Стефан Пенков – MVP на V кръг във II дивизия

847

Стефан Пенков от отбора на ТН Машини е най-полезният състезател на петия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Пенков ще получи наградата си в Събота, на 03.11.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Кабайерос от 13:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След неочакваното начало и двете загубени срещи на старта на втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019, шампионите от ТН Машини вече са в серия от 3 поредни победи. Освен това са в серия и от два поредни кръга с индивидуални призьори. В петия кръг във втора дивизия от първенството на НАЛБ представителите на ТН Машини се наложиха над София Ентъртейнмънт с 10 точки разлика. Актуалните шампиони във втора дивизия взеха преднина от самото начало на двубоя, като неслучайно имаха водачество в резултата в почти 39 минути от срещата. Много силно за ТН Машини се представи Стефан Пенков. Най-полезният състезател в плейофите във втора дивизия за сезон 2017/2018, когато ТН Машини триумфира в шампионата, завърши срещата с 12 точки, 21 борби (6 в нападение) и 3 асистенции за коефициент от 28. Трябва да отчетем и че 33-годишният състезател престоя на терена по-малко от 26 минути. Това е негово второ отличие за най-полезен състезател на кръга, като първото датира от сезон 2016/2017. Преди старта на настоящата кампания Стефан Пенков има 59 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 9.4 точки, 11.7 борби, 2.1 асистенции, 1.6 откраднати топки и 1.1 чадъра. За 5 мача до момента през сезон 2018/2019 Пенков се отчита с по 11.8 точки, 14.4 борби, 3.6 асистенции, 1.6 откраднати топки и 0.8 чадъра за 28.9 минути на терена. Напълно заслужено след 64 мача в НАЛБ той достига до ново индивидуално отличие.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Стефан Пенков от ТН Машини. Той постигна коефициент от 28, а тимът му се наложи над София Ентъртейнмънт с 10 точки разлика. По този начин Пенков събра 18 точки за класацията. Втори е Александър Герин от Компир с 15 точки (коефициент от 22 и победа на тима му със 7 точки разлика над Джобтайгър Дюдс). С по 12 точки са Мартин Владимиров от ТН Машини (коефициент от 22) и Филип Неделчев от Кабайерос (коефициент от 18 и победа на тима му над Фаворит-Кърджали с 6 точки разлика). Топ 5 допълва Румен Каиков от Компир с 11 точки за класацията (коефициент от 18).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Боян Гагов от Паляците – 31. След него се нарежда Момчил Маринов от Виваком с 30. На трето място е Стефан Пенков от ТН Машини с 28. Четвърти е Бойко Иванов от Дървоядите с 27. Георги Христов от Балкан Ботевград е пети с коефициент от 24.

Най-много точки в кръга вкара Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали – 30. На второ място е Васил Колчев от Джобтайгър Дюдс с 29. Трети е Момчил Маринов от Виваком с 24, а Марио Юруков и Делян Ценков от София Ентъртейнмънт отбелязаха по 23 точки.

Най-много борби в кръга овладя Бойко Иванов от Дървоядите – 24. Втори е Стефан Пенков от ТН Машини с 21. Топ 3 допълва Момчил Маринов от Виваком с 14. Джордже Даскалович от Паляците и Георги Гаджев от Джобтайгър Дюдс останаха с по 13 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Александър Герин от Компир – 10. С 9 е Петър Захов от ТН Машини. Алекс Борисов от Дървоядите, Иван Иванов от Виваком и Румен Каиков от Компир са с по 8 точни завършващи подавания.

Най-добри “крадци” на кръга са Мартин Данаилов от Джобрайгърд Дюдс, Теодор Велчев и Иван Згурафов от Кабайерос, както и Калин Златанов от Паляците с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачите в кръга са Георги Гаджев от Джобтайгър Дюдс и Бойко Иванов от Дървоядите с по 3 чадъра. След тях с по 2 завършиха Кристиян Шотев от Монстарс, Георги Христов от Балкан Ботевград, Теодор Велчев от Кабайерос, Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали и Владимир Георгиев от Виваком.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Владимир Георгиев (Виваком)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Делян Дамянов (ТН Машини)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG