Красимир Кирилов – MVP на Март в I дивизия

568

Красимир КириловКрасимир Кирилов от Рейнджърс е най-полезният състезател за месец Март 2017 година в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017, София. Той ще получи наградата си или преди евентуалния трети мач в осминафиналната серия срещу Олд Старс 22 на 22.04.2017 година, или преди първия двубой от групата за оставане в първа дивизия на 13.05.2017 година или на 14.05.2017 година в зала Овергаз Арена.

След обявените всички 22 награди за най-полезен състезател на кръга в първа дивизия дойде време и за петата и последна месечна награда за сезон 2016/2017.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца.

Номер 1 в класацията за Март е Калоян Николов от Норт Уест. За 3 мача той постигна общ коефициент от 126 или средно по 42.00 на мач. Според правилата, описани ТУК обаче един състезател може да стигне до материалната награда само веднъж в рамките на сезона. Николов вече е печелил приза за MVP на месеца. Сега за него остава признанието, че той също ще бъде вписан в историята като най-полезен състезател на месеца, но материалната награда ще отиде при следващия в подреждането. След него остана Красимир Кирилов от Рейнджърс със среден коефициент от 30.00 – 90 за 3 мача. Топ 3 допълва Любомир Недков от ФитСпо Баскет със среден коефициент от 29.67 (89 за 3 мача). На четвърто място се нарежда Ивайло Константинов от Брикс с общ коефициент от 88 за 3 мача (29.33 средно на мач), а топ 5 със среден коефициент на полезно действие от 24.50 допълва Мартин Славов от Олд Таймърс (общо 98 за 4 мача).

Красимир КириловОтборът на Рейнджърс наследи двукратния шампион на Националната аматьорска лига по баскетбол и двукратен носител на купата на НАЛБ Хелга. А разбира се, славната история носи и своите големи очаквания за бъдещето. Тимът започна сравнително добре сезона в първа дивизия от първенството на НАЛБ в София, но претърпя проблеми, най-вече свързани с невъзможността да се представя в пълен състав за голяма част от мачовете, които от своя страна оказаха сериозно влияние и върху крайното класиране. Рейнджърс завърши на единадесето място в редовния сезон в първа дивизия, като през втория полусезон успя да запише едва 2 победи. Въпреки това „Рейнджърите“ несъмнено имат добри шансове да подобряват представянето си в следващите сезони. И през сезон 2016/2017 сред меко казано отличилите се състезатели е Красимир Кирилов. Роденият в Шумен 42-годишен състезател отново демонстрира огромния си опит и изключителните си възможности. За 14 мача в редовния сезон той записа средни показатели от 24.4 точки, 14.9 борби, 1.5 асистенции, 1.4 чадъра и 1.3 откраднати топки. Именно върху Кирилов падаше огромната отговорност да бъде водеща фигура в нападението на Рейнджърс. Повече от очевидно той се справи блестящо с тази си отговорност, а вероятно предстои да бъде отличаван още доста във връзка с изминалия редовен сезон. През месец Март 2017 година Красимир Кирилов записа среден коефициент от 30.0 – общо 90 за 3 мача, което се оказа достатъчно, за да се поздрави напълно заслужено с първото си отличие за най-полезен състезател на месеца. Той вече има и 3 приза за MVP на кръга. И всичко това е постигнато за едва 27 мача в Националната аматьорска лига по баскетбол – факт, който говори достатъчно красноречиво за класата на Красимир Кирилов.

Този път няма да описваме лидерите в отделните категории, тъй като те съвпадат с тези, които ще бъдат обявени за края на редовния сезон.

За историята:

Най-полезен състезател на месец Октомври 2016 година в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на месец Ноември 2016 година в първа дивизия: Цветан Георгиев (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на месец Януари 2017 година в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест)
Най-полезен състезател на месец Февруари 2017 година в първа дивизия: Стефан Георгиев (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на месец Март 2017 година в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест), Красимир Кирилов (Рейнджърс)

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG