Съдии от НАЛБ ръководиха двубой в Самоков

22

От НАЛБ продължаваме да получаваме покани да съдействаме при организацията на всякакви баскетболни събития.

Марин Механджиев, Боян Алексиев и Симона Кръстева от екипа на НАЛБ ръководиха двубой в Самоков.

ТУК може да откриете повече информация по въпроса:

Приятелската среща между отборите на Рилски спортист и Левски, която ще се проведе утре в Самоков, ще бъде ръководена от съдии от Националната аматьорска лига по баскетбол, научи Sportal.bg. По покана на самоковци, реферското трио за двубоя ще оформят Марин Механджиев, Боян Алексиев и Симона Кръстева, които са сред най-опитните съдии в НАЛБ.

Мачът ще започне от 17:00 часа в зала “Арена Самоков” и ще служи като официално представяне на отбора на Рилски спортист за предстоящия сезон в НБЛ. Тимът вече постави начало на своята подготовка с два дуела срещу МЗТ Скопие в Северна Македония, които бяха загубени съответно с 65:82 и 69:75.

Левски пък взе участие на приятелския турнир за Купата на Пловдив през миналата седмица, където завърши на третото място. Момчетата на Димитър Ангелов загубиха на полуфиналите от местния Академик със 70:89, но след това надвиха Черноморец в спора за бронзовите медали с 63:61.

Както е известно, в края на миналия сезон ръководството на Рилски спортист, и по-конкретно президентът на тима инж. Петър Георгиев, изрази своето несъгласие с работата на съдиите в полуфиналната серия в НБЛ срещу Черноморец. Шефът на самоковци дори заяви, че ще се откаже от баскетбола, ако реферите не бъдат наказани, но в крайна сметка прецени да остане заради всичко, което е дал и продължава да дава на Рилски спортист през последните 30 години.

Така утре Марин Механджиев и Боян Алексиев отново ще ръководят мач между професионални отбори в България. Механджиев е бивш международен съдия и в рамките на 12 години е председател на Съдийската колегия по баскетбол в София. Алексиев също се превръща в едно от най-разпознаваемите лица в българското съдийство, като реферира двубои от елита цели 10 години. От създаването на НАЛБ през 2011-а и двамата са част от лигата.

За нас е удоволствие!

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ