Румяна Давидкова – MVP на втория кръг при жените

720

Румяна ДавидковаРумяна Давидкова от отбора на Фриски е най-полезната състезателка във втория кръг в женското първенство на НАЛБ. Тя ще получи наградата си преди следващия мач на тима си. ТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за женското, така и за мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете повече относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

Давидкова допринесе много за победата на тима си над Флай Болърс и въпреки че реализира само 8 точки и с повече точки кръга завършиха повече от 10 състезателки, нагледно се видя, че тези награди не се печелят само от най-добрите реализатори в кръга. Румяна Давидкова постигна коефициент от 25, а отборът й победи с 4 точки разлика, което донесе 21 точки за класацията на Давидкова. Със също 21 точки завърши и Антония Загорова от Балкан Лейдис (коефициент от 27 и победа на Балкан Лейдис с 6 точки разлика над Шаркс), но тук решаващ фактор се оказа вторият показател, който се използва при подобни равенства. В подобни случаи за победител се счита състезателят, чийто отбор бие с по-малка разлика. В случай, че отново има равенство, се гледа кой състезател има повече точки. Всичко това можете да откриете в статията, която публикувахме преди началото на сезона. Все пак, реверансът към Загорова, е че името й също ще бъде вписано в историята на НАЛБ, като най-полезна състезателка на кръга, заедно с това на Давидкова. На трето място остана Параскева Тошева от Фриски със 17 точки за класацията.

Трябва да се отбележи и фактът, че и двата женски двубоя отново бяха изклюително интересни, оспорвани и качествени, за което поздравяваме всички отбори.

Най-голям коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезна състезателка) постигна Антония Загорова от Балкан Лейдис – 27. След нея с 25 остана Румяна Давидкова от Фриски. Топ 3 допълва Параскева Тошева от Фриски с 21, а четвърта е Еми Ушагелова от Балкан Лейдис с 20.

Мирена ДенчеваНай-много точки в кръга отбеляза Мирена Денчева от Шаркс, приключвайки срещата на своя отбор с 22 точки. 20 вкара Весела Ковачева от Фриски, а трета с 19 е Дарина Субева от Балкан Лейдис.

Най-много борби за втори пореден кръг овладя Антония Загорова от Балкан Лейдис, като този път тя хвана 16 топки под двата коша. След нея с по 15 борби са съотборничките във Фриски Параскева Тошева и Лилия Борисова. Мирена Денчева от Шаркс е четвърта с 11.

С най-много асистенции кръга приключиха Весела Ковачева и Румяна Давидкова от Фриски, като и двете се отчетоха с по 5 точни завършващи подавания. След тях се наредиха Моника Тодорова от Балкан Лейдис, Силвия Иванова от Шаркс и Дея Михайлова от Флай Болърс с по 3.

Класацията при откраднатите топки безапелационно оглави Дея Михайлова от Флай Болърс с 8, като по този начин тя постави и нов рекорд в категорията. Параскева Тошева и Румяна Давидкова от Фриски приключиха с по 4, като същото направиха и Мирена Денчева от Шаркс, и Еми Ушагелова от Балкан Лейдис.

При чадърите също падна рекордът от първия кръг, като вече той се държи от две състезателки, които блокираха по 4 стрелби на противникови състезателки. Това са Румяна Давидкова от Фриски и Еми Ушагелова от Балкан Лейдис. Антония Загорова от Балкан Лейдис се отчете с 2 чадъра.

Весела КовачеваНай-полезната състезателка за първия кръг Весела Ковачева от отбора на Фриски пък получи наградата си. И то от легендарната Надка Голчева. ТУК можете да видите снимката, с която представихме Голчева като част от кампанията ни „Забравените лица„.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

Очаквайте информация и относно най-полезната състезателка за месец Октомври в женското първенство на НАЛБ.

Следете ни и във Фейсбук, където сме изключително активни след старта на първенството: https://www.facebook.com/NALB.BG