Павел Теофилов: Ще подходим с уважение, но без страх срещу София Армада

666

Лидерът на Дъ Блек Мамбас Павел Теофилов се превърна в един от най-впечатляващите състезатели в НАЛБ през настоящия сезон. 21-годишното крило доминира в Четвърта дивизия със средни показатели от 26.6 точки, 17.8 борби, 5.4 асистенции и 4.1 откраднати топки, водейки отбора си към участие в плейофите в дебютната му година в лигата.

В юношеската си кариера Теофилов е многократен шампион на България с БУБА Баскет, като дори за кратко се състезава на професионално ниво в страната ни. Впоследствие обаче Павел е принуден да превърне баскетбола в хоби, като през лятото на миналата година решава да подсили редиците на новосформираните „мамби“.

„В началото на сезона имах огромно желание да играя колкото мога повече мачове и затова реших да проверя как стоят нещата в НАЛБ. Останах приятно изненадан от организацията и цялата статистика, която се води. Няма играч, който след края на сезона да не иска да отвори сайта и да провери как се е справял в хода на кампанията.

Повечето от момчетата са новаци и точно това ме накара да играя с тях, за да мога да ги напътствам и да гледам как израстват. В началото на сезона всички седяха и чакаха аз, Виктор Петров и Георги Банчев да играем трима срещу петима, но постепенно се забеляза огромно подобрение. Това е най-сладката награда за целия сезон.“, заяви Теофилов.

Представянето на Дъ Блек Мамбас в последните седмици от редовния сезон се подобри значително, като отборът записа ключови успехи над лидерите София Армада и Движи Се-Проензи, които класираха „мамбите“ за плейофите в дивизията. Така на четвъртфиналите Теофилов и компания ще се изправят отново срещу София Армада, но този път в серия, в която се играе до две победи от три мача. В редовния сезон двата тима си поделиха по една победа.

„Ние сме от най-неопитните тимове в лигата, но пък за сметка на това сме отборът с най-голям хъс. Ще се подготвим и ще покажем хубавата си страна. Ще подходим с уважение, но без страх. Обичам да съм от страната на аутсайдера.“, категоричен е Теофилов относно предстоящите дуели с „танкистите“.