Първата приятелска среща преди началото на сезон 2017/2018 е факт

643

НАЛБНа 23.08.2017 година се проведе първата приятелска среща преди началото на сезон 2017/2018, организирана от Националната аматьорска лига по баскетбол.

Сега ви представяме коментара на Теодора Славова:

София Хоукс победи София Скай Уокърс с 85:51 в първата контролна среща между отбори на НАЛБ в лятната пауза на 2017 година.

Спомените от сезон 2016/2017, приключил преди по-малко от месец, са още пресни, но баскетболните погледи са смело насочени към предстоящия 2017/2018.

Изглежда амбициите на тима на София Скай Уокърс са големи, а баскетболът е неизменна част от лятната почивка на играчите. Именно те бяха и инициаторите на контролната среща, на която се явиха в състав от 11 души. Изборът на съперник също говори за смелостта и жаждата за предизвикателства от страна на отбора. Срещу тях се изправи шампионът на втора дивизия София Хоукс, който през новия сезон ще дебютира в първа.

София Скай Уокърс - София ХоуксНай-резултатен в срещата с 25 точки, стана Мирослав Иванов от „ястребите”, следван от съотборника си Мартин Механджиев, който остана на асистенция от трипъл-дабъл, завършвайки с 23 точки, 11 борби и 9 асистенции. Новото попълнение на София Хоукс Стефан Тюфекчиев се отчете с 13 точки, а с дабъл-дабъл от 11 точки и 11 борби завърши Михаил Захариев, който добави и 5 асистенции. Георги Колев приключи с 9 точки, 11 борби, 5 асистенции и 5 откраднати топки. За символичните домакини Илчо Панайотов реализира 21 пункта. Новото попълнение на София Скай Уокърс Светослав Георгиев направи силно включване, завършвайки с 12 точки, 7 борби, 4 асистенции и 3 откраднати топки. Разбира се, трябва да отчетем прогреса на София Скай Уокърс и огромния труд, благодарение на който обликът на тима е съвсем различен в изцяло положителна насока. Като доводи за написаното дотук могат да се приемат както инициативата от страна на тима, сериозността и пълната скамейка, а и феновете дошли да подкрепят любимия си отбор, така и изключително силното представяне на София Скай Уокърс, който на полувремето изоставаше с едва 6 точки от шампиона във втора дивизия за сезон 2016/2017 и който завърши наравно с него във втората част.

ТУК можете да откриете пълната статистика от двубоя, както и снимки.

Екипът на НАЛБ силно адмирира подобен тип изяви и благодари на София Скай Уокърс и София Хоукс за направения избор и съдействието в организацията! Оставаме на разположение и в готовност да помогнем в подготовката на всички отбори.