Стефан Георгиев – MVP на Октомври в I дивизия

556

Стефан ГеоргиевСтефан Георгиев от Олд Старс 22 е най-полезният състезател за месец Октомври 2015 година в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016, София. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – в Неделя, 08.11.2015 година, когато Олд Старс 22 се изправя срещу Спортни Настилки-Зуум Дизайн.

След вече обявените 5 награди за най-полезен състезател на кръга в първа дивизия, дойде време и за първата месечна награда. През месец Октомври се изиграха първите 5 кръга от първенството на НАЛБ за сезон 2015/2016, като трябва да отбележим и че 1 Ноември 2015 година, Неделя, също е причислен към надпреварата за месец Октомври, тъй като именно в този ден завърши петият кръг.

За да вземе участие в класацията, всеки състезател трябва да е изиграл поне 3 мача в месеца, което така или иначе в случая с месец Октомври се контролира и от друго условие – че за да участва състезател в дадената класация, трябва да е играл в поне 75% от срещите на тима си. Имайки предвид факта, че всеки отбор има по един мач в тези 5 кръга, само състезателите, изиграли поне 4 мача участват в класацията.

Номер 1 в класацията за Октомври е Стефан Георгиев от Олд Старс 22, който постигна общ коефициент от 224 в петте мача на тима – средно по 44.80. Втори е Калоян Николов от Норт Уест със среден коефициент от 24.50 – 98 за 4 мача. Топ 3 допълва Георги Дангалаков от Хелга – общ коефициент от 122 за 5 мача или средно по 24.40 на мач. Горан Кошанин от Олд Таймърс е със среден коефициент от 23.75 – 95 за 4 мача, а в топ 5 влизат и Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър (22.25 – 89 за 4 мача), и Йордан Георгиев от Политехника (22.25 – 89 за 4 мача).

Ако нямаше ограничение в срещите, на второ място би се наредил Христо Гатев от Олд Таймърс със среден коефициент от 26.67 (80 в 3 мача).

Спас Ставрев и Стефан ГеоргиевСтефан Георгиев стана най-полезен състезател на втория кръг, а сега напълно заслужено достига и до още една награда. Отборът на Олд Старс 22 се представя чудесно до момента, като има само 1 загуба и заема второто място в първа дивизия след края на месец Октомври. Торо пък е с основна заслуга и въпреки че отборът е много по-добре комплектован спрямо миналия сезон, Стефан Георгиев продължава да бъде познатият лидер. За дълбочината в състава говори и фактът, че Торо играе по малко над 34 минути средно на мач, а за сравнение през сезон 2014/2015 в малка част от срещите се случваше той да не играе по цял мач, особено при равностойни такива, каквито са всички те след разделението на дивизии. През Октомври Георгиев вкара по 26.4 точки средно на мач, овладя по 16.8 борби, направи по 3.2 асистенции, открадна по 1.6 топки средно на мач и направи по 1.2 чадъра. Процентът му от линията за наказателни удари е 85.0, а за 2 точки – 74.2.

Христо ГатевТоп реализатор до момента в първа дивизия е Христо Гатев от Олд Таймърс с 28.7 точки, следван от Стефан Георгиев от Олд Старс 22 с 26.4 и Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 22.8.

При борците лидер е Стефан Георгиев от Олд Старс 22 със средно по 16.8 борби на мач. Втори е Георги Гулабчев от Политехника с 14.3, а Горан Кошанин от Олд Таймърс е с 13.8.

При асистенциите водач е Ивайло Константинов от Брикс със 7.4 средно на мач, а след него са Христо Гатев от Олд Таймърс и Христо Христов от Политехника с по 5.3.

Най-добър „крадец“ за Октомври стана Георги Дангалаков от Хелга с 4.0 откраднати топки средно на мач. С 3.8 е Иван Ненчев от Кучетата от Младост, а топ 3 допълва Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър с 3.5.

Ивайло ВасилевПри блокировачите първи е Ивайло Василев от АктивТрейдс с 4.7 чадъра средно на мач, следван от Георги Дангалаков от Хелга с 3.0 и Горан Кошанин от Олд Таймърс с 2.5.

ТУК можете да намерите пълните класации за всеки компонент.

През Октомври в първа дивизия без загуба завърши отборът на Брикс, а без победа – Политехника. Няколко дни след края на месец Октомври Политехника вече записа първата си победа, а ТУК можете да видите и временното класиране в първа дивизия.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на месец Октомври във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG