Светослав Петров – MVP на шестия кръг във II дивизия

714

Светослав ПетровСветослав Петров от отбора на БГО Софтуер Булс е най-полезният състезател на шестия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Петров ще получи наградата си още днес, в Четвъртък, на 10.11.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу София Ентъртейнмънт от 21:45 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на БГО Софтуер Булс записа втората си победа във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017 в София. „Биковете“ стартираха с драматична победа над Рапидо Куриери, а 5 кръга по-късно се наложиха и над Кучетата от Младост Б. Лидер на БГО Софтуер Булс е Светослав Петров. И при двете победи на тима той записа изключителни показатели. Срещу Рапидо Куриери завърши с 25 точки, 7 откраднати топки, 5 борби и 5 асистенции. При победата на своите над Кучетата от Младост Б с 14 точки разлика той приключи с 30 точки (4/5 за 2 точки, 6/15 за 3 точки и 4/6 от линията за изпълнение на наказателни удари), 9 борби, 5 асистенции и 3 откраднати топки. Петров се състезава в НАЛБ още от сезон 2011/2012, като до момента той е изиграл цели 98 срещи в кариерата си в НАЛБ и съвсем скоро предстои името му да бъде овековечено и като едно от първите, срещу което ще бъде изписан „milestone“. През миналия сезон той стана част от БГО Софтуер Булс – отбор, който през сезон 2012/2013 беше създаден от НАЛБ от напълно непознати хора (София Булс), а след това претърпя невероятно развитие и се утвърди като един от емблематичните тимове в НАЛБ, макар и след промени в името. 25-годишният състезател, който демонстрира сърцатата си игра във всеки един мач, определено демонстрира високо ниво през настоящата кампания и несъмнено показва, че лидерските функции, които изпълнява в БГО Софтуер Булс, му прилягат. През настоящия сезон той реализира по 18.8 точки, овладява по 6.0 борби, прави по 2.7 асистенции и краде по 2.8 топки средно на мач. Петров е и един от лидерите по успеваемост от линията за наказателни удари във втора дивизия. Победител в конкурса за стрелба от зоната за три точки, победител в 3х3 турнира на НАЛБ, а сега напълно заслужено и най-полезен състезател на кръга за втори път в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Светослав ПетровНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Светослав Петров от БГО Софтуер Булс. Той постигна коефициент от 35, а тимът му се наложи над Кучетата от Младост Б с 14 точки разлика. По този начин Петров събра 21 точки за класацията. На второ място е Николай Рътаров от Титаните с 20 точки за класацията (коефициент от 25 и победа на тима му над Джобтайгър Дюдс с 5 точки разлика). Джордже Даскалович от Паляците е с 19 точки за класацията (коефициент от 27 и победа над тима му с 8 точки разлика над София Хоукс). Четвърти е Радослав Романов от Дървоядите-Рафи с 15 точки (коефициент от 20 и победа на тима му над София Ентъртейнмънт с 5 точки разлика). Топ 5 допълва Асен Милушев от Паляците с 14 точки за класацията (коефициент от 22).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Петър Попов от Кучетата от Младост Б и Светослав Петров от БГО Софтуер Булс – по 35. След тях се нарежда Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт с 34. Четвърти с коефициент на полезно действие от 27 е Джордже Даскалович от Паляците. Топ 5 допълва Ярослав Тотев от Фитстоун с 26.

Най-много точки в кръга вкара Светослав Петров от БГО Софтуер Булс – 30. На второ място е Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт с 29. Топ 3 допълва Матю Клап от София Хоукс с 28. Петър Попов от Кучетата от Младост Б е с 25, а с 24 остана Мартин Механджиев от София Хоукс.

Петър ПоповНай-много борби в кръга овладя Петър Попов от Кучетата от Младост Б – 18. След него е Денис Василев от Монстарс с 16. Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт хвана 15 борби, а с по 14 овладени топки под двата коша се отчетоха Велизар Стефанов от Монстарс и Асен Милушев от Паляците.

С най-много асистенции в кръга приключи Георги Георгиев от БГО Софтуер Булс – 9. Втори е Борислав Гостев от Монстарс със 7, а на трето място с по 6 асистенции са Иван Иванов от Фитстоун и Пламен Виткин от Кучетата от Младост Б. Топ 5 с по 5 точни завършващи подавания допълват Бойко Петков от Паляците и съотборниците в БГО Софтуер Булс Световслав Петров и Пламен Димитров.

Борислав ГостевНай-добър “крадец” на кръга е Борислав Гостев от Монстарс с 5 откраднати топки. Второ място заемат Иван Георгиев от Джобтайгър Дюдс и Петър Бабалиевски от Гуми-Нет с по 4. След тях се нареждат съотборниците в БГО Софтуер Булс Никос Карвелас и Светослав Петров, Христо Милчев и Петър Попов от Кучетата от Младост Б, Симеон Иванов и Теодор Велчев от Рапидо Куриери, Ярослав Тотев от Фитстоун, Теодор Тодоров от Дървоядите-Рафи и Александър Митев от Кучетата от Младост Б.

Топ блокировачите в кръга са Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт и Любомир Орешаров от Фитстоун с по 6 чадъра. Трети е Велизар Стефанов от Монстарс с 5. На четвърто място се нареждат Руслан Брезов от Дървоядите-Рафи и Цветан Топалов от Гуми-Нет с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия:
Николай Рътаров (Титаните)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните), Николай Рътаров (Титаните), Мартин Механджиев (София Хоукс), Даниел Дончев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Теодор Велчев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Теодор Велчев (Рапидо Куриери), Андрей Митрев (Дървоядите-Рафи)

Андрей Митрев и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на петия кръг във втора дивизия за сезон 2016/2017 Андрей Митрев от Дървоядите-Рафи получи наградата си.

Станислав Иванов и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на месец Октомври 2016 година във втора дивизия Станислав Иванов от Гуми-Нет също получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG