Методи Александров – MVP на XIV кръг при мъжете

758

Методи Евгениев Александров - 20140360Методи Александров от отбора на Найки е най-полезният състезател в четиринадесетия кръг в мъжкото първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си. Тъй като отборът на Найки вече е изиграл всички свои двубои от редовния сезон, Методи Александров ще получи наградата си преди първия плейофен мач на тима си. ТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за мъжкото, така и за женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

Най-много точки за класацията в този кръг събра именно Методи Александров от Найки. Той постигна коефициент от 35, а отборът му надделя над Политехника с 3 точки разлика. Това донесе на Александров 32 точки за класацията. След него с 25 точки за класацията остана Любен Шопов от Самел-90. Той постигна коефициент от 27, а отборът му надделя над София Булс с 2 точки. Топ 3 с по 22 точки за класацията допълват Румен Каиков от Самел-90 (коефициент от 24) и Христо Цеков от Ботев 2012 (коефициент от 30 и победа на тима му с 8 точки разлика над Антураж). Николай Рътаров от Самел-90 е със 17 точки (коефициент от 19), а с по 16 са Симеон Рътаров от Самел-90 (коефициент от 18), Георги Кунов от Хелга (коефициент от 26 и победа на тима му с 10 точки разлика над Рапидо) и Антонио Петров от Ботев 2012 (коефициент от 24). Христо Христов от Лъвовете пък е с 15 точки за класацията (коефициент от 22 и победа на тима му със 7 точки разлика над Костенец).

Леон Лъчезаров Лалов - 20140560В този кръг падна един от рекордите в НАЛБ, а друг беше изравнен. След като в предишния кръг Цветан Георгиев от Ботев 2012 подобри рекорда за най-много асистенции в един мач, сега това стори Леон Лалов от Норт Уест, който завърши мача на своя тим с цели 15 асистенции (рекордът на Цветан Георгиев беше за 14 точни завършващи подавания). Асен Милушев от Рапидо пък изравни рекорда за най-много чадъри в един мач след като се отчете с цели 6 блока. Така на върха в тази категория ще прави компания на Георги Дангалаков от Хелга, който постави този рекорд през изминалия сезон.

Сега ви представяме обновения списък с рекорди при мъжете:

Най-много точки в един мач от един отбор: Брикс – 145

Най-резултатен мач: Блейдс – Хелга 102:101 (сезон 2012/2013, турнир за купата)

Най-висок коефициент в един мач: Стефан Георгиев (Олд Старс 22) – 87

Най-много точки в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 57

Най-много тройки в един мач: Васил Голов (Олд Таймърс) – 11

Най-много борби в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 27

Най-много асистенции в един мач: Леон Лалов (Норт Уест) – 15

Най-много откраднати топки в един мач: Валери Ассев (София Лайънс) – 14

Най-много чадъри в един мач: Георги Дангалаков (Хелга), Асен Милушев (Рапидо) – 6

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 52. Филип Неделчев от Рапидо и Калоян Николов от Норт Уест са след него с по 41. Максим Генов от Дефект постигна коефициент от 38, а Ярослав Тотев от София Булс – 37. С 35 е Методи Александров от Найки.

Ярослав ТотевНай-много точки в кръга вкара Ярослав Тотев от София Булс – 34. След него останаха Марио Александров от Кучетата от Младост и Емануил Никос от Дървоядите, които реализираха по 30 точки. С по 28 се отчетоха Калоян Николов от Норт Уест и Максим Генов от Дефект. Филип Неделчев от Рапидо пък вкара 26.

Най-много борби в кръга овладя Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 25. 20 топки под двата коша хвана Георги Гаджев от Костенец, а топ 3 с 16 борби допълва Методи Александров от Найки. Филип Неделчев от Рапидо овладя 15 борби, а Георги Кунов от Хелга – 14. С по 13 останаха Орлин Атанасов от Политехника, Любомир Александров от Мешетата, Асен Милушев от Рапидо, Ивайло Константинов от Брикс и Калоян Николов от Норт Уест.

С най-много асистенции в кръга се отчете Леон Лалов от Норт Уест – 15. След него с 11 точни завършващи подавания остана Ивайло Константинов от Брикс. Румен Каиков от Самел-90 е трети със 7 асистенции, а Максим Генов от Дефект и Петър Чальов от Олд Старс 22 направиха по 6 асистенции. С по 5 останаха Иван Иванов от Лъвовете, Хрисимир Димитров от София Суперсоникс, Цветан Георгиев от Ботев 2012, Стефан Георгиев от Олд Старс 22, Иван Ненчев от Кучетата от Младост и Мартин Милиев от Рапидо.

Най-добър “крадец” на кръга e Петьо Стрелешки от Олд Старс 22, който завърши мача на своя тим със 7 откраднати топки. След него с по 6 се отличиха Филип Неделчев от Рапидо, Леон Лалов от Норт Уест и Мариян Калчев от Антураж. Стефан Илиев от София Булс, Христо Цеков от Ботев 2012, Георги Колев от София Хоукс, Ивайло Константинов от Брикс и Иван Ненчев от Кучетата от Младост пък останаха с по 5.

Асен МилушевТоп блокировачът в кръга е Асен Милушев от Рапидо, който завърши с цели 6 чадъра. Втори е отново Асен Милушев от Рапидо с 4 блокирани стрелби на противникови състезатели (отборът на Рапидо изигра 2 мача през последния уикенд, един от които е отложен от десетия кръг, но също се причислява към тази статия – по-надолу има информация по въпроса). С по 3 чадъра пък се отчетоха Христо Манолов от Норт Уест, Петьо Стрелешки от Олд Старс 22, Иван Вачков от София Булс и Александър Анастасов от Дефект.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

Георги ГулабчевНай-полезният състезател на дванадесетия кръг Георги Гулабчев от Политехника получи наградата си.

Обръщаме внимание на факта, че в класацията за най-полезен състезател на четиринадесетия кръг се причислява и отложеният от десетия кръг мач между Хелга и Рапидо. Това е така, тъй като този мач се изигра по време на четиринадесетия кръг. От четиринадесетия кръг остават да се изиграят още двубоите между Олд Таймърс и НСА, София Лайънс и Спортни Настилки-Зуум Дизайн, както и Джедай МастърсСофия Спартанс. Срещите ще бъдат причислени към кръга, по чието време се изиграят. Тъй като в предстоящия уикенд ще се изиграе последният кръг от редовния сезон – петнадесетият, а остават отложени мачове почти колкото за цял кръг, от НАЛБ и сътрудниците ни от Airball.bg ще дадем още една допълнителна награда за най-полезен състезател на отложените мачове.

Калоян Николов и Дочо ПетровНай-полезният състезател на тринадесетия кръг Калоян Николов от Норт Уест също получи наградата си. Наградата му бе връчена от легендарен баскетболист и баща на състезателя на София Булс Стефан Илиев, а именно Дочо Петров.

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много и интересни клипове от срещите в лигата – ТУК.

Във Фейсбук страницата ни пък ще намерите много информация, както и много вълнуващи снимки.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG