Момчил Маринов – MVP на първия кръг в III дивизия

742

Момчил МариновМомчил Маринов от отбора на Виваком е най-полезният състезател на първия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017Маринов ще получи наградата си в Неделя, на 16.10.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Бойз Фром Да Хууд от 13:00 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Виваком е един от новите участници в Националната аматьорска лига по баскетбол. Още в първия си мач в НАЛБ тимът имаше пред себе си сериозно препятствие, а именно друг новосформиран тимРъш Баскетбол. Въпреки по-късата скамейка представителите на телекомуникационната компания успяха да надделеят над опонентите си в интересен и оспорван двубой. Отборът на Виваком е и поредният участник в НАЛБ, който разполага със спонсор. Факт, който говори достатъчно красноречиво за прекрасните възможности за реклама в НАЛБ, а и за положителните намерения на тези фирми, свързани както с поддържане на добро физическо състояние на служителите в компанията, така и със социалната отговорност на същата и подкрепата на дейности, свързани със здраве и спорт. Надяваме се и че фирмите ще стават все по-отворени към подобни начинания и това ще доведе и до първия официален спонсор на НАЛБМомчил Маринов от Виваком пък записва името си в историята като един от много малкото състезатели, които успяват още в първата среща от кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол да стигнат и до индивидуално отличие. Маринов изигра изключително силен двубой, завършвайки с 26 точки (9/15 за 2 точки и 5/6 от линията за изпълнение на наказателни удари), 12 борби и 7 откраднати топки. Той беше незаменим на терана и записа пълни 40 минути в дебюта си в НАЛБ. Всичко това му донесе коефициент от 39 и имайки предвид по-малката разлика, с която Виваком спечели своя двубой, Маринов успя да изпревари в класацията Петър Данчев, който демонстрира огромния си потенциал с екипа на Топ Тен.

Момчил МариновНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Момчил Маринов от Виваком. Той постигна коефициент от 39, а тимът му се наложи с 12 точки разлика над Ръш Баскетбол. По този начин Маринов събра 27 точки за класацията. Веднага след него остана Петър Данчев от Топ Тен с 26 точки за класацията (коефициент от 45 и победа на тима му с 19 точки разлика над Стрийт Бенгърс). Трети с 22 точки за класацията е Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен – коефициент от 23 и победа на тима му с 1 точка разлика над Блу Девилс. Николай Цонков от Джедай Мастърс е с 18 точки за класацията (коефициент от 21 и победа на тима му с 3 точки разлика над Фантомс), а топ 5 допълва Иво Георгиев от Мечките с 16 точки за класацията (коефициент от 35 и победа на тима му над Скравена с 19 точки разлика).

Правим уточнение и че отложеният двубой от първия кръг между Волтрон и Любимец ще влезе в класацията за най-полезен състезател на кръга, който ще се провежда по времето, в което ще бъде изигран и въпросният мач.

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Петър Данчев от Топ Тен – 45. Втори с 39 остана Момчил Маринов от Виваком, а топ 3 с 35 допълва Иво Георгиев от Мечките. Людмил Пиронков от Ботев 2012 Б постигна коефициент на полезно действие от 26, а пети с по 23 се нареждат Мирослав Стоянов от Кралете, Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен и Иван Томов от Блу Девилс.

Петър ДанчевНай-много точки в кръга вкара Петър Данчев от Топ Тен – 43. 26 реализира Момчил Маринов от Виваком, а на трето място с 25 се нарежда Иво Георгиев от Мечките. Иван Томов от Блу Девилс завърши мача на тима си с 24 точки, а с 20 остана Деян Михов от Кралете.

Стефан СтайновНай-много борби в кръга овладя Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен – 15. Иво Георгиев от Мечките, Людмил Пиронков от Ботев 2012 Б и Петър Данчев от Топ Тен приключиха с по 13, а с по 12 овладени топки под двата коша се отчетоха Петър Славков от Фантомс, Момчил Маринов от Виваком, Иван Згурафов от Мечките, Деян Михов от Кралете и Мони Ковачев от Блу Девилс.

Йосиф ЧернашкиС най-много асистенции в кръга приключи Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс – 9. На второ място с по 5 завършиха Кайс Назари от Фантомс, Борис Тодоров от Виваком и Антоний Тошев от Ботев 2012 Б. С по 4 точни завършващи подавания се отчетоха Явор Йорданов от Ръш Баскетбол, Цветан Балчев от Стрийт Бенгърс, Мирослав Стоянов от Кралете и Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен.

Най-добър “крадец” на кръга е Момчил Маринов от Виваком със 7 откраднати топки. Георги Димитров от Скравена, Тодор Енев от Кралете и Мони Ковачев от Блу Девилс завършиха срещите на своите отбори с по 5, а с по 4 останаха Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс, Кайс Назари от Фантомс, Руслан Хачикян от София Скай Уокърс, Петър Данчев от Топ Тен и Цветан Михайлов от Кралете.

Топ блокировачът в кръга е Ивайло Станков от Стрийт Бенгърс с 4 чадъра. Боян Атанасов от Кралете се нареди на второ място с 2.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG