Лонекс победи Лъвовете с 1 точка

537

Лъвовете - ЛонексТретият мач от кръга противопостави отборите на Лъвовете и Лонекс. Интересният факт тук засяга отбора на Лъвовете и той е относно начина, по който се събра този отбор, а именно в страницата на НАЛБ във Фейсбук.

Лъвовете – Лонекс 73:74 (13:15; 20:19; 18:24; 22:16) – натиснете върху двубоя, за да видите пълната статистика

Мачът започна много равностойно, като Лонекс успя да вземе преднина от 2 точки след първите 10 минути. „Лъвовете“ показаха изключително силна игра през втората част, а дефицитът им на полувремето беше едва 1 точка. Второто полувреме се разви по сходен начин. Третата част беше за Лонекс, като символичните гости имаха аванс от 7 точки преди заключителните 10 минути. 3 минути преди края на мача отборът на Лъвовете отново изоставаше с 1 точка, а до края двубоят вървеше кош за кош. 11 секунди преди края на мача Лонекс имаше преднина от 1 точка, а и топката беше за същия отбор. „Лъвовете“ пък имаха едва 2 отборни нарушения за частта и трябваше да правят много бързи лични нарушения, за да принудят съперниците си да изпълняват наказателни удари. Последва прекъсване за Лонекс, след което състезателите на символичните гости си раздадоха много добре топката и не позволиха на „Лъвовете“ да направят дори едно нарушение.

Много силен мач за Лонекс направи Михаил Гицов, който вкара 21 точки, към които добави 6 борби и 7 асистенции. Христо Попов завърши с дабъл-дабъл от 18 точки и 11 борби. Иван Вачков също се представи на ниво и реализира 11 точки, а и овладя 7 борби. С 9 точки и 6 борби приключи Момчил Чекърски, 6 точки и 10 борби бяха показателите на Стефан Илиев, а със 7 точки остана Данаил Милев. Джордже Даскалович беше най-добър за Лъвовете, като той записа солиден дабъл-дабъл от 21 точки и 15 борби. Илиян Василев вкара 16 точки и хвана 6 борби. Близо до дабъл-дабъл беше Христо Христов, приключил с 9 точки и 9 асистенции. Цветан Иванов вкара 8 точки, а по 6 добавиха Владимир Николов (8 борби) и Емил Първанов.

След този мач Лонекс заема шестото място в класирането, а Лъвовете – седмото. ТУК можете да видите цялото класиране.

В следващия кръг Лонекс излиза срещу Пейпър Кор Костенец, а отборът на Лъвовете играе с Блейдс. ТУК можете да прегледате програмата за целия сезон.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.