Пламен Виткин: Цели никога не сме имали – просто искаме да играем баскетбол

437

Ръководителят на Кучетата от Младост Пламен Виткин даде интервю за официалния сайт на НАЛБ след края на първия полусезон в първенството. „Кучетата“ завършиха първия полусезон на седмото място в класирането на Втора дивизия с баланс от 6 победи и 7 загуби. Ето какво каза Виткин относно представянето на тима си, бъдещите цели и организацията на мероприятията в НАЛБ:

– В разгара на сезона сме. Доволен ли си от представянето на отбора си до момента в кампанията?

– Да, доволен съм. Предвид скъсения състав за тази година и ежедневната заетост на повечето от нас се представяме по-добре от очакваното. Разбира се, за себе си имам своите изключения и забележки, но това е нормално, ако искаш да се движиш напред, пък и знам, че сме способни на доста повече. Но най-важна си остава възможността редовно да играем и по това време на годината.

– Какви са целите пред тима ви до края на сезона?

– Цели пред нашия отбор никога не е имало. Просто да играем баскетбол. Пък вече, ако успеем да се задържим във втора дивизия, ще е прекрасно.

– Доволни ли сте от организацията в НАЛБ – както от непосредствената организация на мероприятията, така и от всички детайли, които вече са се превърнали в неизменна част от НАЛБ? Има ли елемент, който би искал да отбележиш специално?

– Всичко е на ниво. Може би единственото, което търпи промяна, е регламентът за видеоповторенията, но предвид, че тази година за първи път е официализиран, съм сигурен, че още от следващия сезон ще се доразвие.

– Какво си пожелавате за новата година?

– Банално, но най-важното – здраве! Без него всичко друго губи смисъл!

– Какви са плановете за развитие на отбора? Макар и все още да е далече, какво да очакваме от тима ви през сезон 2023/2024?

– Всяка година планът е един – запазване на отбора и освежаване, ако е необходимо. Но нека да свършим тази кампания здрави и без контузии, пък другото е доста напред във времето.