Станимира Николова – MVP на деветия кръг при жените

952

Станимира Евгениева Николова - 20140401Станимира Николова от отбора на Фриски е най-полезната състезателка в деветия кръг в женското първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Тя ще получи наградата си преди следващия мач на тима си, който е в Неделя, 21.02.2015 година, от 12:45 часа. ТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за женското, така и за мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

За този кръг най-много точки за класацията събра Елена Милушева от Фриски, но политиката на НАЛБ и на сътрудниците ни от Airball.bg, които осигуряват наградите, е наградата да достигне до максимално много хора. Реверансът към Милушева е, че името й ще фигурира до това на Станимира Николова в историята на НАЛБ, като най-полезни за кръга. Милушева постигна коефициент от 29, а отборът й надделя над Флай Болърс с 10 точки разлика. Това донесе на Елена Милушева 19 точки за класацията. С коефициент от 27 и 17 точки за класацията е Станимира Николова от Фриски. Трета е Румяна Давидкова от Фриски с коефициент от 22 и 12 точки за класацията.

Елена МилушеваВ този кръг паднаха два рекорда. Станимира Николова от Фриски подобри рекорда за най-много борби в един мач. Върховото постижение до момента беше 16, дело на Антония Загорова от Балкан Лейдис. Николова овладя цели 20 борби в мача на своя тим. Елена Милушева от Фриски пък вече държи рекорда за най-много откраднати топки в един мач. До момента рекордът беше дело на Дея Михайлова от Флай Болърс – 8, а Милушева открадна 10 топки от противникови състезатели в последния мач на своя тим. Интересното в случая е, че рекордът беше подобрен на два пъти, като първо това направи Елена Андреева от Балкан Лейдис, която открадна 9 топки в мача на своя тим. А ето ги и всички рекорди:

Най-много точки в един мач от един отбор: Шаркс – 99

Най-резултатен мач: Фриски – Балкан Лейдис 84:74

Най-висок коефициент в един мач: Мирена Денчева (Шаркс) – 47

Най-много точки в един мач: Весела Ковачева (Фриски), Мирена Денчева (Шаркс), Мирена Денчева (Шаркс) – 32

Най-много тройки в един мач: Весела Ковачева (Фриски) – 6

Най-много борби в един мач: Станимира Николова (Фриски) – 20

Най-много асистенции в един мач: Веселина Димитрова (Флай Болърс) – 10

Най-много откраднати топки в един мач: Елена Милушева (Фриски) – 10

Най-много чадъри в един мач: Румяна Давидкова (Фриски), Еми Ушагелова (Балкан Лейдис) – 4

Сега се връщаме на кръга. :)

Най-голям коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезна състезателка) постигна Елена Андреева от Балкан Лейдис – 34. След нея остана Елена Милушева от Фриски с 29, а топ 3 допълва Станимира Николова от Флай Болърс с 27. Ивана Пирнарева от Флай Болърс постигна коефициент от 26, а по 22 имат Еми Ушагелова от Балкан Лейдис и Румяна Давидкова от Фриски.

Най-много точки в кръга вкара Елена Милушева от Фриски – 24. 19 точки реализира Станимира Николова от Фриски, а с 18 се отличи Ивана Пирнарева от Флай Болърс. Елена Андреева от Балкан Лейдис вкара 17, а с по 16 се отчетоха Марина Гелова от Балкан Лейдис и Веселина Димитрова от Флай Болърс.

Станимира НиколоваНай-много борби в кръга хвана Станимира Николова от Фриски – 20. Втора остана Добромира Ганчева от Флай Болърс с 15. Румяна Давидкова от Фриски овладя 13 борби, а Велиана Стоянова от Балкан Лейдис – 12. Еми Ушагелова от Балкан Лейдис се отчете с 11, а по 10 борби хванаха съотборничките във Флай Болърс Ифигения Капару, Адриана Дачева и Ивана Пирнарева.

С най-много асистенции кръга приключиха Елена Андреева от Балкан Лейдис и Румяна Давидкова от Фриски – по 7. 5 точни завършващи подавания направи Марина Гелова от Балкан Лейдис, а с 4 завърши мача на своя тим Веселина Димитрова от Флай Болърс. Топ 5 с по 3 асистенции допълват Дарина Субева, Симона Димитрова и Еми Ушагелова от Балкан Лейдис.

С най-много откраднати топки в кръга завърши Елена Милушева от Фриски – 10. След нея остана Елена Андреева от Балкан Лейдис с 9. С по 3 откраднати топки се отличиха Велиана Стоянова от Балкан Лейдис и Евелина Якова от Флай Болърс. С по 2 пък се отчетоха Дарина Субева от Балкан Лейдис и Еми Ушагелова от Балкан Лейдис, както и Веселина Димитрова от Флай Болърс, Петя-Джамила Абдулрахман от Фриски и Румяна Давидкова от Фриски.

При чадърите номер 1 в кръга е Румяна Давидкова от Фриски с 2 блока. По 1 чадър имат съотборничките в Балкан Лейдис Симона Димитрова, Снежана Николова, Велиана Стоянова и Еми Ушагелова.

Елена Милушева и Ирен ПелтековаНай-полезната състезателка за осмия кръг Елена Милушева от Фриски получи наградата си.

Награди я специалистът в женско направление и треньор на Флай Болърс Ирен Пелтекова.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

Държим да отбележим, че заради многобройните проблеми със зала Триадица, кръговете се разместиха и награда за деветия кръг всъщност се дава за мача от деветия кръг между Балкан Лейдис и Флай Болърс + мача от единадесетия кръг между Фриски и Флай Болърс. Това е така, тъй като от НАЛБ и сътрудниците ни от Airball.bg искаме тези награди да се връчват регулярно, а не всички наведнъж. Една награда оттук нататък ще се дава за 2 мача, без значение от кой кръг са. Отборът на Шаркс, който няма как да бъде включен в тази статия, не е ощетен, тъй като ще има награда, която ще се даде за 2 мача на Шаркс.

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много интересни клипове от срещите в НАЛБ – ТУКВъв Фейсбук страницата ни пък ще откриете както много информация, така и изключително много и вълнуващи снимки.

Не пропускайте да ни следите и във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG