Мирослав Иванов: Организацията в НАЛБ е номер 1

634

Мирослав ИвановОстават броени дни до официалния старт на сезон 2017/2018 на Националната аматьорска лига по баскетбол. Седми поред, той трябва да бъде по-успешен от всички останали, защото такава е традицията и всеки следващ сезон в НАЛБ е по-силен от предходния. Цифрите, фактите и постиженията го доказват.

А какво мислят самите състезатели – тези, благодарение на които НАЛБ е най-мащабната баскетболна организация у нас, ще разберем в поредицата от интервюта, които ще представим в близките дни.

Поредният ни събеседник е Мирослав Иванов – един от дългогодишните състезатели в лигата. От нейното създаване през 2011 година Иванов пропуска единствено сезон 2013/2014. За богатата си визитка в НАЛБ, той е шампион с отбора на Своге през 2012, но най-големите успехи постига с настоящия си отбор София Хоукс. През 2016 г. тимът спечели бронзовите медали във втора дивизия на първенството, а през следващата се поздрави с шампионската титла, извоювайки правото си през следващия сезон да играе в най-силната състезателна група.

Здравей, Миро! Как би оценил изминалия сезон в НАЛБ в игрови и в организационен план?

Мисля, че трите дивизии предразположиха към много равностойни и интересни мачове през целия сезон, а играта на всички отбори беше на ниво. Откъм организация НАЛБ за пореден път доказа, че е номер едно в това отношение.

Какво смяташ за нивото и конкуренцията в НАЛБ?

В дивизията, в която играеше нашият отбор конкуренцията беше жестока. До последно не беше ясно какво ще е крайното класиране. Отборът ни завърши на трето място в редовния сезон, но накрая станахме шампиони на дивизията.

Какъв е водещият фактор за участието ти в НАЛБ? Удоволствието от играта, постиженията или пък нещо друго?

Причината винаги е била удоволствието и любовта ми към играта.

Как върви подготовката на София Хоукс и какво да очакваме от отбора през новия сезон?

Скоро се очаква да започнем активна подготовка за новия сезон. Имаме нови попълнения в отбора, с които се надявам да станем още по-силни.

Какви са целите пред вас?

Целта ни е да се представим на ниво в първа дивизия и да докажем, че мястото на отбора е там.

За финал какво би пожелал на НАЛБ и на всички участници в НАЛБ?

На НАЛБ и нейните членове пожелавам да не спират да развиват себе си и лигата и да вървят както досега – само нагоре! На всички участници – късмет и успехи през новия сезон, но най-вече да бъдат здрави!

Един материал на Теодора Славова.