Петър Данчев – MVP на Октомври в III дивизия

816

Петър ДанчевПетър Данчев от Топ Тен е най-полезният състезател за месец Октомври 2016 година в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017, София. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – в Неделя, 06.11.2016 година, когато отборът на Топ Тен се изправя срещу Фантомс.

След вече обявените 3 награди за най-полезен състезател на кръга в трета дивизия, дойде време и за първата месечна награда. През месец Октомври се изиграха първите 3 кръга + първия двубой от четвъртия кръг от първенството на НАЛБ за сезон 2016/2017.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца.

Номер 1 в класацията за Октомври е Петър Данчев от Топ Тен със среден коефициент от 32.67 (98 за 3 мача). На второ място се нарежда Иван Паничерски от Волтрон с 30.3 (91 за 3 мача). Трети с общ коефициент от 81 за 3 мача или средно по 27.0 на мач е Момчил Маринов от Виваком. Денис Христов от Джедай Мастърс е веднага след него с 26.5 (общо 106 за 4 мача). Топ 5 в класацията допълват Иво Георгиев от Мечките и Константин Касъров от Волтрон с коефициент на полезно действие от по 24.67 средно на мач (по 74 общо за по 3 мача).

Петър ДанчевПетър Данчев играе третия си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол, но вероятно няма две мнения, че именно сезон 2016/2017 ще бъде най-успешен откъм индивидуални отличия за него. Поради отстраняването на отбора на Спортни Настилки-Зуум Дизайн, в който беше картотекиран Данчев, той и останалите негови съотборници, които не взеха участие в мача за суперкупата на НАЛБ, получиха възможност да бъдат картотекирани в други отбори. Така Петър Данчев стана част от новосформирания отбор на Топ Тен, а още в първия си мач за тима той показа на какво е способен. За малко повече от 38 минути на терена срещу Стрийт Бенгърс той реализира 43 точки, овладя 13 борби, направи 3 асистенции и открадна 4 топки. Срещу него бяха извършени и цели 13 нарушения. Още в първия си мач за сезона той постави и рекорд за настоящата кампания за най-много точки в един мач, който до края на месец Октомври остана неподобрен – 43. Така Данчев и компания стартираха с победа. Предстояха обаче два трудни мача, загуби за Топ Тен, но лидерът на тима отново беше на познатото ниво. Срещу Блу Девилс той завърши с 19 точки, 19 борби и 3 асистенции, а при драматичната загуба от Волтрон Данчев остана на косъм от трипъл-дабъл след 31 точки, 14 борби и 8 асистенции. И така за само 3 мача през сезон 2016/2017 Петър Данчев има средни показатели от 31.0 точки, 15.3 борби, 4.7 асистенции и 2.7 откраднати топки. За сравнение преди началото на настоящата кампания за 48 мача в кариерата си в НАЛБ той постига 9.8 точки, 4.8 борби, 2.0 асистенции и 1.6 откраднати топки средно на мач. 186-сантиметровият състезател разгърна огромния си потенциал, а по всичко личи и че ролята му в Топ Тен му приляга и той се чувства изключително добре с нея. След 51 мача в кариерата си в НАЛБ Данчев стига до своето първо индивидуално отличие, а при подобно представяне със сигурност предстои да срещаме името му още доста пъти до края на сезона, когато става дума за призове.

Топ реализатор до момента в трета дивизия е Петър Данчев от Топ Тен с 31.0 точки средно на мач. Втори е Иван Иванов от Любимец с 23.0, а топ 3 допълва Иван Паничерски от Волтрон с 21.7.

Калеб АкенсПри борците лидер е Калеб Акенс от Фантомс с 20.5 борби средно на мач. След него с по 15.3 са Денис Христов от Джедай Мастърс и Петър Данчев от Топ Тен.

Йосиф ЧернашкиПри асистенциите водач е Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс с 6.5 точни завършващи подавания средно на мач. Антон Начев от Кралете се отчита средно с по 5.5 асистенции, а трети е Костадин Костов от Волтрон с 5.0.

Момчил МариновНай-добър „крадец“ за Октомври стана Момчил Маринов от Виваком с 5.0 откраднати топки средно на мач. Топ 3 допълват съотборниците в Скравена Георги Димитров (4.8) и Борислав Георгиев (4.5).

Веселин ФилчевПри блокировачите първи е Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен с 2.5 чадъра средно на мач. Калеб Акенс от Фантомс се отчита с по 2.0, а на трето място с по 1.7 блокирани стрелби на противникови състезатели средно на мач се нареждат Константин Касъров от Волтрон, Никола Миков от София Скай Уокърс и Владимир Георгиев от Топ Тен.

ТУК можете да намерите пълните класации за всеки компонент.

През Октомври в трета дивизия без загуба завършиха отборите на Джедай Мастърс, Кралете и Волтрон. В търсене на първите си победи в историята продължават да бъдат София Скай Уокърс, Ръш Баскетбол и Любимец, а ТУК можете да видите и временното класиране в трета дивизия.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG