Красимир Димов – MVP на XV кръг в III дивизия

820

Красимир Димов от отбора на Стрийт Бенгърс е най-полезният състезател на петнадесетия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Димов ще получи наградата си в Събота, на 09.02.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Джедай Мастърс от 20:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 15 мача в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Стрийт Бенгърс се намира на осма позиция с баланс от 7 победи и 8 загуби. Въпреки това, представителите на Стрийт Бенгърс могат да се похвалят с третата най-добра защита в дивизията – само 2 отбора са допуснали по-малко точки до този момент, като от Стрийт Бенгърс допускат по-малко от 65 точки средно на мач. В петнадесетия кръг отборът на Стрийт Бенгърс записа драматична победа след продължение срещу София Уориърс. В срещата бяха извършени цели 54 нарушения, като от София Уориърс изпълниха 28 наказателни удара, а от Стрийт Бенгърс – 29. Във втората част тимът на София Уориърс натрупа аванс от 13 точки, но малко преди края на срещата от Стрийт Бенгърс имаха преднина от 9 точки за 61:52. Серия от 12:3 за София Уориърс в края на четвъртата част прати мача в продължение, което беше спечелено от Стрийт Бенгърс с 9:3. Победата е показателна за характера на Стрийт Бенгърс, тъй като представителите на тима за въпросния мач бяха 8 срещу 10 на съперника. Трябва да прибавим и че от София Уориърс имаха чувствително предимство в подкошието, но въпреки това от Стрийт Бенгърс имат само с 2 борби по-малко от своя съперник. Тимът на Стрийт Бенгърс е имал предимство в резултата в по-голямата част от срещата – в почти 23 минути срещу 17 с предимство на София Уориърс. Състезателите на Стрийт Бенгърс имат 30 точки след грешки на съперника и с 10 точки повече от бърза атака. Отличен мач за Стрийт Бенгърс изигра Красимир Димов. 28-годишният състезател завърши с 24 точки (7/12 за 2 точки, 1/5 за 3 точки и 7/9 от линията за изпълнение на наказателни удари), 7 борби, 3 откраднати топки и 1 асистенция. Димов престоя на терена повече от 41 минути, а срещу него бяха извършени и цели 8 нарушения. 175-сантиметровият състезател се представя страхотно през настоящия сезон. Той вече има 15 мача за Стрийт Бенгърс през сезон 2018/2019, в които записва средни показатели от 17.3 точки, 4.9 борби, 2.3 асистенции и 2.3 откраднати топки за 31.2 минути на терена. Роденият в Бургас Красимир Димов е на второ място в трета дивизия от първенството на НАЛБ до момента по общо точки. Той е на второ място и по реализирани наказателни удари, като е и на пета позиция сред състезателите, срещу които са извършени най-много нарушения. Преди старта на настоящата кампания Димов има 47 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 7.8 точки, 3.7 борби, 1.9 асистенции и 1.9 откраднати топки. През сезон 2016/2017 е част от Блейдс (Бургас) по време на турнира на НАЛБ в Източна България, с който достига до сребърните медали. Димов завършва надпреварата и като четвърти най-добър „крадец“. През настоящия сезон гардът вече записа първото си участие в Мача на звездите на НАЛБ, а сега напълно заслужено Красимир Димов може да се похвали и със своето първо индивидуално отличие в НАЛБ.

Интересен факт е, че Красимир Димов не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд. Той постигна коефициент от 27, а тимът му се наложи със 7 точки разлика над Скравена. По този начин Вълчев събра 20 точки за класацията. Той обаче вече е достигал до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението му, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалния му профилКрасимир Димов от Стрийт Бенгърс е втори с 15 точки (коефициент от 21 и победа на тима му над София Уориърс с 6 точки разлика). На трето място е Светослав Стефанов от Мечките с 14 точки (коефициент от 23 и победа на тима му с 9 точки разлика над Кучетата от Младост Б). Николай Стайков отново от отбора на Мечките е с 13 точки (коефициент от 22). С по 9 точки са Николай Стайков от Стрийт Бенгърс (коефициент от 15), Пламен Бауренски от Мечките (коефициент от 18) и Константин Търновски от Бойз Фром Да Хууд (коефициент от 16).

За историята:

Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд), Красимир Димов (Стрийт Бенгърс)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б – 35. На второ място е Драгомир Цанов от Ремонт Експерт с 34. Топ 3 допълва Кирил Найденов от София Уориърс с 31. Теодорос Зиакас от Фантомс и Димитър Найденов от Ботев 2012 Б са с коефициент от по 30.

Най-много точки в кръга вкара Драгомир Цанов от Ремонт Експерт – 39. С по 25 са Димитър Найденов от Ботев 2012 Б и Деян Михов от Кралете. Теодорос Зиакас от Фантомс и Красимир Димов от Стрийт Бенгърс реализираха по 24 точки.

Най-много борби в кръга овладя Кирил Найденов от София Уориърс – 20. Втори е Деян Михов от Кралете със 17. Йордан Иванов от Скравена е с 16. На четвърто място е Георги Цонков от Джедай Мастърс с 15. Калин Костадинов от Фантомс и Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс са с по 14 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Петър Данчев от Ремонт Експерт – 11. След него е съотборникът му Ангел Братанов с 10. Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б, Теодорос Зиакас от ФантомсХристо Цветков и Димитър Найденов от Ботев 2012 Б и Мартин Киров от Ремонт Експерт са с по 8 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Теодорос Зиакас от Фантомс с 8 откраднати топки. С по 7 са Радостин Тошев и Христо Милчев от Кучетата от Младост Б. С по 5 се нареждат Светослав Стефанов и Николай Стайков от Мечките, както и Антон Начев и Деян Михов от Кралете.

Топ блокировачът в кръга е Кирил Найденов от София Уориърс с 4 чадъра, а след него с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели приключиха Христо Милчев от Кучетата от Младост Б, Николай Стайков от Мечките, Калин Костадинов от Фантомс, Никола Николов от Ботев 2012 Б и Георги Димитров от Скравена.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Петър Данчев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Любомир Кочев (Скравена)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Боян Атанасов (Кралете)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Иван Томов (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Бойчо Станев (Фантомс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Петър Данчев (Ремонт Експерт), Александър Анастасов (Ремонт Експерт), Ангел Братанов (Ремонт Експерт), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в трета дивизия: Ангел Йорданов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Николай Стайков (Мечките)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд), Красимир Димов (Стрийт Бенгърс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG