Николай Мораров – MVP на петия кръг при мъжете

750

Николай МораровНиколай Мораров от отбора на Спортни Настилки-Зуум Дизайн е най-полезният състезател в петия кръг в мъжкото първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си. ТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за мъжкото, така и за женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете повече относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

Мораров печели наградата за този кръг по безапелационен начин, постигайки коефициент от 56, а отборът на Спортни Настилки-Зуум Дизайн победи изключително трудно и драматично Антураж с 1 точка разлика. Това донесе на Мораров 55 точки за класацията. След него се нареди Христо Цеков от Ботев 2012, който постигна коефициент от 41, а отборът му надделя над Норт Уест с 8 точки разлика, т.е. Цеков постигна 33 точки за класацията. Трети е Цветан Георгиев от Ботев 2012 с 23 точки за класацията след коефициент от 31. Валери Ассев от София Лайънс е четвърти с 21 точки за класацията (коефициент от 38 и победа на София Лайънс над Жан Плод със 17 точки разлика). Димитър Талов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн постигна 16 точки за класацията след коефициент от 17.

Цветан ГеоргиевВ петия кръг беше изравнен рекордът за най-много асистенции в един мач. Това направи Цветан Георгиев от Ботев 2012, който получи нелепа контузия още в третата част на двубоя на своя тим, като по всяка вероятност в противен случай имаше съвсем реални шансове да стане едноличен рекордьор.

Ето как изглежда обновеният списък с вечните рекорди в мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол:

Най-много точки в един мач от един отбор: Ботев 2012 – 122 (сезон 2013/2014, турнир за купата)

Най-резултатен мач: Блейдс – Хелга 102:101 (сезон 2012/2013, турнир за купата)

Най-висок коефициент в един мач: Стефан Георгиев (Олд Старс 22) – 87

Най-много точки в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 57

Най-много тройки в един мач: Васил Голов (Олд Таймърс) – 11

Най-много борби в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 27

Най-много асистенции в един мач: Теодор Атанасов (Блейдс) – 12 и Цветан Георгиев (Ботев 2012) – 12

Най-много откраднати топки в един мач: Валери Ассев (София Лайънс) – 14

Най-много чадъри в един мач: Георги Дангалаков (Хелга) – 6

Най-голям коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн – 56. След него с 48 е Стефан Георгиев от Олд Старс 22. Топ 3 допълват Александър Иванов от Брикс и Радослав Райчев от Политехника с по 45. Пети е Христо Цеков от Ботев 2012 с 41.

Най-много точки в кръга вкара Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн – 37. След него е Радослав Райчев от Политехника с 34. Антон Начев от Вълците реализира 31, а с по 29 останаха Захари Петров от Антураж и Делян Дамянов от Слава 99.

Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн е номер 1 в още една категория за този кръг, овладявайки най-много борби. Мораров се отчете с 22 борби, а след него с по 19 останаха Димитър Минев от Норт Уест и Александър Иванов от Брикс. Георги Гулабчев от Политехника е четвърти с 18.

С най-много асистенции кръга приключи Цветан Георгиев от Ботев 2012 – 12. С 9 точни завършващи подавания се отчете Радослав Райчев от Политехника, а с по 6 трети се наредиха Радостин Тошев от Антураж, Борис Фиков от София Спартанс, Георги Брестнички от Хелга, Любомир Александров от Мешетата, както и съотборниците в Политехника Пламен Тодоров и Георги Гулабчев.

Най-добър “крадец” в кръга е Валери Ассев от София Лайънс, който открадна 8 топки от противникови състезатели. Владимир Петров от Мешетата и Мариян Калчев от Антураж се отчетоха с по 7 откраднати топки. Четвърти с 6 е Васил Челенков от София Лайънс.

Най-добър блокировач е Александър Иванов от Брикс, който направи цели 5 чадъра. След него с по 4 останаха Теодор Велчев от Рапидо и Джордже Даскалович от Лъвовете. С по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели останаха Боян-Благовест Георгиев от София Хоукс, Бранимир Бочев от Джедай Мастърс, Димитър Минев от Норт Уест, Христо Цеков от Ботев 2012, Димитър Талов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, Златан Ковчазов от Антураж, Николай Аврамов от Мешетата, Мартин Димов от Дървоядите и Георги Вачев от Блейдс.

Евгени Жеков и Стоян ШесташкиНай-полезният състезател за четвъртия кръг Венцислав Стоев от Хелга не присъства на двубоя на тима си и затова наградата бе връчена на треньора на отбора на Хелга Евгени Жеков.

Наградата връчи Стоян Шесташки. Той става поредният член на кампанията ни „Забравените лица“. Над 20 години той е съдия на най-високо ниво, а над 20 години е и комисар на най-високо ниво в България.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

Стефан ГеоргиевНай-полезният състезател за месец Октомври 2014 година Стефан Георгиев от Олд Старс 22 получи още една награда, този път осигурена с любезното съдействие на Bball.bg.

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много интересни клипове от срещите в НАЛБ – ТУК. Във Фейсбук страницата ни пък ще откриете както много информация, така и изключително много и вълнуващи снимки.

Следете ни и във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG