Любомир Кочев – MVP на VII кръг в III дивизия

1242

Любомир Кочев от отбора на Скравена е най-полезният състезател на седмия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Кочев ще получи наградата си в Събота, на 12.01.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Кучетата от Младост Б от 20:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Скравена завърши първия полусезон в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 на пета позиция с баланс от 6 победи и 5 загуби. Тук е моментът да обясним и че чак сега се обявява кой е най-полезният състезател на седмия кръг, тъй като имаше отложени мачове от въпросния кръг в дивизията, които трябваше да бъдат изиграни първо, за да може да бъде изготвено обобщението за кръга. В седмия кръг в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 отборът на Скравена се наложи над Джедай Мастърс със 7 точки разлика. Отличен мач за Скравена изигра Любомир Кочев. Популярният като „Вожда“ състезател завърши с 15 точки (5/8 за 2 точки, 1/2 за 3 точки и 2/3 от линията за наказателни удари) и 18 борби (5 в нападение) за коефициент от 27. Кочев престоя на терена по-малко от 27 минути. Трябва да отчетем, че резултатът на полувремето беше равен, както и че ключова роля за успеха на Скравена изиграха успешните стрелби от далечно разстояние. Представителите на Скравена реализираха 15 от опитите си за 3 точки, а тези на Джедай Мастърс – едва 2. Това компенсира и реализираните от „Джедаите“ с 26 точки повече в подкошието – 42 срещу 16. Трябва да отбележим и че страхотен мерник демонстрира Стефан Стефанов от Скравена, който реализира 8 от 18-те си опита от зоната за 3 точки. Преди началото на сезон 2018/2019 Любомир Кочев има 69 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 8.9 точки и 8.4 борби. Стартира кариерата си в НАЛБ през сезон 2013/2014 с екипа на Олд Таймърс, с който изиграва 25 мача през сезон 2013/2014, отчитайки се с по 13.2 точки и 11.2 борби. Именно това е и най-силният сезон за „Вожда“ до момента. Той извежда „Старовремците“ до третото място в редовния сезон, а след това е с ключов принос и за сребърните медали в шампионата. Междувременно достига до 2 отличия за най-полезен състезател на кръга, печели приза за MVP и в Мача на звездите на НАЛБ, става и топ реализатор в Мача на звездите на НАЛБ, като завършва редовния сезон и като четвърти най-добър борец. Освен това, Любомир Кочев попада във втората петица на НАЛБ за сезон 2013/2014. През сезон 2014/2015 Кочев отново достига до сребърните медали с Олд Таймърс, а през следващите 2 кампании носи екипа на Рапидо Куриери. От началото на сезон 2018/2019 199-сантиметровият състезател е част от отбора на Скравена, като веднага се усеща присъствието му на терена. За 10 мача с екипа на Скравена до момента 30-годишният Кочев записва средни показатели от 13.4 точки и 11.6 борби за по-малко от 26 минути на терена. През настоящия сезон той записа второто си участие в Мача на звездите на НАЛБ – този път в този за трета дивизия. Страхотен шоумен с отлични качества, който прави невероятно завръщане към най-добрите си изяви в НАЛБ. Напълно заслужено с оглед на всичко това Любомир Кочев може да се похвали с първа индивидуална награда след сезон 2013/2014 в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Любомир Кочев от Скравена. Той постигна коефициент от 27, а тимът му се наложи със 7 точки разлика над Джедай Мастърс. По този начин Кочев събра 20 точки за класацията. С по 16 точки са Стефан Стефанов от Скравена (коефициент от 23) и Йоаннис Кесисис от Мечките (коефициент от 30 и победа на тима му над Бойз Фром Да Хууд с 14 точки разлика). С по 14 точки за класацията са Деян Вълчев от Фантомс (коефициент от 39 и победа на тима му с 25 точки разлика над София Уориърс) и Петър Данчев от Ремонт Експерт (коефициент от 21 и победа на тима му над Стрийт Бенгърс със 7 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Деян Вълчев от Фантомс – 39. На второ място е Йоаннис Кесисис от Мечките с 30. Любомир Кочев от Скравена е трети с 27. Денис Христов от Джедай Мастърс и Зоран Йовановски от Ботев 2012 Б са с коефициент от по 24.

Най-много точки в кръга вкараха Деян Вълчев от Фантомс и Стефан Стефанов от Скравена – по 29. На трето място е Теодорос Зиакас от Фантомс с 24. Димитър Чаушев от Бойз Фром Да Хууд е с 22, а Павел Мичев от София Уориърс отбеляза 21 точки.

Най-много борби в кръга овладя Любомир Кочев от Скравена – 18. Втори със 17 е Йоаннис Кесисис от Мечките. Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд е с 16. На четвърто място е Денис Христов от Джедай Мастърс с 15. С по 14 борби са Петър Данчев от Ремонт Експерт, Николай Стайков от Стрийт Бенгърс и Алекс Русев от Джедай Мастърс.

С най-много асистенции в кръга приключи Георги Димитров от Скравена – 9. След него с 8 е Петър Данчев от Ремонт Експерт. Топ 3 допълва Вутомир Павлов от Фантомс със 7. Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс и Мартин Палашев от Мечките останаха с по 6 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Деян Вълчев от Фантомс с 6 откраднати топки. С по 5 са Ангел Братанов от Ремонт Експерт, Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс и Антон Начев от Кралете.

Топ блокировачът в кръга е Александър Анастасов от Ремонт Експерт с 3 чадъра. Петър Данчев от Ремонт Експерт, Алекс Русев от Джедай Мастърс, Георги Найденов от Мечките и Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд приключиха с по 2 чадъра.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Петър Данчев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Любомир Кочев (Скравена)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Боян Атанасов (Кралете)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Иван Томов (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Бойчо Станев (Фантомс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Петър Данчев (Ремонт Експерт), Александър Анастасов (Ремонт Експерт), Ангел Братанов (Ремонт Експерт), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG