Сезон 2023/2024: втори трансфери на полусезона

506

Както знаете, до 15.01.2024 година всички участващи отбори в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2023/2024 могат да прибавят нови състезатели в състава си (стига да не надвишават бройката от 20 картотекирани състезатели). Разрешени са и трансферите между отборите, които участват в НАЛБ, стига обаче отборите да са от различни дивизии (т.е. състезател, който досега е бил в отбор в първа дивизия, например, може да премине само в отбор от втора, трета или четвърта дивизия). Всички отбори имат време да картотекират нови състезатели до 22:00 часа на 15.01.2024 година. Вторият полусезон в първенството на НАЛБ за сезон 2023/2024 стартира на 22.01.2024 година, както може да видите и ТУК. Също трябва да отбележим, че никой от картотекираните играчи на полусезона няма право да участва в мачове от първия полусезон (независимо дали картотеката е била извършена преди да бъде изигран даден двубой от първия полусезон). Новите състезатели ще могат да се включат в новите си отбори от втория полусезон. ТУК може да откриете първите трансфери, а сега вижте и вторите движения по отборите:

Първа дивизия

  1. Фактор – към отбора се присъединяват Филип Верани и Росен Панайотов
  2. Ботев 2012 – към отбора се присъединява Атул Себастиан (с трансфер от АК-47-ърс)

Втора дивизия

  1. Дървоядите – към отбора се присъединяват Мариян Иванов, Александър Стоянов и Борис Петков

Трета дивизия

  1. АК-47-ърс – към отбора се присъединява Ивайло Радев
  2. Дъ Блек Мамбас – към отбора се присъединяват Александър Алсокар и Михаил Милушев (с трансфер от Фактор)
  3. Т.Н.С.-Ентъртейнмънт – към отбора се присъединява Даниел Колев

Четвърта дивизия

  1. Ботев 2012 Б – към отбора се присъединяват Ангел Ангелов и Андрей Андреев
  2. Надежда Хендикапс – към отбора се присъединяват Емил Трайков и Преслав Станчев
  3. София Хилс-Спорт Вижън – към отбора се присъединява Никола Пасков

Няколко уточнения:

  • Отборите, чиито трансфери са описани в статията, имат пълното право да добавят нови състезатели според правилата (това, че е описан един трансфер на даден отбор, например, не означава, че този отбор няма да се възползва и от останалите си до края на трансферния прозорец).
  • Трябва да отбележим, че при трансфер съответният състезател ще фигурира в отборните профили и на двата отбора, от които е бил част в рамките на първенството. В профила на състезателя пък ще бъде упоменато специално, че е бил трансфериран на полусезона, тъй като в статистиката от сезона ще бъде изписано само името на последния (втория) отбор, от който е бил част.
  • Изискването за картотекираните състезатели на полусезона във връзка с участието в поне 33% от общия брой срещи на отбора за редовния сезон е напълно валидно, както може да видите и в Правилата: „26. Ако картотекиран за участие състезател не е записал игрово време в най-малко 33% от срещите в редовния сезон за отбора, в който е картотекиран към края на редовния сезон, този състезател губи състезателните си права и няма право да играе за отбора в плейофите, групите за оставане и баражите. Той става част от лицата, които нямат състезателни права, но имат право да бъдат част от персонала на отборната скамейка на съответния отбор до края на първенството.“.
  • Към и/или след крайния срок за привличане на нови състезатели очаквайте нова статия с всички движения по отборите, които определено не са никак безинтересни.
  • За тези, които искат да играят в НАЛБ, но нямат отбор или за отборите, които търсят състезатели, не забравяйте за секцията Драфт в сайта на НАЛБhttps://nalb.bg/драфт/

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ