Марина Гелова – MVP за Януари при жените

511

Марина ГеловаМарина Гелова от отбора на Балкан Лейдис е най-полезната състезателка за месец Януари в женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2014/2015.

ТУК можете да прочетете повече относно формулите, по които се определят победителите.

След като за месец Октомври Весела Ковачева от Фриски грабна приза, а през Ноември това стори Мирена Денчева от Шаркс, сега дойде ред и на Балкан Лейдис в лицето на Марина Гелова.

Марина Гелова ще получи наградата преди следващия мач на тима си. Пълната програма може да бъде намерена ТУК, а ТУК могат да бъдат намерени всички резултати и статистики от вече изминалите кръгове.

През месец Януари на върха в класацията за втори пореден месец е Мирена Денчева от Шаркс, но политиката на НАЛБ и на сътрудниците, осигуряващи наградите, е именно те да достигнат до максимално много хора. Реверансът към Денчева е, че и нейното име ще фигурира в историята като най-полезна състезателка за Януари. Денчева постигна коефициент от 26.0 средно на мач за двата двубоя на тима си през Януари (общо 52). На точка след нея остана носителката на наградата – Марина Гелова от Балкан Лейдис, която се отчете с коефициент от по 25.5 средно на мач (51 за 2 мача). Трета с 19.0 е Румяна Давидкова от Фриски (38 за 2 мача), като на същото място е и Ивета Андреева от Шаркс с 19.0, но само от един мач. Христина Горецова от Шаркс допълва топ 5 със 17.5 средно на мач (35 за 2 мача), а след нея е Еми Ушагелова от Балкан Лейдис с 16.0 (32 за 2 мача).

Не пропускайте да ни следите и във Фейсбук, където можете да откриете и множество снимки: https://www.facebook.com/NALB.BG