Калоян Узунов: Всеки детайл е взет под внимание от екипа на НАЛБ

257

Ръководителят на Вайс Сити Мамбас Калоян Узунов даде интервю за официалния сайт на НАЛБ. „Мамбите“ са замесени в борбата за участие в плейофите през настоящия сезон в Четвърта дивизия, като заемат деветото място в класирането с баланс от 8-10. Узунов говори относно създаването на Дъ Блек Мамбас преди две години, който до голяма степен дава началото и на Вайс Сити Мамбас година по-късно.

– Разкажи ни малко повече за това как ти се включи в НАЛБ, с какво организацията те спечели и как се стигна до създаването на Дъ Блек Мамбас, а впоследствие и на Вайс Сити Мамбас.

– Преди да преминем към въпросите и съответно моите отговори, искам сърдечно да благодаря за отдадеността на целия екип на НАЛБ, от организаторите до съдиите, фотографите и всички ръководители на отбори.

Всичко започна през 2022 година, когато с група приятели наемахме едното игрище в „Уинбет Арена“ и се събирахме да поиграем така любимия ни баскетбол. В доста от случаите, в които се събирахме, на съседното игрище имаше мачове от НАЛБ, които силно ни впечатлиха с начина на организация на екипа и борбения и спортен дух, с който играеха състезателите. Да не правя историята твърде дълга, скоро след това отборът на Дъ Блек Мамбас беше създаден.

– Отборът на Дъ Блек Мамбас стартира участието си през сезон 2021/2022, когато се състезава в турнира за купата на НАЛБ. Впоследствие направихте истински фурор, когато през сезон 2022/2023 от осмата позиция в редовния сезон достигнахте до финалната серия в четвърта дивизия. Дъ Блек Мамбас се класира за трета дивизия, но имайки предвид огромния интерес към отбора през настоящата кампания вече дадохте начало и на Вайс Сити Мамбас, който се състезава в четвърта. Какво би споделил за целия този път, който изминахте дотук?

– Началото на Дъ Блек Мамбас беше трудно, разбира се, както всяко ново начало. Повечето ни играчи тогава все още не бяха участвали в организиран баскетбол с правила и съдии и отне време на отбора да влезе в релси, но след това историята сама показва как спечелихме сребърните медали от едва последния класиран отбор за плейофите през сезон 2022/2023.

– Вероятно все повече желаещи искат да бъдат част и от Дъ Блек Мамбас, и от Вайс Сити Мамбас. Дойде ли време да видим още един отбор на Мамбас през следващия сезон?

– Да, желанието за участие в двата отбора на Мамбас не спира да се проявява от хората и човек никога не знае. Абсолютно възможно е в близко бъдеще да има и трети отбор.

– Организационната дейност често се подценява, но без нея нищо от това, което се вижда не би било възможно. Това вероятно важи с пълна сила и за твоите усилия като ръководител на отбора. Каква е мотивацията ти да полагаш усилия и да инвестираш време и енергия в целия този процес?

– Организационната част се подценява докато не се наложи да участваш в нея. Разбира се, тя е изключително важна и без нея няма как един отбор да е сплотен и да работи като добре смазана машина, както смея да твърдя и двата отбора на „мамбите“ работят.

– Какви са целите пред тима през настоящия сезон и за в бъдеще?

– През настоящия сезон за момента целта е да запишем участие в плейофите, а това случи ли се, човек никога не знае дали рекордът от миналата година няма да се повтори или пък подобри.

– Доволни ли сте от организацията на НАЛБ и кои са елементите, които би искал да отличиш специално?

– Абсолютно доволен съм от организацията на НАЛБ. Всеки детайл е взет под внимание и всичко, което зависи от екипа на НАЛБ, се прави с коректност и точност.

– Какво е твоето послание към участниците в НАЛБ?

– Отново ще използвам възможността си и този път ще благодаря и на участниците в НАЛБ. С леки изключения всички участници и ръководители на отбори в НАЛБ са изключително приятелски настроени и е удоволствие да делим паркета с тях. А относно послание към Четвърта дивизия – ще оставя делата да говорят.