Започва записването за сезон 2015/2016 в центъра на НАЛБ в Габрово

599

НАЛБКакто обявихме ТУК, в Габрово ще бъде създаден първият център на Националната аматьорска лига по баскетбол извън град София. Той започва да функционира от сезон 2015/2016.

ТУК можете да откриете статията относно записването за петия сезон на НАЛБ в град София. Статията е важна, тъй като цялата информация в нея важи с пълна сила и за центъра на НАЛБ в Габрово.

Днес, 20.08.2015 година, официално стартира записването и за центъра на НАЛБ в Централна България. То продължава до 30.09.2015 година, 22:00 часа. За първите записани отбори ще има изненади.

Кои сме ние?

В секцията За нас можете да прочетете повече по въпроса. Съвсем скоро предстои и да бъде представена структурата, която ще управлява НАЛБ оттук нататък, в която официално ще бъдат въвлечени и доста участници.

Във връзка с множество запитвания от страна на състезатели без отбори, през сезон 2014/2015 в сайта на НАЛБ беше създадена секцията Драфт, която е едно допълнително улеснение за всички желаещи да играят баскетбол. Макар и без подобна секция в сайта, от НАЛБ създадохме няколко чисто нови отбора от напълно непознати хора през изминалите сезони. Драфтът е подходящ и за участници, които биха искали да играят в центъра на НАЛБ в Габрово.

Как да се включите в драфта?

За да се включите в драфта, просто следвайте някой от методите за комуникация, описани в секцията с Контакти.

Какви са условията?

ТУК, както и в долното меню в сайта, можете да откриете Наредбата на НАЛБ за центъра в Габрово за сезон 2015/2016.

Срещите от първенството на НАЛБ ще се играят в зала Орловец в Габрово.

Във всеки отбор отново могат да бъдат картотекирани до 18 състезатели, които не са картотекирани в мъжки или женски отбор към която и да е национална федерация. Друго важно условие е състезателите да имат навършени 18 години, като изключение се прави за до трима състезатели в отбор. Това е така заради многобройните запитвания от страна на непълнолетни състезатели и нищожните възможности за изява в първенствата за подрастващи. Имайки предвид още по-малобройните възможности за изява на подрастващите в Централна България, напълно възможно е тази бройка за центъра в Габрово да бъде увеличена.

След като през втората половина на завършващата кампания от НАЛБ заснехме много голяма част от срещите, се проведе гласуване сред участниците през сезон 2014/2015, като беше решено всеки един мач да бъде записван. Видеозаписите ще могат да бъдат намирани в канала на НАЛБ в YouTube, във Фейсбук страницата на НАЛБ, в сайта на НАЛБ, а част от срещите могат да бъдат предавани и на живо в канала на НАЛБ в Ustream. Това важи с пълна сила и за центъра на НАЛБ в Централна България.

Абсолютно всичко от сезон 2014/2015 в София ще бъде валидно и в Габрово, като над него единствено ще се надгражда. Всеки състезател ще има свой профил с подробни данни в сайта на НАЛБ, от всеки мач ще има снимкивидеостатистика (включително на живо), предстоят и много изненади, включително и още подобрения в сайта.

Продължаваме и с наградите за най-полезен състезател на всеки кръг, като подобни награди ще има и за центъра в Централна България.

Всеки състезател в НАЛБ има състезателна карта, която освен хубав спомен, ще продължи да служи и за все повече отстъпки в различни магазини. ТУК можете да прочетете за най-новата ни инициатива в тази връзка.

Таксата от 80 лева на среща, която е описана в Наредбата, е валидна за момента. Продължаваме да правим всичко възможно част от таксата да бъде покрита чрез външно финансиране. В четирите си сезона до момента НАЛБ е изцяло самоиздържаща се организация. Вярваме, че вече имаме предпоставки за намиране на спонсори повече от всякога. С други думи, таксата може да бъде намалена преди или по време на сезона, но със сигурност няма да бъде увеличена.

В Габрово също ще има Мач на звездите, конкурси, игри и много други. Скоро ще дадем повече информация и относно предварителния турнир, който ще постави началото на дейността на НАЛБ в Централна България.

Постарали сме се в Наредбата да бъде описано всичко изключително подробно и ясно, но сме на разположение при въпроси.

Представителите на всеки записан отбор ще бъдат добавени в организационната група на НАЛБ (Централна България) във Фейсбук. Всеки ще може да дава предложения и идеи за подобряване на Наредбата. Не е тайна, че преди всеки сезон до момента се нанасят доста корекции след предложения на бъдещите участници.

Разбира се, въпреки че съвсем скоро официално в управлението на НАЛБ ще бъдат въвлечени доста участници, ще продължаваме да търсим постоянна обратна връзка от абсолютно всички. През сезон 2014/2015 направихме това и чрез проучване и съвместно с маркетингова агенция. Резултатите са повече от красноречиви. ТУК можете да прочетете повече по въпроса.

Кога започваме?

Техническата конференция преди началото на сезона ще се проведе в началото на месец Октомври, като допълнително ще бъде уточнена датата, часът и мястото на събитието. Идеята е сезонът в НАЛБ да стартира през Октомври.

Как да се запишете за участие?

ТУК пък можете да откриете заявката за участие. Тя трябва да бъде попълнена и изпратена на имейл us_nalb@abv.bg.

Какви документи са необходими за картотекиране?

ТУК можете да намерите списъка за картотека, който трябва да бъде попълнен и подписан от ръководителя.

ТУК можете да намерите декларацията за участие. Такава трябва да бъде представена от всеки състезател.

ТУК пък можете да намерите декларацията за участниците под 18-годишна възраст. Тя трябва да бъде попълнена от техните родители.

Последният необходим документ е медицинско удостоверение, издадено от правоспособен лекар, в което да става ясно, че състезателят няма проблеми да участва в баскетболните срещи в НАЛБ.

Таксата за картотека на състезател, който е участвал в НАЛБ, е 10 лева. Таксата за картотека на нов състезател (такъв, който не е участвал в първенствата на НАЛБ до момента) е 20 лева. На новите състезатели се издава състезателна карта, с която, както стана дума, се ползват различни отстъпки в търговски обекти. Всеки отбор трябва да картотекира между 10 и 18 състезатели.

ТУК пък можете да намерите тимовия лист, какъвто трябва да се предоставя преди всяка среща. В него се попълват имената и номерата на състезателите, които ще вземат участие в дадената среща.

Всички тези документи, включително и преведените Официални баскетболни правила, както и Официалните тълкувания към правилатаможете да намерите в долното меню на сайта, като те ще бъдат на свободен достъп през целия сезон.

Допълнително ще бъде коментирана възможността за финален турнир, противопоставящ победителите в различните центрове на НАЛБ, като вярваме, че и тази идея ще бъде осъществена още в края на предстоящия сезон.

За повече информация можете да посетите и Фейсбук страницата на НАЛБ – https://www.facebook.com/NALB.BG

Ако имате някакви въпроси, можете да пишете на имейл us_nalb@abv.bg или да се обадите на някой от следните телефони: 0889 862 033 / 0894 262 838 (Мартин Механджиев).

Постоянно ще ви информираме както за броя записали се участници, така и за всякакви новости около НАЛБЗа нас е огромна чест, но и сериозна отговорност, че дейността на НАЛБ запали хора от цялата страна, като се надяваме, че центърът в Габрово ще е само първият от многото такива!

Редакция: 01.10.2015 година: Записването е удължено до 15.10.2015 година, 22:00 часа.