Мартин Славов – MVP на Октомври във II дивизия

616

Мартин СлавовМартин Славов от БГО Софтуер е най-полезният състезател за месец Октомври 2015 година във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016, София. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – в Неделя, 08.11.2015 година, когато БГО Софтуер се изправя срещу Джедай Мастърс.

След вече обявените 5 награди за най-полезен състезател на кръга във втора дивизия, дойде време и за първата месечна награда. През месец Октомври се изиграха първите 5 кръга от първенството на НАЛБ за сезон 2015/2016, като трябва да отбележим и че 1 Ноември 2015 година, Неделя, също е причислен към надпреварата за месец Октомври, тъй като именно в този ден завърши петият кръг.

За да вземе участие в класацията, всеки състезател трябва да е изиграл поне 3 мача в месеца, което така или иначе в случая с месец Октомври се контролира и от друго условие – че за да участва състезател в дадената класация, трябва да е играл в поне 75% от срещите на тима си. Имайки предвид факта, че всеки отбор има по един мач в тези 5 кръга, само състезателите, изиграли поне 4 мача участват в класацията.

Номер 1 в класацията за Октомври е Мартин Славов от БГО Софтуер, който постигна общ коефициент от 113 за 4 мача или средно по 28.25 на мач. След него се нарежда Филип Неделчев от Рапидо Куриери с коефициент от 25.25 (101 за 4 мача). Топ 3 допълва Цветан Топалов от Мечките с 24.40 (122 за 5 мача). Иван Бонев от Ентъртейнмънт е четвърти с 23.80 (119 за 5 мача), а Матю Клап от София Хоукс – пети с 23.75 (95 за 4 мача).

Мартин СлавовМартин Славов стана най-полезен състезател на втория кръг, а сега напълно заслужено достига и до още една награда. Отборът на София Булс, вече носещ името БГО Софтуер, има едва 1 победа от първите си 5 мача, но единственият новопривлечен състезател, а именно Мартин Славов, се представя повече от отлично и неслучайно достига до втора престижна индивидуална награда. В 4-те си мача до момента 181-сантиметровият Славов вкарва средно по 22.3 точки на мач, овладява по 11.0 борби, прави по 4.3 асистенции, краде по 4.5 топки, а процентът му при стрелбата от зоната за 2 точки е 48.0.

Матю КлапТоп реализатор до момента във втора дивизия е Матю Клап от София Хоукс, който вкарва средно по 24.5 точки на мач. Стефан Янев от Мечките е втори с 23.8, а топ 3 допълва Климент Велков от Кучетата от Младост Б с 23.2.

При борците лидер е Цветан Топалов от Мечките с 16.2 овладени топки под двата коша средно на мач, а след него са Цветомир Атанасов от Скритите Лимонки с 14.5 и Иван Бонев от Ентъртейнмънт с 14.4.

При асистенциите водач е Христо Велчев от Рапидо Куриери с 5.7 средно на мач. Иван Иванов от Фитстоун е с 5.0, а Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс може да се похвали с 4.6 асистенции средно на мач.

Най-добър „крадец“ за Октомври стана Мартин Славов от БГО Софтуер с 4.5 откраднати топки средно на мач. С 4.0 е Антон Начев от Кралете, а 3.6 има Стефан Арсов от Джедай Мастърс.

Цветан ТопаловПри блокировачите първи е Цветан Топалов от Мечките с 4.2 чадъра средно на мач. Теодор Велчев от Рапидо Куриери е втори с 2.3, а трети с по 2.0 са Фурууа Брендакс от Дюдс, Иван Бонев от Ентъртейнмънт, Красимир Мирчев от Фитстоун, Кристиян Манчев от ТУ-София и Владимир Петров от ТУ-София.

ТУК можете да намерите пълните класации за всеки компонент.

През Октомври във втора дивизия без загуба завършиха отборите на Микс и Гуми-Нет. Близо до победата на няколко пъти, но все още без такава завършиха месеца отборите на Кучетата от Младост Б и Мечките. Въпреки че във втора дивизия през настоящия сезон има цели 20 отбора, нивото определено е много високо, а силите на участниците са изключително изравнени. Именно за това говори и временното класиране във втора дивизия, което можете да намерите ТУК.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG