Константин Касъров – MVP на петия кръг в III дивизия

749

Константин КасъровКонстантин Касъров от отбора на Волтрон е най-полезният състезател на петия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Касъров ще получи наградата си в Четвъртък, на 01.12.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Мечките от 21:45 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Волтрон продължава с безапелационното си представяне, като тимът все още не познава вкуса на поражението в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Единственият друг отбор без загуба до този момент е тимът на Кралете. Въпреки че отборът на Волтрон е новосформиран за разлика от този на Кралете, голяма част от ядрото на тима се е състезавала в НАЛБ и преди. Касъров се състезава в НАЛБ от сезон 2015/2016. Той стартира кариерата си с Фитстоун, а преди началото на настоящия сезон взима решение да развива свой проект, чрез който да дава поле за изява на много млади баскетболисти. Именно така се ражда идеята за отбора на Волтрон. Освен нейн основоположник обаче Константин Касъров продължава да бъде и ключова фигура и основен двигател на тима и на терена. Последната победа на Волтрон не дойде никак лесно, като тимът дори изоставаше на полувремето. Волтрон се наложи над Бойз Фром Да Хууд с 9 точки разлика, а Касъров завърши с 31 точки (11/17 за 2 точки и 9/13 от линията за наказателни удари), 19 борби и 4 чадъра за по-малко от 32 минути. Касъров е лидер по общо борби и общо чадъри в трета дивизия от първенството на НАЛБ през настоящия сезон, като е в топ 3 по борби и чадъри средно на мач. Статистиката му говори достатъчно красноречиво за уменията му. За 16 срещи преди настоящия сезон той записва средни показатели от 16.8 точки, 16.9 борби и 2.2 чадъра. За 5 мача през сезон 2016/2017 записва по 17.0 точки, 14.6 борби и 1.8 чадъра средно на мач. Съществена разлика обаче има във времето, което Касъров прекарва на терена. Докато през миналия сезон е почти несменяем и записва по над 34 минути средно на мач, то през настоящата кампания играещият треньор и капитан на Волтрон престоява на терена по-малко от 24 минути средно на мач. Факт, който отново показва достатъчно ясно намеренията на Касъров и желанието му да дава възможност за изява на своите млади съотборници. В комбинация с лидерските му качества, борбеността и фактът, че във важните моменти от срещите поема отговорността върху себе си, определено можем да кажем, че младите момчета във Волтрон са щастливци да имат такъв играч до себе си. А след 21 мача в НАЛБ Константин Касъров достига напълно заслужено и до своето първо индивидуално отличие, което при такава игра и такива показатели категорично няма как да бъде последното.

Константин КасъровИнтересното тук е, че Константин Касъров от Волтрон не събра най-много точки за класацията. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Момчил Маринов от Виваком. Той постигна коефициент от 55 в мача на своя тим срещу София Скай Уокърс с 11 точки разлика. По този начин Маринов събра 44 точки за класацията. Той обаче спечели приза за MVP на първия кръг, а както можете да прочетете ТУК, където са описани подробно критериите за избор на най-полезен състезател на кръга, материалната награда може да бъде спечелена само веднъж в рамките на един сезон. Маринов остава в историята като най-полезен състезател на кръга (както може да се види и в профила му), но материалната награда може да достигне до даден състезател само веднъж. Трябва да отбележим и че подобна надпревара за отличието на кръга определено не се среща често. Втори е Константин Касъров от Волтрон с 41 точки за класацията (коефициент от 50 и победа на тима му над Бойз Фром Да Хууд с 9 точки разлика). На трето място се нарежда Мартин Киров от Топ Тен с 30 точки за класацията (коефициент от 37 и победа на тима му над Любимец със 7 точки разлика). С 14 точки за класацията е Николай Нешев от Топ Тен (коефициент от 21). Топ 5 допълва Борис Тодоров от Виваком с 10 точки за класацията (коефициент от 21).

За историята:

Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком), Константин Касъров (Волтрон)

Момчил МариновНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Момчил Маринов от Виваком – 55. Втори е Константин Касъров от Волтрон с коефициент на полезно действие от 50. Топ 3 допълва Мартин Киров от Топ Тен с 37. На четвърто място се нарежда Борислав Каменов от Любимец, който постигна коефициент от 25. Пето място заемат Ивайло Станков от Стрийт Бенгърс, Никола Миков от София Скай Уокърс и Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен.

Най-много точки в кръга вкара Момчил Маринов от Виваком – 37. Мартин Киров от Топ Тен и Константин Касъров от Волтрон са на второ място с по 31. Борислав Каменов от Любимец завърши с 24, а Радослав Йорданов от Волтрон остана с 23.

Най-много борби в кръга овладя Константин Касъров от Волтрон – 19. Втори е Момчил Маринов от Виваком, който завърши мача на своя тим със 17 борби. На трето място е Никола Миков от София Скай Уокърс с 16. Съотборниците Ангел Братанов и Николай Нешев от Топ Тен останаха с 15 овладени топки под двата коша.

Иван ИвановС най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от Любимец – 7. След него са Николай Цонков от Джедай Мастърс и Радослав Йорданов от Волтрон с по 6. С по 5 асистенции останаха Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс, Красимир Гайдаров от Фантомс, Николай Нешев от Топ Тен и Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс.

Кристиан МилевНай-добър “крадец” на кръга е Кристиан Милев от Атлетик 95 Куклен със 7 откраднати топки. На второ място са Борислав Каменов от Любимец и Ивайло Иванов от Фантомс с по 5. Фурууа Брендакс от Стрийт Бенгърс, както и съотборниците Мартин Слаев и Емил Карасанов от Блу Девилс завършиха с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Константин Касъров от Волтрон с 4 чадъра. Втори е Мартин Киров от Топ Тен с 3. След тях с по 2 чадъра се нареждат съотборниците Георги Демирев, Димитър Чаушев и Кристиян Шотев от Бойз Фром Да Хууд, Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс, Юлиан Борисов и Анатоли Тошев от Ръш Баскетбол, Момчил Маринов от Виваком, Тодор Йотов от София Скай Уокърс, Николай Нешев от Топ Тен и Мони Ковачев от Блу Девилс.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Владимир Георгиев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Иван Паничерски (Волтрон)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG