НАЛБ организира и 2 приятелски мача тази Неделя

609

НАЛБВ Неделя, 06.12.2015 година, от 15:00 часа ще се проведе отложената среща от осмия кръг във втора дивизия между отборите на Гуми-Нет и Джедай Мастърс. Всъщност това е предпоследният двубой от първия полусезон във втора дивизия. Вторият полусезон във втора дивизия започва на 09.01.2016 година, като дотогава отборите имат възможност да се подсилят с до трима нови състезатели. Повече по въпроса можете да прочетете ТУК, както и в Наредбата на НАЛБ за сезон 2015/2016, която може да бъде намерена ТУК и в долното меню в сайта на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Преди двубоя между Гуми-Нет и Джедай Мастърс в Неделя, 06.12.2015 година, от НАЛБ направихме всичко възможно да организираме две приятелски срещи, които вече са факт.

Първата, с начален час 11:30 часа, ще противопостави аматьорския баскетболен отбор на Чавдар Троян и Паляците. Вероятно си спомняте националния турнир, който организирахме съвместно с Община Габрово, баскетболен клуб „Чардафон Орловец“ Габрово и Българското баскетболно общество в края на месец Септември 2015 година. ТУК можете да прочетете повече по въпроса. Турнирът беше спечелен от професионалния отбор на Чавдар Троян, а запознаването с дейността на НАЛБ допринесе и за създаването на аматьорски отбор на Чавдар Троян, в който няма състезатели, които се състезават в професионални мъжки отбори. Именно тази среща с НАЛБ направи Чавдар Троян един от сигурните участници в центъра на НАЛБ в Габрово и един от големите ни съмишленици в Централна България, който искрено се надява, че скоро центърът в Габрово ще започне да функционира както бихме искали. Поради независещи от нас причини центърът на Националната аматьорска лига по баскетбол все още не е започнал да работи, но далеч не сме се отказали от него. Ентусиазмът и желанието на отбора на Чавдар Троян пък ни провокираха да поканим тима за приятелски мач в София срещу избран от гостите отбор. И така, в Неделя, 06.12.2015 година, стартираме в 11:30 часа със срещата между отборите на Паляците и Чавдар Троян. Срещата ще бъде покрита изцяло от НАЛБ.

Вторият приятелски мач противопоставя отборите на Ъндърдогс 22 и Фантомс. Началният час на двубоя е 13:15. Ъндърдогс 22 е отбор, който се сформира малко след началото на сезона, но когато вече беше твърде късно, за да може да се включи в НАЛБ за сезон 2015/2016. Вероятно тимът ще се включи още в турнира за купата на НАЛБ за сезон 2015/2016, но отново, имайки предвид огромното желание и жаждата за баскетбол в Националната аматьорска лига по баскетбол, от НАЛБ предложихме на отбора на Ъндърдогс 22 да избере съперник, срещу който да се изправи, а срещата да бъде обслужена по абсолютно всички стандарти на НАЛБ и отново напълно безвъзмездно. И така се стигна и до този двубой: ФантомсЪндърдогс 22 в Неделя от 13:15 часа.

И трите мача на 06.12.2015 година ще се играят в зала Овергаз Арена.

Вярваме, че тези два приятелски двубоя ще бъдат положителни за всички замесени и се надяваме, че Чавдар Троян и Ъндърдогс 22, които не са се докосвали до НАЛБ като участници, ще останат напълно удовлетворени.

Имаме пълна готовност да правим подобни жестове и за други отбори, както имаме пълна готовност да правим каквото е добре за баскетбола, независимо какво ще ни коства това.