Отборът на Слава 99 приключва участието си в НАЛБ за сезон 2014/2015

519

Делян Петров Дамянов - 20140421Отборът на Слава 99 приключва участието си в Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2014/2015. Тимът от Монтана се отказва заради неблагоприятни развития в самия отбор, като поместваме и пълния текст на имейла относно отказа на Слава 99, изпратен ни от треньора, капитан и главен организатор на Слава 99 Делян Дамянов (предоставяме имейла без абсолютно никакви редакции от наша страна):

„Здравейте и честита нова година,

За жалост ще трябва да ви съобщя, че нашият отбор „Слава 99“ – град Монтана прекратява участието си в НАЛБ за този сезон 2014/2015. Отказът ни е породен единствено от обстоятелства вътре в отбора – много голяма част от хората нямат възможност или желание да продължат участието поради различни причини. Опитахме различни варианти да се запазим, но не успяхме. Така че решението ни е категорично ! Прекратяването на участието ни няма нищо общо с организацията или отношението на НАЛБ – ние сме доволни от цялостното провеждане на сезона до този момент, като тук е мястото и да ви поздравя за организацията. Според нас това е най-добре организираният сезон на Аматьорска лига по баскетбол до този момент !

Пожелавам успешно завършване на сезона и още по-големи успехи през новата година ! Надявам се да продължим приятелските си взаимоотношения и по възможност да изградим отбора си наново за следващият сезон 2015/2016 на НАЛБ !

Поздрави,

Делян Дамянов – капитан на „Слава 99″“

Слава 99Съжаляваме, че се получава така. Благодарим за добрите думи! Надяваме се, че проблемите в тима на Слава 99 ще бъдат отстранени и очакваме желаещите да се включат през следващата ни кампания.

В Слава 99 има 14 картотекирани състезатели, като от ръководството на НАЛБ оказахме съдействие на отборите в дъното на двете групи в мъжкото първенство и насочихме състезатели без отбори към тях. За Слава 99 бяха изпратени трима (максимумът, който може отбор да картотекира на полусезона) с желание да играят в тима. Разногласията и неразбирателствата в тима обаче са спънали Слава 99 от по-нататъшно участие, макар че отборът вече беше изиграл 8 мача и до края на редовния сезон му оставаха едва 6.

Неприятен момент, който идва няколко дни преди следващия мач на Слава 99 и ще предизвика известни промени в програмата, за които ще пишем допълнително.

В оставащите 6 мача на Слава 99 от редовния сезон ще бъдат присъдени служебни загуби на тима. При равенство в крайното класиране и в случай, че се стигне до третия показател, който го определя, тогава мачовете срещу Слава 99 могат да не бъдат взимани предвид. Т.е., ако при създала се въртележка има отбори с равен брой точки и еднаква точкова разлика в преките двубои, се стига до общата точкова разлика. Тъй като в оставащите си 6 мача Слава 99 формално ще загуби с по 20 точки разлика, това не би дало равнопоставеност между отборите. Затова в случай на подобно равенство в крайното класиране, ако един от отборите във въртележката не е играл срещу Слава 99, този двубой (срещу Слава 99) и на другия/другите тимове във въртележката няма да се брои за общото класиране. В случая няма да бъдат анулирани първите 8 двубоя на Слава 99, тъй като тимът от Монтана загуби всичките тях. Няма причина да бъде анулиран нечий труд (на отборите, които са победили Слава 99) в този случай.

Слава 99

Отново повтаряме, че оставаме с най-добри чувства към Слава 99. Отборът спечели симпатии с мотивацията си до момента и желанието да изминава доста километри в името на това да бъде част от НАЛБ.

Извиняваме се на всички участници за недоразумението и се надяваме, че повече такива случаи няма да има.