Торо – MVP за Октомври при мъжете

474

Стефан ГеоргиевСтефан Георгиев от Олд Старс 22 влиза в историята като първото MVP на месеца в НАЛБ. Торо печели приза за най-полезен състезател за месец Октомври в мъжкото първенство на НАЛБ.

До момента са изиграни 3 кръга в мъжкото първенство на НАЛБ, като освен, че Георгиев не е печелил награда за най-полезен състезател на кръга, неговият отбор все още не познава вкуса на победата. Това обаче не пречи той да спечели наградата за най-полезен състезател на месеца. ТУК можете да се запознаете с формулите, по които се определя кой каква награда да спечели.

Формулата, по която се определя най-полезният състезател на месеца, е изключително лесна. Просто се събират коефициентите на състезателя във всички негови участия през месеца, след което се делят на броя на мачовете. Важно условие е и че състезателят трябва да е взел участие в поне 2/3 от мачовете на тима си. С други думи, за месец Октомври при мъжете, победител може да стане състезател, който е изиграл поне 2 мача. Във всеки кръг в мъжкото първенство почиват по два отбора (по един от всяка група), като такъв е примерът и с Олд Старс 22, който почива в третия кръг и за Октомври има 2 мача.

Стефан Георгиев от Олд Старс 22 събра общ коефициент от 103 за 2 мача и безапелационно печели наградата с 51.5 точки. С 38.0 след него е Александър Иванов от Брикс. Топ 3 с по 36.0 допълват Цветан Георгиев от Ботев 2012 и Марин Димитров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн. Пети с 33.0 е Ивайло Константинов от Брикс.

Торо ще получи наградата си преди следващия мач на тима си, като пълната програма за редовния сезон в НАЛБ можете да видите ТУК.

ТУК пък можете да откриете всички резултати и статистики от изминалите кръгове.

За още много интересна информация, както и снимки, можете да посетите страницата на НАЛБ във Фейсбукhttps://www.facebook.com/NALB.BG