Петър Данчев – MVP на Февруари в III дивизия

665

Петър Данчев от Ремонт Експерт е най-полезният състезател за месец Февруари 2019 година в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – в Неделя17.03.2019 година, когато отборът на Ремонт Експерт се изправя срещу Джедай Мастърс.

За класацията за най-полезен състезател на месец Февруари 2019 година се броят кръговете от 16-и до 18-и включително в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019. За да участва даден състезател в надпреварата за най-полезен състезател на Февруари 2019 година, той трябва да е играл в 3 мача от тези кръгове.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца, които остават непроменени за поредна година.

Трябва да отбележим и че коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на месеца не съвпадат с коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на кръга. Това е така, тъй като платформата, която от НАЛБ използваме, търпи развитие, а един от проблемите, е различната формула, по която се изчисляват коефициентите в различните бази от данни на въпросната платформа.

Номер 1 в класацията за Февруари е Петър Данчев от Ремонт Експерт с общ коефициент от 118 за 3 мача или средно по 39.3. Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б заема второ място със среден коефициент от 33.0 (99 за 3 мача). Топ 3 допълва Деян Вълчев от Фантомс с общ коефициент от 80 за 3 мача (26.7 средно на мач). След тях са Александър Анастасов от Ремонт Експерт и Петър Попов от Кучетата от Младост Б с общ коефициент от по 73 за 3 мача (по 24.3 средно на мач).

След 19 мача в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Ремонт Експерт е с баланс от 13 победи и 6 загуби. През миналия сезон тимът завърши на трето място в редовния сезон, а след това достигна и до бронзовите медали в трета дивизия от първенството на НАЛБ. През настоящата кампания от Ремонт Експерт също се утвърдиха като един от основните фаворити за призовите места в дивизията. За поредна година основен двигател за Ремонт Експерт на терена е Петър Данчев. В мачовете, които се причисляват към класацията за най-полезен състезател за месец Февруари 2019 година Данчев отново демонстрира класата си, а тимът на Ремонт Експерт спечели и трите срещи с поне по 20 точки разлика. Срещу Бойз Фром Да Хууд роденият в Плевен състезател завърши с 32 точки, 16 борби, 13 асистенции и 1 открадната топка. Срещу София Уориърс записа срещу името си 22 точки, 15 борби, 6 асистенции и 1 открадната топка. При победата над Стрийт Бенгърс 33-годишният състезател приключи с 32 точки, 19 борби, 21 асистенции, 1 открадната топка и 1 чадър. Преди старта на настоящата кампания Петър Данчев има 97 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 14.5 точки, 8.2 борби, 4.9 асистенции и 2.0 откраднати топки. През сезон 2018/2019 той вече има 17 мача с екипа на Ремонт Експерт, в които се отчита с по 19.6 точки, 12.2 борби, 9.5 асистенции и 2.2 откраднати топки за 38.2 минути на терена. През настоящия сезон Петър Данчев подобри рекорда за най-много трипъл-дабъли в рамките на един сезон. През сезон 2018/2019 той излезе начело и във вечната класация на състезателите с най-много трипъл-дабъли в историята на НАЛБ. 186-сантиметровият състезател записа и своя първи „milestone“ в НАЛБ през настоящата кампания, ставайки 53-ият състезател с трицифрен брой мачове в НАЛБ. През сезон 2018/2019 Петър Данчев записа и своето трето поредно участие в Мача на звездите на НАЛБ. През последните 2 сезона той попада и в идеалната петица на НАЛБ в трета дивизия. През последните 2 сезона е номер едно при подавачите в редовния сезон в трета дивизия, а през сезон 2016/2017 печели приза и за най-добър реализатор. Данчев може да се похвали и със златен медал от турнира за купата на НАЛБ, както и с бронзов от трета дивизия от първенството на НАЛБ, за който вече стана дума. Роденият в Плевен състезател има 3 отличия за най-полезен състезател на кръга (2 от тях са от сезон 2018/2019), 1 приз за MVP на Мача на звездите на НАЛБ, а това е неговата трета награда за най-полезен състезател на месеца. Преди старта на настоящата кампания той се намира на седма позиция във вечната класация на състезателите с най-много асистенции в историята на НАЛБ. Напълно заслужено с оглед на невероятното постоянство Петър Данчев достига до поредно признание в страхотната си кариера в НАЛБ.

За индивидуалните класации до момента е необходимо всеки състезател да е взел участие в поне 10 от 18-те срещи на отбора си до края на Февруари.

Топ реализатор до момента в трета дивизия е Христо Милчев от Кучетата от Младост Б с 24.0 точки. На второ място е Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд с 20.4. Трети с 20.2 точки средно на мач е Бойчо Станев от Фантомс.

При борците лидер е Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б с 21.9 борби средно на мач. Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд е с 13.5. На трето място е Александър Анастасов от Ремонт Експерт с 12.8 борби средно на мач.

При асистенциите водач е Петър Данчев от Ремонт Експерт с 9.5. На второ място се нарежда Антон Начев от Кралете с 5.3. Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс е с 5.2 асистенции средно на мач.

Най-добър „крадец“ е Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б с 3.3 откраднати топки. Деян Вълчев от Фантомс е с 3.20, а Антон Начев от Кралете е с 3.17 откраднати топки средно на мач.

При блокировачите първи е Александър Анастасов от Ремонт Експерт с 2.3 чадъра средно на мач. Втори с 1.9 е Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд. Георги Найденов от Мечките е с 1.31, а Петър Попов от Кучетата от Младост Б се нарежда на четвърто място с по 1.29 блокирани стрелби на противникови състезатели средно на мач.

ТУК можете да намерите пълните класации за всеки компонент.

ТУК можете да видите и временното класиране в трета дивизия.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

За историята:

Най-полезен състезател на месец Октомври 2018 година в трета дивизия: Иван Томов (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на месец Ноември 2018 година в трета дивизия: Бойчо Станев (Фантомс)
Най-полезен състезател на месец Януари 2019 година в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на месец Февруари 2019 година в трета дивизия: Петър Данчев (Ремонт Експерт)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG