НАЛБ стартира в Габрово, записването за сезон 2015/2016 продължава до 15 Октомври

1104

Турнир за купата на Община Габрово "Христо Донков"От 25 до 27 Септември се проведе турнирът за купата на Община Габрово „Христо Донков“, организиран от Националната аматьорска лига по баскетбол, Община Габрово, баскетболен клуб „Чардафон-Орловец“ Габрово и Българското баскетболно общество.

ТУК, ТУК, ТУК, ТУК и ТУК можете да намерите повече информация по въпроса. ТУК, ТУК и ТУК пък ще откриете множество снимки от турнира, превърнал се в празник на баскетбола, както и в празник на град Габрово. Във видео галерията в сайта на НАЛБ ще намерите абсолютно всички пълни записи от срещите в турнира, включително от официалното откриване, от конкурса по забивки и от награждаването – ТУК.

ТУК можете да видите и абсолютно всички индивидуални и отборни статистики от турнира за купата на Община Габрово „Христо Донков“.

Турнирът се превърна в национална надпревара, в която участие взеха отборите на Чардафон-Орловец (Габрово), Unstoppable (Добрич), Кучетата от Младост (София), Политехника (София), Габрово (Габрово), Showtime (Варна), Ботев 2012 (Враца) и Чавдар (Троян).

ПубликаВ трите дни от турнира се проведоха общо 15 срещи, като освен интересните баскетболни мачове, трябва да отчетем и факта, че колкото и да е трудно баскетболът в България да напълни зала като Орловец в Габрово, то по време на целия турнир сред зрителите имаше много деца, които се запалиха по баскетбола, което ни прави изключително щастливи.

Чавдар ТроянОтборът на Чавдар Троян беше единственият в турнира, чийто състезатели се занимават професионално с баскетбол. А към този факт като добавим и факта, че останалите 7 отбора не бяха в оптималните си състави и въпреки че победи тимът от Варна с едва 5 точки разлика, завършилият на призовите места в А група през изминалия сезон Чавдар Троян показа класа и спечели турнира. Впечатление направи и изключително приятелската атмосфера в отбора.

Поздравления за Чавдар Троян! И се надяваме, че съвсем скоро ще се видим отново. Благодарим и за положителните отзиви за организацията на турнира в местните медии! Радваме се, че вече и от професионални отбори се докоснаха до НАЛБ и оцениха това, което се стремим да правим.

На второ място остана отборът на Ботев 2012. Освен обновения състав, щастливи сме и че видяхме Христо Цеков отново в играта (той се контузи в последния мач в редовния сезон през изминалата кампания и пропусна целите плейофи). На трето място се класираха Showtime (Варна) и Габрово. Малко не достигна на Unstoppable, Кучетата от Младост и Политехника да се класират на полуфиналите. Тимът на Чардафон-Орловец пък постави отлично начало, което със сигурност ще се отплати в бъдещето.

Данаил ХристовКупа „Иван Шумков“ за най-полезен състезател на турнира спечели Данаил Христов от отбора на Чавдар Троян. Той постигна среден коефициент от 25.4, а след него в надпреварата за MVP останаха съотборниците му Ценко Наков (17.6) и Радослав Кочев (16.4).

Най-добър коефициент в турнира постигна Георги Гулабчев от Политехника – 36.0, но тимът му отпадна още в груповата фаза. Цветан Георгиев също се представи много силно и за петте си мача постигна среден коефициент от 27.0, но за негово съжаление Ботев 2012 загуби във финала.

Купа „Иван Драганов“ за най-добър реализатор на турнира отиде при Георги Гулабчев от Политехника. Гулабчев вкара средно по 28.0 точки за трите си мача на турнира. След него остана съотборникът му в Политехника, но състезавал се за Габрово на турнира Орлин Атанасов с 19.8 точки средно на мач. Антонио Станков от Чардафон-Орловец допълва топ 3 с по 18.3 точки средно на мач.

Купа „Христо Попов“ за най-добър борец на турнира спечели Иван Венков от отбора на Unstoppable (Добрич) с 15.3 борби средно на мач. След него остана Данаил Христов от Чавдар с 13.4 борби, а трети е Георги Гулабчев с 12.0.

Номер 1 по асистенции в турнира стана Цветан Георгиев от Ботев 2012 с 5.2 точни завършващи подавания средно на мач. След него Петко Петков от Габрово и Тодор Колев от Чавдар Троян с по 4.8.

При „крадците“ на първо място завършиха Иван Ненчев от Кучетата от Младост и Атанас Йорданов от Unstoppable с по 3.3 откраднати топки средно на мач. Иван Иванов от Ботев 2012 е трети с 2.4.

При блокировачите първи е Атанас Йорданов от Unstoppable (Добрич) с 2.0 чадъра средно на мач, а след него са съотборникът му Иван Венков с 1.7 и Орлин Атанасов от Габрово с 1.3 блокирани стрелби на противникови състезатели средно на мач.

Радослав КочевПреди финалната среща на турнира се проведоха и конкурси за стрелба от зоната за три точки и по забивки. В конкурса за стрелба от зоната за три точки над огромната конкуренция надделя Чавдар Йорданов от Политехника. При забивачите номер едно стана Радослав Кочев от отбора на Чавдар Троян.

ПриятелствоРазбира се, всичко това е допълнение към основната цел, която вярваме, че беше постигната. В залата присъстваха много деца, които се запалиха по баскетбола и баскетболът за пореден път показа, че когато се практикува „от любов към играта“, той остава предимно приятелства и положителни емоции зад себе си.

За нас беше изключителна чест да бъдем част от турнира за купата на Община Габрово „Христо Донков“! Вярваме, че това е началото и се надяваме, че центърът на Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България ще бъде изключително успешен.

И във връзка със сезон 2015/2016 на НАЛБ в Габрово

НАЛБТУК ще откриете информация относно записването за сезон 2015/2016 в центъра на НАЛБ в Габрово. Тъй като турнирът се превърна в импулс за доста хора и отбори от региона, които не смятаха, че ще се занимават отново с баскетбол, удължаваме записването до 15.10.2015 година, 22:00 часа. Предпоставките да се събере съвсем прилична бройка от отборите като за първи сезон на НАЛБ в Централна България вече са налични.

Благодарим на всички съорганизатори! Благодарим на всички участници! Благодарим на всички зрители! Благодарим на всички медии! За нас беше огромно удоволствие! А това беше само началото!