Кирил Найденов – MVP на VII кръг във II дивизия

1220

Кирил Найденов от отбора на Компир е най-полезният състезател на седмия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Найденов ще получи наградата си в Неделя, на 18.11.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Балкан Ботевград от 18:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 7 мача във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол отборът на Компир е с баланс от 3 победи и 4 загуби. Трябва да отчетем обаче, че тимът от Самоков много бързо доказа, че може да победи всеки във втора дивизия. Компир няма загуба с повече от 12 точки разлика. В първия кръг победи действащия шампион във втора дивизия от първенството на НАЛБТН Машини, а в седмия кръг се наложи над Кабайерос – единственият отбор, който беше спечелил първите си 6 срещи в дивизията. Компир спечели двубоя си срещу Кабайерос с 81:79, като трябва да отчетем, че тимът от Самоков имаше огромно предимство в подкошието, където реализира цели 60 точки срещу 34 на съперника. Представителите на Компир реализираха само 1 изстрел от далечно разстояние срещу цели 9 на Кабайерос, но завършиха с 11 асистенции повече. Компир имаше преднина в почти 30 минути от срещата и напълно заслужено достигна до победата. Един от главните виновници за отличното представяне на Компир е Кирил Найденов. 198-сантиметровият състезател се включва страхотно от началото на сезона и превърна Компир в един от най-стабилните отбори в подкошието, имайки предвид присъствието там и на добре познатия и един от най-успешните състезатели в НАЛБНиколай Рътаров. Срещу Кабайерос Найденов се отчете с 31 точки (14/20 за 2 точки и 3/7 от линията за наказателни удари), 10 борби и 4 асистенции за коефициент от 31. 33-годишният състезател дебютира в НАЛБ през сезон 2018/2019, като до момента не е пропуснал двубой за Компир през настоящата кампания. За 7 мача той записва средни показатели от 15.3 точки, 11.9 борби, 2.7 асистенции и 0.7 откраднати топки за по-малко от 35 минути на терена. Напълно заслужено с оглед на невероятното себераздаване, изключителната борбеност и демонстрираното постоянство от началото на настоящата кампания Кирил Найденов достига до своето първо индивидуално отличие в НАЛБ.

Интересен факт е, че Кирил Найденов не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Николай Рътаров от Компир. Той постигна коефициент от 43, а тимът му се наложи над Кабайерос с 2 точки разлика. По този начин Рътаров събра 41 точки за класацията. Той обаче вече е достигал до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението му, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалния му профил. На второ място се нарежда съотборникът му Кирил Найденов с 29 точки (коефициент от 31). Трети е Цветомир Бенчев от Балкан Ботевград с 24 точки (коефициент от 27 и победа на тима му над Фаворит-Кърджали с 3 точки разлика). На четвърто място е Костадин Методиев от Балкан Ботевград с 18 точки за класацията (коефициент от 21). Пети е Георги Мишев от Монстарс с 16 точки (коефициент от 28 и победа на тима му с 12 точки разлика над Дървоядите).

За историята:

Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир), Кирил Найденов (Компир)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Николай Рътаров от Компир – 43. Втори е Кирил Найденов отново от отбора на Компир с 31. Топ 3 допълва Георги Мишев от Монстарс с 28. Цветомир Бенчев от Балкан Ботевград и Петър Славков от Джобтайгър Дюдс са с коефициент от по 27.

Най-много точки в кръга вкара Николай Рътаров от Компир – 35. Петър Славков от Джобтайгър Дюдс е втори с 34. На трето място е Кирил Найденов от Компир с 31. Четвърти е Красимир Митов от Дървоядите с 28, а Костадин Костов от Атлетик 95 Куклен отбеляза 27 точки.

Най-много борби в кръга овладя Бойко Иванов от Дървоядите – 17. След него с по 15 са Джордже Даскалович от Паляците и Николай Рътаров от Компир. Марио Юруков от София Ентъртейнмънт и Георги Гаджев от Джобтайгър Дюдс завършиха с по 14 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Александър Герин от Компир – 9. Цветомир Бенчев от Балкан Ботевград и Иван Иванов от ТН Машини са с по 8. След тях с по 7 точни завършващи подавания се нареждат Бойко Петков от Паляците и Момчил Маринов от Виваком.

Най-добър “крадец” на кръга е Мартин Данаилов от Джобтайгър Дюдс със 7 откраднати топки. Момчил Маринов от Виваком, Георги Мишев и Красимир Василев от Монстарс останаха с по 4.

Топ блокировачите в кръга са Стефан Пенков от ТН Машини, Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали, Тодор Петров от Балкан Ботевград и Бойко Иванов от Дървоядите с по 3 чадъра.

Най-полезният състезател на четвъртия кръг във втора дивизия за сезон 2018/2019 Делян Дамянов от ТН Машини получи наградата си.

Най-полезният състезател на петия кръг във втора дивизия за сезон 2018/2019 Стефан Пенков от ТН Машини също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Владимир Георгиев (Виваком)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Делян Дамянов (ТН Машини)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия:
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: 
Николай Рътаров (Компир), Кирил Найденов (Компир)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG