Мила Виденова – MVP на XI кръг при жените

759

Мила Руменова Виденова - 20140471Мила Виденова от отбора на Шаркс е най-полезната състезателка в единадесетия кръг в женското първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Тя ще получи наградата си преди първия плейофен мач на тима си, който е в Събота, 07.03.2015 година, от 12:45 часа. ТУК можете да видите пълната програма за плейофите както за женското, така и за мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

За този кръг най-много точки за класацията събра Христина Горецова от Шаркс. Тя постигна коефициент от 29, а отборът й надделя над Фриски с 14 точки разлика. Това донесе на Горецова 15 точки за класацията. Тя обаче е печелила наградата за най-полезна състезателка на кръга, а политиката на НАЛБ и на сътрудниците ни от Airball.bg е тази награда да достигне до максимално много хора. След нея останаха Антония Загорова от Балкан Лейдис – коефициент от 35 и победа на тима й с 33 точки разлика над Шаркс, т.е. Загорова има 2 точки за класацията (тя също е печелила подобна награда). Със също 2 точки за класацията е и Мила Виденова от Шаркс – коефициент от 16 и победа на тима й с 14 точки разлика над Фриски.

Най-голям коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезна състезателка) постигна Антония Загорова от Балкан Лейдис – 35. След нея остана Христина Горецова от Шаркс с коефициент от 29. Топ 3 допълва Симона Димитрова от Балкан Лейдис с 19, а Моника Тодорова от Балкан Лейдис и Мила Виденова от Шаркс се отчетоха с по 18.

Най-много точки в кръга вкара Христина Горецова от Шаркс – 28. Дарина Субева от Балкан Лейдис реализира 21, а с 20 остана Симона Димитрова от Балкан Лейдис. Антония Загорова от Балкан Лейдис вкара 17, а с по 15 се отчетоха Елена Милушева от Фриски и Христина Горецова от Шаркс (в другия мач на своя тим).

Най-много борби в кръга хвана Антония Загорова от Балкан Лейдис – 19. Съотборничките в Шаркс Мила Виденова и Христина Горецова овладяха съответно по 15 и 12 топки под двата коша. В другия мач на тима си Христина Горецова от Шаркс се отличи с 11 борби, а по 10 в срещите на своите тимове хванаха Станимира Николова от Фриски, Ивета Андреева от Шаркс и Мила Виденова от Шаркс.

Елена АндрееваС най-много асистенции кръга приключи Елена Андреева от Балкан Лейдис – 7. С по 6 точни завършващи подавания се отличиха Силвия Иванова от Шаркс и Моника Тодорова от Балкан Лейдис. В другия мач на тима си Силвия Иванова от Шаркс има 4 асистенции, като толкова има и Марина Гелова от Балкан Лейдис.

С най-много откраднати топки в кръга завършиха Христина Горецова от Шаркс, Дарина Субева от Балкан Лейдис и Моника Тодорова от Балкан Лейдис – по 4. След тях с 3 остана Елена Милушева от Фриски.

При чадърите номер 1 в кръга са Антония Загорова от Балкан Лейдис, Мила Виденова от Шаркс и Ивета Андреева от Шаркс, като и трите се отчетоха с по 3 блокирани стрелби на противникови състезателки. Станимира Николова от Фриски пък завърши с 2 чадъра.

Христина ГорецоваНай-полезната състезателка за десетия кръг Христина Горецова от Шаркс получи наградата си.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

Държим да отбележим, че единият от мачовете, отразени в тази статия, е от деветия (ШарксФриски), а другият (Балкан ЛейдисШаркс) – от единадесетия кръг в женското първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Както обявихме, след объркването на програмата заради проблемите със зала Триадица, награда за най-полезна състезателка ще се дава за 2 последователни мача, без значение от кой кръг формално са.

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много интересни клипове от срещите в НАЛБ – ТУКВъв Фейсбук страницата ни пък ще откриете както много информация, така и изключително много и вълнуващи снимки.

Не пропускайте да ни следите и във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG