаи, които се следват само в „глутниците“.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

Обръщаме внимание на факта, че в класацията за най-полезен състезател на дванадесетия кръг се причисляват и изиграните по време на 13-ия кръг мачове от 10-ия (МешетатаОлд Таймърс) и 11-ия (Спортни Настилки-Зуум ДизайнНорт Уест) отложени срещи. От тринадесетия кръг остават да се изиграят 2 мача (БлейдсПолитехника и Джедай МастърсНорт Уест). За пореден път се извиняваме за многобройните проблеми, които ни създадоха промените около ремонта на зала Триадица.

Калоян Николов и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на дванадесетия кръг Георги Гулабчев от Политехника нямаше как да получи наградата си, тъй като мачът на отбора му е отложен, но най-полезният състезател за месец Януари Христо Цеков от Ботев 2012 получи една от наградите си, осигурена с любезното съдействие на Dentalab.bg.

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много и интересни клипове от срещите в лигата – ТУК.

Във Фейсбук страницата ни пък ще намерите много информация, както и много вълнуващи снимки.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG