Мила Ацева: Софийската ученическа лига по баскетбол е най-добре организираното състезание за ученици!

882

Мила АцеваПреди няколко дни завърши вторият сезон на Софийската ученическа лига по баскетбол към Националната аматьорска лига по баскетбол. ТУК можете да откриете повече информация по въпроса.

Както обещахме, на вашето внимание ще предоставим оценките на треньорите на всички отбори, които участваха във второто издание на ученическата лига към НАЛБ.

Медията insport.bg, имаща за цел да популяризира и развива ученическия спорт в България, днес публикува интервю с Мила Ацева, учителка по физическо възпитание и спорт в 35 СОУ „Добри Войников” и треньорка на дамския отбор на училището, взел участие в Софийската ученическа лига по баскетбол към НАЛБ.

Ето го и целия материал (който можете да откриете и ТУК):

Екипът на INSPORT.BG  потърси Мила Ацева, учителка по физическо възпитание и спорт в 35 СОУ „Добри Войников”, за да разкаже впечатленията си от провеждането на Ученическата лига по баскетбол.

Ето какво заяви г-жа Ацева:

„Завърши сезон 2015/2016 на Софийската Ученическа Лига по баскетбол – най-добре организираното състезание за ученици.

Отборите на 35 СОУ „Добри Войников” участваха с голямо желание и настроение в тази надпревара,  като при момичетата се класираха втори, а при момчетата – пети.  Благодарим на организаторите, че ни направиха част от това много добро начинание. Радваме се, че имахме възможност да играем при страхотни условия и изключително коректно съдийство.

Софийската Ученическа Лига е единственото място, където на учениците занимаващи се с баскетбол се предоставиха толкова перфектни условия за игра. Искам да отбележа и голямото израстване на женските отбори, особено тези на Англо – Американското училище, на Американския колеж и на нашето училище. За отбора на 35 СОУ /момичета/ това състезание беше изключително важен етап в подготовката за следващата фаза от Ученическите игри, където класирахме отбори и в трите възрасти – 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас.

Адмирации за целия екип на Софийската Ученическа Лига, които са истински професионалисти.

Надявам се, че отборите от нашето училище са се представили достойно и ще им бъде дадена възможност да участват и в следващите години в това състезание.

Пожелавам дълъг и успешен живот на Софийската Ученическа Лига по баскетбол!“

Марин Механджиев, Мила Ацева, Огнян АспаруховЕто какво сподели Мила Ацева и специално за НАЛБ:

„Много благодаря за навременната и точна информация, и за всичко свързано със Софийската Ученическа Лига по баскетбол.

Благодаря, че ни направихте част от това много добро начинание.

Радваме се, че имахме възможност да играем при страхотни условия и коректно съдийство.

Софийската Ученическа Лига е единственото място, където на учениците занимаващи се с баскетбол се предоставиха перфектни условия за игра.

Искам да изкажа огромна благодарност на целия екип на Софийската Ученическа Лига.
Вие сте истински професионалисти.

Надявам се, че отборите и треньорите от нашето училище са се представили достойно и не съжалявате за това, че сте ни поканили.

Пожелавам дълъг и успешен живот на Софийската Ученическа Лига.“

Сърдечни благодарности на Мила Ацева за положителното отношение и отличната оценка за работата ни! Надяваме се, че тепърва ни предстоят все повече успехи в ученическия спорт. Поздравяваме Ацева за всеотдайността и желанието, с което работи, като се радваме, че имаме възможността да работим именно с такива възпитатели и педагози! Пожелаваме успех на Мила Ацева и се надяваме никога да не стихва ентусиазмът й! Разбира се, надяваме се и ползотворната ни съвместна дейност да става все по-мащабна! На състезателките в баскетболния отбор на 35 СОУ, както и във всички останали участващи отбори, пожелаваме успешно завършване на учебната година и много баскетбол!

P.S. Скоро очаквайте интервю и с треньора на мъжкия отбор на 35 СОУ „Добри Войников“ Огнян Аспарухов.