София Уориърс и Мечките с контрола преди старта на първенството в НАЛБ

528

Отборът на Мечките победи София Уориърс с 82:45 в контролна среща, играна на 16 Септември 2017 година в столичната зала Овергаз Арена, непосредствено преди срещата за суперкупата на НАЛБ.

До старта на първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол остават по-малко от 10 дни и по всичко личи, че то отново ще бъде на познатото високо ниво в спортен и организационен план. Селекция, подготовка, предсезонни мачове са нещата, стоящи на дневен ред пред участниците в НАЛБ. Виждаме интересни трансфери, частично променени или изцяло нови отбори, за които обаче основната движеща сила е една – удоволствието и любовта към играта.

В поредната контрола за това лято един срещу друг се изправиха отборите на София Уориърс и Мечките. За първите предстои дебютно участие в първенството на НАЛБ. Сформирани като отбор за турнира за купата през сезон 2016/2017, „войните” вече гледат смело към предизвикателствата в III дивизия. По-опитните състезатели на Мечките, за които предстоящият сезон ще бъде трети, надделяха в двубоя. Безрезервната подкрепа от страна на техния помощник-треньор – 3-годишната Ива Дунева беше един от „ключовете” за успеха.

Най-резултатен в срещата стана Драгомир Вутов, който отбеляза 20 точки за София Уориърс. С двуцифрен актив (13 пункта) приключи и неговият съотборник Димитър Димитров.

За Мечките силен мач направиха Никос Стамулис и Иво Георгиев, които реализираха съответно по 18 и 17 точки. Двамата овладяха и по 6 борби. Останалите състезатели в тима също бяха на високо ниво, като тимът демонстрира сериозна ротация, нови екипи, а и нов спонсор.

Пълна статистика от проверката, както и снимки, и видео, може да намерите ТУК.

Екипът на НАЛБ силно адмирира подобен тип изяви и благодари на София Уориърс и Мечките за направения избор и съдействието при организацията на двубоя! Оставаме на разположение и в готовност да помогнем в подготовката на всички желаещи отбори.

Един материал на Теодора Славова.