Подобрения след края на сезон 2018/2019

986

След края на сезон 2018/2019 от Националната аматьорска лига по баскетбол обещахме да ви изненадваме приятно с различни нововъведения и реализиране на идеи и по време на почивката след дългия сезон. Радваме се, че можем да обявим доста от подобренията, защото вече са факт.

За финал на сезон 2018/2019 ви запознахме с призьорите както от плейофите, така и от цялото първенство във всяка от четирите дивизии. След края на турнира за купата на НАЛБ сторихме същото и по отношение на тази надпревара. Всички постижения вече фигурират и в индивидуалните профили на състезателите. ТУК ще откриете повече информация.

След края на сезон 2018/2019 продължихме да се отзоваваме и на покани за организиране на различни състезания. Едно от тези начинания беше международен турнир за юноши, който се проведе на 05.08.2019 година. Използваме възможността да благодарим на всички за поканите и желанието за съвместна дейност с НАЛБ!

Разбира се, след края на сезона публикувахме много любопитни снимки за различни рубрики и особено за „НАЛБ е социален феномен“, които може да откриете във Фейсбук страницата на НАЛБ.

Едно от подобренията, с които се гордеем изключително много, е свързано с вечните класации на НАЛБ. В раздела „Вечните класации на НАЛБ“ ще откриете топ 100 на състезателите с най-много мачове, точки, борби, асистенции, откраднати топки и чадъри в историята на НАЛБ. Ще откриете и пълна историясъстезателите с най-много мачове и точки след всеки от последните 8 сезона (включително още след първия сезон за НАЛБсезон 2011/2012), както и състезателите с най-много борби, асистенции, откраднати топки и чадъри след всеки от последните 6 сезона (пълна статистика в НАЛБ има от сезон 2013/2014).

Във връзка с вечните класации е страхотен и фактът, че вече за всеки от състезателите в топ 100 можете да видите и колко точки, борби, асистенции, откраднати топки, чадъри записва средно на мач. С други думи, вече освен абсолютната стойност на точки, борби, асистенции, откраднати топки, чадъри на всеки от състезателите в топ 100 в дадената категория, може да видите и колко точки, борби, асистенции, откраднати топки, чадъри средно на мач има даденият състезател. Това важи с пълна сила и за всички класации за топ 100 в историята – след края на всеки от предишните сезони в НАЛБ. За състезателите в топ 10 във всяка от класациите след всеки от сезоните постижението им фигурира и в индивидуалните профили.

Междувременно използваме възможността да поздравим всички отбори за активността и през лятото! Много голяма част от тимовете вече са почти готови със селекцията си, както и с екипировката си, като демонстрират нетърпението си сезон 2019/2020 в НАЛБ да стартира.

Продължаваме с друго ключово подобрение. Знаете, че някои от отборите в НАЛБ са си променяли имената през годините – дали вследствие на спонсорски взаимоотношения, дали вследствие на промяна на ръководството, дали вследствие на изразено желание от страна на ръководител или друго – фактът е, че макар и много рядко, промени в имената на някои от отборите в НАЛБ са се случвали. Допреди 2 седмици, когато разглеждахте профила на даден състезател виждахте последните имена на отборите, от които е бил част. За дадено състезание играчът може да е бил част от Фитстоун (в даденото състезание отборът още е носил това име), например, но се визуализираше ТН Машини (наследник на Фитстоун). Радваме се да обявим, че всичко това вече е напълно коригирано и в профила на всеки един състезател се визуализира името на отбора, както се е казвал в даденото състезание на НАЛБ, когато играчът е бил част от него.

Разбира се, и преди можеше да се направи много бърза и лесна справка, когато се разгледа отборният профил на ТН Машини, например, и се види, че през сезон 2015/2016 е носил името Фитстоун, както да се види и пълния състав на тима.

За да бъде напълно коректна информацията и да е по-лесно и удобно за всеки, който се интересува, вече освен пълната информация за историята на даден отбор (благодарение на секцията „История“ в профила на тима), в профила на всеки състезател абсолютно всичко също е изрядно.

Когато натиснете върху даден отбор, който се визуализира в профила на даден състезател, линкът ви изпраща в актуалния (съвременния) наследник на тима – било то със същото име или не. За да видите подробна информация за даден отбор, участвал в НАЛБ през сезон 2011/2012, например, просто трябва да следвате добре познатия начин с „История“. Използвайки раздела „История“ в сайта на НАЛБ и преглеждайки информацията за даден сезон също може лесно да откриете състава на дадения тим в съответната кампания.

В профила на всеки един състезател се визуализира обобщената му статистика 2 пъти. Това е така, тъй като имаше проблем със „скролването“ на обобщената статистика от мобилно устройство допреди 3 седмици. Радваме се, че и този казус вече е напълно разрешен.

Приятелите на НАЛБ вече могат да бъдат открити не само в секцията „За нас“, но и в долното меню в сайта на НАЛБ, като това е още един начин да изкажем своите благодарности на всички, допринесли за развитието на НАЛБ по един или друг начин през годините. Разбира се, всички останали добре познати секции в долното меню в сайта на НАЛБ също остават налични.

В долното меню е създадена и секция „Официални правила и тълкувания“, в която всеки желаещ може да открие абсолютно всички актуални официални баскетболни правила, техните тълкувания, както правилата и тълкуванията за 3х3. Голяма част от правилата и тълкуванията са преведени и на български език от НАЛБ. Тази секция ще продължи да бъде в долното меню и на напълно свободен достъп целогодишно, както беше в последните години, макар и без специална секция.

Както многократно сме заявявали, от НАЛБ сме щастливи, когато можем да помагаме на когото и да е с каквото и да е. Радостни сме, когато можем да правим добро. В секцията „Благотворителна дейност“ са събрани част от благотворителните инициативи на НАЛБ през годините. Важно е да се отбележи, че в нея не са отразени безбройните социални дейности на НАЛБ, за които също може да бъде открита подробна информация както в сайта на НАЛБ, така и във Фейсбук страницата на НАЛБ, а дори и в YouTube канала на НАЛБ.

Малко преди края на сезон 2018/2019 изработихме и новата визия на секцията „Milestones“, имайки предвид, че все повече състезатели достигат до ключовите постижения.

Използваме възможността да напомним и че остават точно 2 седмици до края на записването за участие в първенството на НАЛБ за сезон 2019/2020. ТУК ще откриете пълна информация по въпроса. Записването за нови отбори стартира в началото на месец Август с цели 46 тима, потвърдили участието си в НАЛБ през следващия сезон. В материала ще откриете подробна информация и по този въпрос.

Това са само част от нововъведенията след края на сезон 2018/2019. От НАЛБ имаме още много идеи, които вярваме, че ще реализираме до началото на сезон 2019/2020. Благодарим отново за огромния интерес към предстоящия сезон!

Желанието ни е за девета поредна година да продължим да надграждаме, а големият печеливш да бъде всеки, който обича баскетбола. Работим именно в тази посока.

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ